To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Serialowe kawałki

misia27 - 14-07-2005, 22:28

no nie ma co jest...tylko uszy mi wiedna jak ona dzwieki z siebie wydaje w obcym jezyku...wtedy bardzo zaluje ze go znam i rozumiem co proboje zaspiewac... :?
Moominek - 14-07-2005, 22:55

hehehe... mandaryna, zimny łokieć to jest to ;) A ja tam uważam, że skoro Doda, Mandaryna śpiewają to w Idolu nie powinni się tak ludzi czepiać :D
misia27 - 16-07-2005, 20:36

a wracajac do serialowych kawalkow to ja lubie w aucie sluchac, zwlaszcza wieczorem, muzy z "miasteczka twin peaks"
Matejko - 16-07-2005, 21:00

Moominek napisał/a:
hehehe... mandaryna, zimny łokieć to jest to ;) A ja tam uważam, że skoro Doda, Mandaryna śpiewają to w Idolu nie powinni się tak ludzi czepiać :D

i podobno Magda Modra to ta z baru tez cos nagrala w stylu dodowej mandaryny :mrgreen:

Firebee - 16-07-2005, 23:10

e no nie porownujmy zaraz muzy dody do muzy mandaryny... Bo sie jedno do drugiego ma nijak :)
Pozdro
Firek

Anonymous - 16-07-2005, 23:56

Firebee napisał/a:
e no nie porownujmy zaraz muzy dody do muzy mandaryny... Bo sie jedno do drugiego ma nijak :)
Pozdro
Firek

Kurde, ja chyba stary jestem, bo nie mam pojęcia o czym Wy gadacie... Jakaś doda, mandaryna... Co to qrna jest?

Matejko - 17-07-2005, 00:16

Fido__ napisał/a:
Firebee napisał/a:
Pozdro
Firek

Kurde, ja chyba stary jestem, bo nie mam pojęcia o czym Wy gadacie... Jakaś doda, mandaryna... Co to qrna jest?

taka Irena santor i zdzislawa sosnicka z twoich czasow :P :D :mrgreen:

Efa! - 17-07-2005, 00:22

Fakt, że Doda jest porypana, ale co do śpiewania, to ona to robi całkiem przyzwoicie. Co nie znaczy, że jej słucham.
A co do Malmsteena, to mam jakiegoś "avika" czy "mpega" z jego krótką lekcją gry na gitarze.

Anonymous - 19-07-2005, 10:38

Szkoda, ze nie mam juz linka do artykulu, gdzie wlasnie strasznie jada po Dodzie, ze wyksztalcenia muzycznego to ona nie ma w ogole (nie mowa o papierach tylko uksztaltowaniu glosu), o tym ile trwa nagranie jednej piosenki i ile potem przy tym roboty maja profesjonalisci od dzwieku, zeby to jakos brzmialo...

No i ogolnie, ze oprocz wygladu to ona nic nie ma... a na pewno nie sluchu.

M.

szczeslaw - 19-07-2005, 11:41

Majki:
Ludzie, którzy wypowiadają się w taki sposób o innych "artystach" (jakoś nie lubię tego słowa) zazwyczaj sami nie potrafili spełnić się w tym zawodzie bo zabrakło im talentu. Ogólnie krytykami zazwyczaj zostają ci, którym brak talentu do robienia tego co krytykują...
O polskich "profesjonalistach od dźwięku" mam bardzo kiepskie zdanie. Jedyną POPRAWNIE zrealizowana płytą polskiego wykonawcy, jaką znam, jest płyta krakowskiego zespoł metalowego, nagrywana przez sam zespół i obrabiana w domu na PC bez żadnej ingerencji "profesjonalistów". Jako audiofil zwracam uwagę na takie rzeczy. Jeżeli ci "profesjonaliści" nie potrafią nawet poprawnie zrealizować płyty to co tu mówić o jakiejś większej ingerencji w samo nagranie wokalu na przykład?

Anonymous - 19-07-2005, 16:35

Ok, ok, ja nie dociekam, ja tylko cytuje ;)
Jackie - 19-07-2005, 16:52

hehe, tak w teamcie: krytyk jest jak impotent - niby wszystko wie jak zrobić tylko nie potrafi;)
pozdrawiam

piotras - 25-07-2005, 18:24

Wracając do tematu kryminalnych to dzisiaj własnie kręcili u mnie w bloku kolejny odcinek (narazie wiem że bedzie 31 ale tytułu jeszcze nie wymyślili - może trup w windzie bo o tym będzie). Mam nadzieje że moze kawałek mojego misia nagrali chociaż starali się jak najmniej łapać niepotrzebnych rzeczy w kadr a jak się dało to prosili o przestawianie. Ale generalnie rozrywkowa ekipa no i mieli super sprzecik filmowy.
Anonymous - 25-07-2005, 19:28

Rozrywkowa? Znaczy ta wodka z filmu to nie jest atrapa? Wiedzialem... ;P

M.

Anonymous - 05-09-2005, 07:34

Muzyka o której chce powiedzieć nie pochodzi z serialu lecz z normalnego filmu choć tu też zależy kto jak rozumie normalny film bo chyba Black Hawk Down (Helikopter w ogniu) do takich zupełnie normalnych chyba nie nalży. Wiem że w tym temacie mówimy o muzyce serialowej ale jak usłyszałem że chodzi o symfoniczną no to sory ale nie mogłem się powstrzymać żeby wam o tym powiedzieć. Muzyka Hansa Zimmera to według mnie chyba jedna z najlepszych na świecie, mówiliście o uczuciach w muzyce, u Hansa jest ich pod dostatkiem, wyraźnie słychać (czuć) jaki klimat w danym momencie panuje i myśle że najlepszą ścieżką dźwiękową ( bo pan zajmuje się muzyką do filmów [ nie wiem czy poza filmami też robi muzykę] ) Zimmera jest ścieżka z Black Hawka zaraz po niej z Pearl Harbour. Jeśli lubicie muzyke symfoniczną to MUSICIE przesłuchać którąś ze ścieżek dźwiękowych Hansa, a rdził bym nawet konkret, tego Black hawka. WYPAAAAS