Outlander II GEN Techniczne - V max czy na pewno wynosi tyle tyle co twierdzi producent?
Anonymous - 15-03-2009, 21:47
mój na GPS pokazuje 205km/h nawet mam jeden mandacik z tego A6 co już się rozbiło na gdanskiej obwodnicy za 197,5km/h , generalnie 200 bez żadnego problemu silnik z "wirusem" 180KM , 400nM , pozdr
Anonymous - 15-03-2009, 22:38
Mój 205 na liczniku w/g gps 195 zchipowany w v-tech 175 PS - generalnie chip był pod przyspieszanie a nie pod V- MAX z tego co wiem to można odpowiednio przygotowac program i bedzie nawet 230 kmh
tomekrvf - 15-03-2009, 22:40
Panowie, zastanawiam się kiedy pojawi się u Was problem ze znikającym płynem chłodzącym
Anonymous - 15-03-2009, 22:44
wiem o czym myślisz , znam to z kilkunastu lat wcześniej ....tak to jest jak czlowiek za długo benzyną jeździł...pozdr
jmgmotocykle - 16-03-2009, 21:33
zgadza się rafaelcx - wystarczy zmniejszyć moment a podnieś moc i mamy większe v-max - generalnie moment odpowiada za przyspieszenia a moc za prędkość max . jesli mogę zasugerować to odpuście sobie chipy - szkoda silników - lepiej napisać indywidualny program u dobrego tunera którego nie wykryje serwis ,a parametry będą super. jesli ktoś ma wątpliwości niech poczyta jaka jest róznica między chipami(i pochodnymi) a indywidualna mapą pracy silnika i nie załorzy juz żadnej "kostki" ..., pozdrawiam
rezon - 17-03-2009, 10:40
jmgmotocykle napisał/a: | lepiej napisać indywidualny program u dobrego tunera którego nie wykryje serwis | wszystko prawda poza końcówką - nie ma niewykrywalnych programów, jest tylko co najwyżej mała chęć wykrycia
krzychu - 17-03-2009, 12:21
jmgmotocykle napisał/a: | wystarczy zmniejszyć moment a podnieś moc |
O czym Wy gadacie.... Przecież moc to jest wskaźnik syntetyczny pochodny momentu i obrotów. Innymi słowy zmniejszy moment i zmniejszysz moc automatycznie! Bo mocy się nie mierzy!!! Moc się oblicza z momentu i obrotów. Można oczywiście trochę przesunąć krzywą momentu na wyższe obroty (modyfikując układ dolotowy, wylotowy, turbinę czy rozrząd) i wtedy wzrośnie moc, a moment nie, ale samym programem tego się nie da zrobić. Można podbić po prostu dawki, wyprzedzenie czy doładowanie i wtedy moment wzrośnie w całym zakresie a za tym moc. To tak w skrócie.
Krzychu
jmgmotocykle - 17-03-2009, 15:42
krzychu - z poczatku piszesz że nie można - pózniej że można - zdecyduj się.... jak jest dobry tuner - info dla rezon - to wykasuje z pamieci daty podłaczen z kompem auta urzadzeń zewnętrznych - i dupa - serwis nie wykryje tego - inna sprawa jest jak wyslą centralę do rzeczoznawcy - ale sie z tym nie spotkałem jeszcze....
krzychu - 17-03-2009, 16:01
Nie można zmniejszyć momentu tak żeby moc przyrosła tego nie można! Bo to są powiązane parametry o to mi chodzi. A ja w swoim poście pisze dobrze przeczytaj go jeszcze raz.
Krzychu
rezon - 17-03-2009, 17:22
jmgmotocykle napisał/a: | info dla rezon - to wykasuje z pamieci daty podłaczen z kompem auta urzadzeń zewnętrznych | komp sterujący silnikiem jest chyba taki sam jak w stajni VW, a w VW jest coś takiego jak licznik programowań - bardzo ciężki do wykasowania bez śladów
Anonymous - 17-03-2009, 17:34
jmgmotocykle napisał/a: | jesli mogę zasugerować to odpuście sobie chipy - szkoda silników - lepiej napisać indywidualny program u dobrego tunera którego nie wykryje serwis ,a parametry będą super. jesli ktoś ma wątpliwości niech poczyta jaka jest róznica między chipami(i pochodnymi) a indywidualna mapą pracy silnika i nie załorzy juz żadnej "kostki" ..., pozdrawiam |
"kolizja oznaczeń" ja mam program indywidualny .....
kubabrzesko - 19-03-2015, 18:24
Nie chcąc otwierac kolejnego tematu zapytam Panowie tutaj - Jaka jest maksymalna predkosc outlandera 3,0 V6 ??Mój na fabrycznych 18-stkach ciagnie do 210 km/ h i nagle przestaje jakby miał blokadę bo az czuc ze glowa leci do przodu.Wedlug gps predkosc pokazuje idelanie .Czy na rynek amerykański miały jakies blokady predkosci maksymalnej??jest to do sciagniecia???
paweldm - 19-03-2015, 22:57
Do modelu z tym silnikiem producent przewidział opony z indeksem H czyli do 210km/h więc może być jakaś blokada. Do wersji z silnikiem jak ja mam 2.2 opony maja mieć indeks prędkości co najmniej V - czyli do 240km/h.
rezon - 20-03-2015, 15:48
kubabrzesko napisał/a: | Nie chcąc otwierac kolejnego tematu zapytam Panowie tutaj - Jaka jest maksymalna predkosc outlandera 3,0 V6 ??Mój na fabrycznych 18-stkach ciagnie do 210 km/ h i nagle przestaje jakby miał blokadę bo az czuc ze glowa leci do przodu.Wedlug gps predkosc pokazuje idelanie .Czy na rynek amerykański miały jakies blokady predkosci maksymalnej??jest to do sciagniecia??? | raczej obstawiam ogranicznik prędkości obrotowej silnika. Mam u siebie to samo
PiotrKw - 20-03-2015, 16:16
Drugi z moich Touaregów 3.2 V6 pochodzi z rynku amerykańskiego i ma blokadę na 130 mil/h. Ma o tym informację w postaci naklejki przy prędkościomierzu, liczba kółku na białym tle z czerwoną obwódką . Taki znak stop.
|
|
|