Forum ogólne - Komputer pokładowy
PiotrBe - 25-02-2009, 09:30
Zhan napisał/a: | a mi sie marzy taki wyswietlacz wstawiony zamiast tego w panelu climatronika... |
To byłby bajer, dotykowiec, który nie dośc że podaje mnostwo info, to jeszcze służy do obsługi klimy;)
Zhan napisał/a: | najbardziej brakuje mi jednoczesnej informacji o temp. zew. i zadanej temp. klimy. |
No ja mam przez to guzik TEMP OUT wytarty do białości
yam1530 - 25-02-2009, 15:51
PiotrBe napisał/a: | No ja mam przez to guzik TEMP OUT wytarty do białości | Ja mam to samo
Może się przyda do pracy nad kompem dla 4d68:)
docencik87 - 16-03-2009, 19:22
A ja się spytam jaki progress??
Robiłeś kiedyś komputerek do swojego Lancelota. Masz go jeszcze??
Oraz powiedz czy myślałeś ile ten cały komplecik będzie kosztował??
Anonymous - 16-03-2009, 19:37
Progresu brak, kryzys jest i trzeba było się zająć działalności zarobkową. Robiłem kiedyś do Lancernika i działał całkiem rozsądnie, już go nie mam bo Lancernik został sprzedany. Co do ceny to nie liczyłem, najpierw trzeba zrobić i przetestować.
docencik87 - 16-03-2009, 20:08
A myślałem, że jeszcze po piwnicy masz gdzieś schowane to swoje urządzonko .
Faza - 21-03-2009, 19:32
Czy to znaczy, ze projekt umarl i trzeba poszukac gdzie indziej? Ktos ma moze komputer dzialajacy w EA5A?
Anonymous - 21-03-2009, 19:58
Poprzedni budowałem przez pół roku, a był zdecydowanie prostszy. Pewnie trochę potrwa zanim go dokończe, nie robie tego w celach zarobkowych więc nie spieszy mi się jakoś straszliwie.
Faza - 21-03-2009, 22:03
No ja rozumiem, ze dla siebie. Liczylem tylko na to, ze nowa wersja powstanie niebawem i moze uda sie kupic jeden egzemplarz. (Tak od Miska dla Miska;)
tomekk - 26-03-2009, 15:51
ja bym również chętnie to pozyskał, i dodałbym woltomierz z powodu rozbudowanego car audio;) poszperam na forum, tez może sobie zrobię jakiś prosty, tylko u mnie cienko by było z programowaniem;/
zuku3210 - 15-08-2009, 21:08
burst napisał/a: | Progresu brak, kryzys jest i trzeba było się zająć działalności zarobkową | jak by dobrze pomyśleć to może to być dla Ciebie sposób na ten kryzys a podejrzewam że chetnych byloby baaardzo duzo
zeb74477 - 21-10-2009, 00:37
Ave i na Jowisza !!!
co prawda mało się odzywam, ale za to staram się KOŃKRETNIE....
powiadasz, że robisz HOBBYSTYCZNIE ..... hmmmmmmmmmmmm .....
chwali się i to bardzo .....
poprzedni temat śledziłem dość dokładnie ... i wieść i "szlag trafieniu" Twojej pracy ....
aż mi sie smutno zrobiło .... powoli liczyłem na to, że mój Lancelot zyska niewspółmiernie wspaniały GADGET...
powiadasz w celach nie zarobkowych .... może to i słuszne podejście.... oceniać nie będę... lecz spójrz w trochę inną stronę ....
sam zanabyłbym drogą kupna od Ciebie jeden komputerek....
a takich osób MITSUMANIAKÓW jest więcej .....
więc zarówno koszty części, płytek, soldermasek, i wielu innych,
podejrzewam, że zwróciło by Ci się .......
jak na moje kalkulacje ..... po nie całych trzech tygodniach ...
mało tego ----- wśród MITSUMANIAKÓW PRAWDZIWYCH ---- bez podatków ....
a przy tym ile radochy dla zanabywców
od ostatniego posta minęło trochę czasu .... więc ciekawość mnie zrzera,
czy udało Ci sę popchnąć w przód projekt ...
liczę, iż nie zatrzymasz wiedzy dla siebie ....
z gorącymi pozdrowieniami ..... czekający odpowiedzi ...... zeb'RZASTY
j-rules - 21-10-2009, 01:12
Ja bylbym w stanie zaplacic odczuwalnie ponad wartosc tego gadzetu... i jestem pewien ze nie tylko ja. Rowniez rozumiem idee niezarabiania na tym przedsiewzieciu (sam promuje swoje wypociny z wlasnego sosu - chociaz branza diametralnie inna). Wg mnie rewelka i tez czekam z niecierpliwoscią na reaktywacje projektu
Kunek - 18-11-2009, 04:16
zuku3210 napisał/a: | burst napisał/a: | Progresu brak, kryzys jest i trzeba było się zająć działalności zarobkową | jak by dobrze pomyśleć to może to być dla Ciebie sposób na ten kryzys a podejrzewam że chetnych byloby baaardzo duzo |
Podpisuje się pod tym, ja jestem chętny, burst może napiszesz jakieś update odnośnie czy pracujesz nad projektem czy już odpuściłeś.
zeb74477 - 22-11-2010, 22:52
Witam !!!
BURST -- czy ten projekt jeszcze żyje ??? czy też zszedł Śmiercią Naturalną ???
miłego i do miłego
zeb'ER
tomekk - 23-11-2010, 20:19
długo nic nie słychać na ten temat:/ jak tylko znalazłem takie coś na alledrogo
"Uniwersalny komputer pokładowy" - wpisać w wyszukiwarce allegro, jakby link wygasł od sprzedawcy "atmega8_pl"
http://allegro.pl/uniwers...1314651537.html
pozdrawiam
chętnie bym coś takiego wstawił, ale jakoś mi się odechciało ingerować w elektronikę - a ile spali to wiadomo, tyle ile się wleje;)
|
|
|