To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Montaż przednich świateł przeciwmgielnych

nyah - 28-04-2015, 14:09

OK. To ja mam na pewno te starsze.
Zresztą dołożyłem dokładne zdjęcia.
A czy da się określić na podstawie skrzynki z bezpiecznikami czy jest już instalacja elektryczna? Wrzuciłem zdjęcia swojej.

Kod:
https://plus.google.com/photos/102370750522337757406/albums/6062984461338045825?authkey=CMWnsvHRuYngkAE

I pytanie z innej beczki, może ktoś widział u kogoś komu udało by się zamiast halogenów wpasować światła do jazdy dziennej? Czy nas producenci omijają?

Sorry, Krzychu ale jestem raczej jak ogień. Postaram się trochę wyloozować.

krzychu - 28-04-2015, 17:14

nyah napisał/a:

I pytanie z innej beczki, może ktoś widział u kogoś komu udało by się zamiast halogenów wpasować światła do jazdy dziennej? Czy nas producenci omijają?

Zawsze możesz spróbować podpasować te od ASX-a. Tam masz w jednej lampie 2 żarówki (jedna od halogenów, druga od dziennych)... Halogeny podłączyłbyś normalnie, a do dziennych jakiś moduł z allegro co wykrywa wzrost napięcia czy coś. Ale to raczej już zabawa dla majsterkowicza.

juar_78 - 28-04-2015, 20:14

A skoro już o przednich przeciwmgłowych. Nie macie wrażenia, że są trochę słabawe w Lancerze? Świecą niziutko - to fajnie, bo miałem okazje jechać w śnieżycy w szarówkę i nie oślepiały jak mijania, a że nie była to noc - to dało się jechać.

Ale jak je włączyć w nocy, to mam wrażenie, że dość słabo świecą. Więc nie wiem jak by to wyglądało w śnieżycę nocą. Ponadto jak je dołączyć do mijania, to efekt doświetlania na boki też jest słaby raczej.

nyah - 28-04-2015, 23:18

Krzychu a jakie ty masz żarówki w halogenach, te u innych świecą inną barwą. U ciebie taka zimna barwa ok. 4000 K. Wpadająca w niebieski.
Nie wierzę Ci, a mówiłeś, że masz seryjne albo po prostu w Twoim roczniku wsadzili coś innego.
Poza tym, z tego co szukam po aukcjach to soczewki są okrągłe i wydaje mi się, że wypukłe.
I wyglądają jakby same były zamglone. Zamiast pomagać we mgle.

Tu ma gość wersję z USA, blendy są na stary zderzak. Ale soczewki są jak z innego samochodu
Kod:
http://allegro.pl/mitsubishi-lancer-2003-03-2007-07-halogen-halogeny-i5196763068.html

Doświadczeni koledzy, czy uda się takie coś wsadzić?

krzychu - 29-04-2015, 06:11

nyah napisał/a:
Nie wierzę Ci, a mówiłeś, że masz seryjne albo po prostu w Twoim roczniku wsadzili coś innego.

Ja na pewno nic nie zmieniałem. Nie sądzę też żeby poprzedni właściciel (Niemiec) cokolwiek zmieniał.

A co do skuteczności to w poprzednim samochodzie miałem takie zwykłe dość duże i one np. na krętej drodze dużo oświetlały zaraz przed autem i boki (żeby np. zwierzynę dostrzec). A te nie dość, że na boki kiepsko to dość słabe. Tyle tylko, że nie oślepiają innych i świecą dołem.

juar_78 - 29-04-2015, 09:22

No właśnie. Z tą skutecznością tak sobie. Nawet zastanawiałem się, czy do fabrycznych otworów dałoby się łatwo zamontować coś innego, większego, bardziej uniwersalnego. Brat kiedyś miał w jednym aucie przeciwmgłowe WESEM i świeciły bardzo fajnie. Ale pewnie byłoby niezłe rzeźbienie i na końcu mogłoby to nieciekawie wyglądać.

Za to chwała, że reflektory główne w CS (choć to stara technika na H4 - ale dzięki temu tanie żarówki) są fajne (porównując przynajmniej do Carismy, którą miałem).

Łukasz340 - 09-05-2017, 14:39

Pytanie odnosnie przekaznika orginalnego nie moge znalesc czy mozna zastapic innym o tych parametrach :(