To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Kondensatory ECU eclipse 1G

Nikoś - 27-02-2009, 22:07

Mam eclipse 1G 92r. To teraz sam się zakręciłem mam szukać pod maską czy pod pulpitem od strony kierowcy :?:
Adaho_krak - 28-02-2009, 09:43

Nikoś napisał/a:
To teraz sam się zakręciłem mam szukać pod maską czy pod pulpitem od strony kierowcy
Wtyczka powinna być przypięta do skrzynki z bezpiecznikami po lewej stronie obok nóg kierowcy w kabinie przykryta gumowym kapturkiem.
Nikoś - 28-02-2009, 15:31

Podłączyłem diode i cały czs miga w taki sam sposób, a według tabeli krzyżaka to wszystko wporządku :) . Więc dioda mi nic nie chciała powiedzieć, przepustnica czysta, krokowy czyszczony 5 razy, dolot szczelny, ako nowiutkie i co jeszcze mugłbym zrobić żeby miał miejsze obroty?
Anonymous - 28-02-2009, 15:38

spradzic jakie sa podawana napiecia na czujniki
Nikoś - 28-02-2009, 16:32

Sprawdze jeśli ktoś mi powie jak to zrobić i o jaki czujnik chodzi, bo jestem zielony w te klocki :) .

[ Dodano: 01-03-2009, 13:59 ]
Dzisiaj rano odpaliłem eclipsa i silnik zaczoł pracować na normalnych obrotach więc zrobiłem małą przejaszczke lecz po przejechaniu jakiś 4 km silnik wszedł spowrotem na wysokie obroty i niewiem oco mu znowu chodzi. Jutro jade z nim do mechanika i zobacze co go boli.

[ Dodano: 02-03-2009, 21:00 ]
Dzisiaj byłem u 2 mechaników i karzdy z nich mnie załamał bo niechcą naprawiać takich aut :( . Czy mógłby ktoś mi napisać jak mam sprawdzić napięcie w TPS tak żeby nic nie uszkodzić i czy te igły mam wbijać od strony tych 3 kabli, które wchodzą do tej wtyczki czy jakoś inaczej, bo jak mierzyłem napięcie na zdiętej wtyczce to pokazywało mi 4,62V.