Carisma - Techniczne - przegub?
Anonymous - 28-02-2009, 17:00
lukka napisał/a: |
kupiłem przegub zewnętrzny, żeby było łatwiej wymienić odkręciłem całą półośkę (trzy śruby przy skrzyni) i jak sie okazało... 2/3 wałków nie ma... i co teraz? trzeba wyjmować skrzynię?
[ Dodano: 27-02-2009, 12:30 ]
podbijam... wie ktoś czy trzeba ja całą wyjmować, czy może da się rozkręcić i przeczyścić nie wyjmując? |
miałem styczność gdy igiełki wpadły do środka, niestety zamiast od razu zdemontowac skrzynię
właściciel przejechał tak kilkanaście metrów,
skrzynia niestety już się do niczego nie nadawała...
poszukam, może gdzieś znajdę fotki
Anonymous - 02-03-2009, 19:04
leser napisał/a: | lukka napisał/a: |
kupiłem przegub zewnętrzny, żeby było łatwiej wymienić odkręciłem całą półośkę (trzy śruby przy skrzyni) i jak sie okazało... 2/3 wałków nie ma... i co teraz? trzeba wyjmować skrzynię?
[ Dodano: 27-02-2009, 12:30 ]
podbijam... wie ktoś czy trzeba ja całą wyjmować, czy może da się rozkręcić i przeczyścić nie wyjmując? |
miałem styczność gdy igiełki wpadły do środka, niestety zamiast od razu zdemontowac skrzynię
właściciel przejechał tak kilkanaście metrów,
skrzynia niestety już się do niczego nie nadawała...
poszukam, może gdzieś znajdę fotki |
skrzynia wyjęta, rozłożona, przeczyszczona, złożona i włożona... wnioski... kilka trybów dostało, jeden trochę nadłamany, ale powinna działać... problem z przegubem wewnętrznym (trójnik?) nigdzie nie można dostać... nie wiecie czy pasuje z jakiegoś innego auta?
turek61 - 04-03-2009, 08:51
lukka napisał/a: | . problem z przegubem wewnętrznym (trójnik?) nigdzie nie można dostać. |
a dzwoniłeś do japaneze ?
Anonymous - 21-09-2009, 14:15
Carinka i jej skrzynia biegów... trzecia awaria w przeciągu pół roku... co prawda mam ciężka nogę , ale bez przesady...
tym razem ponownie zgięły się i wypadły dwa zabezpieczenie od przegubu wewnętrznego, chyba tak się nazywa kielich (właśnie jego trzymają, dwa okrągłe, metalowe zabezpieczenia) od strony kierowcy, przy różnicówce... i teraz pytanie, gdzie mogę to gdzieś taniej kupić... bo miesiąc temu kupiłem w serwisie Reno za prawie 100plnów, a to trochę sporo jak na niespełna miesięczne użytkowanie...
może jakiś zamiennik?
killerbb - 21-09-2009, 21:57
witam umnie przy ruszaniu slychac ze 3 slape pukniecia ale nie zawsze nawet jak jade na wprost
|
|
|