Nasze Miśki - Galant EA5A by Młody...
pawliku - 24-03-2009, 21:51
j-rules napisał/a: | szczypta oldschoolu jest potrzebna kazdej bryczce | ale tej bryczce (jak i każdemu galowi EA) to potrzebna jest szczypta odświeżenia a z tymi kierunkami o niebo lepiej wygląda
mlodzianinwawa - 20-07-2009, 11:07
Przyszła pora na to by się pochwalić ))))
Zdjęcia słabej jakości - robione telefonem, no i auto stało pod pylącą brzozą
A prezentuje się tak:
Info:
2.5V6 - 163KM
Przebieg 142.000
1998r.
Lista rzeczy które zrobiłem.
Założyłem gaz - Pełna sekwencja Stag300 - z wlewem pod klapką paliwa.
Listwy Valtec-a i butla 55l. (Całość 2200zł - zawsze robię w siedlcach- już ponad 15 aut - polecam).
Założyłem radyjko - Pioneer Deh-4000UB
Wymieniłem wszystkie filtry, płyny, oleje.
Sprawdziłem silnik, zawieszenie, skrzynię.
Wyprałem tapicerkę, pomalowałem deskę rozdzielczą (pozbyłem się drewna:D)
Lista rzeczy które zrobię.
Helix-y Dark Blue Czekają na montaż. - w ten weekend się za to zabiorę.
Wyciszę przy okazji drzwi - muszę kupić matę dekarską. (relację foto zdam w odpowiednim dziale).
Muszę wymienić lewą końcówkę drążka kierowniczego - stuka :]
Muszę oddać auto do lakiernika, na zabezpieczenie kielichów (coś tam brązowieje).
No i żaróweczki muszę powymieniać
No i niedługo będą grafitowe felgi 16 - ale to jeszcze musi poczekać.
Mario_86 - 20-07-2009, 17:37
Piękna bestia A ile spala Ci w lpg ?
mlodzianinwawa - 20-07-2009, 18:23
Na gazie zrobiłem dopiero 220 km Jak wyliczę średnią to podam
Myślę, że w 14 się zmieszczę.
Juiceman - 22-07-2009, 15:04
Pajęczynki na fotelach nie widać piękny Gal, aż tak drewienko Ci się nie podobało ?: ) Mi się nie podoba w tej wersji gdzie drewno jest jeszcze w nawiewach bocznych i jeszcze paru miejscach jest beznadziejne jasne bleh.
Owczar - 22-07-2009, 15:28
Jak dla mnie bez drewna jest lepiej
mlodzianinwawa - 22-07-2009, 15:36
Nie widać pajęczynki, bo tak zdjęcie jest zrobione Ale Ona jest
Co do drewna - to nie przeszkadzało, aż tak bardzo - ale pół godzinki i nie ma drewna A spray jest matowy, także wyszło naprawdę ok i nie łuszczy się, nie odłazi, nie brudzi - a komponuje się super! i z radiem i z klimatronikiem
Starion - 22-07-2009, 22:18
A ja z kolei wolałbym jak to ktoś napisał "Dżentelmeńskie" wnętrze - z drewienkiem :] Najlepiej takim czarno - grafitowym jak w Mercach CLS. Ale w obecnej postaci wygląda bardzo przyzwoicie, zlewa się z resztą elementów
Ale skórka kolorystycznie jest boska! To nic że ma pajęczynkę, taki los skóry widać. No i mój ulubiony mitsubiszowy kolor - Cherry Metallic A powiedz, szyby będziesz przyciemniał folią czy piecykiem?
mlodzianinwawa - 23-07-2009, 08:05
Obawiam się, że folią. Nie stać mnie na wywalenie półtora tysiąca na szyby by przyciemnić piecykiem.
Poza tym, myślę o tym, by nie robić tych szyb czarnych - a lekko stonować.
Kolejną zagwozdką są felgi Czarne, grafitowe czy ... złote??
Moja Partnerka, powiedziała, że złoto to wiocha, bo Galant jest elegancką bryczką i trzeba mu powagi, a nie festynu A mi w złocie wcale by nie przeszkadzały
Owczar - 23-07-2009, 09:28
mlodzianinwawa, a co Ty masz subaru?
Czarne też do tego koloru nie będą pasowały...
Wydaje mi się, że klasyczne srebrne będą ok
Psikus - 23-07-2009, 13:20
Owczar napisał/a: | Czarne też do tego koloru nie będą pasowały... | myślę, że wręcz odwrotnie. ciemnozłota felga z polerowanym rantem też była by ok, ale pod warunkiem że felga nie będzie jedyną zmianą bo duże koła i seryjne zawieszenie wygląda tragicznie. Dobrze będzie wyglądała felga grafitowa, dobrze będzie też wyglądała cała polerowana albo srebrna - wszystko zależy od tego w jakim klimacie ten samochód ma docelowo być.
mlodzianinwawa - 23-07-2009, 14:24
[quote=Psikus]ale pod warunkiem że felga nie będzie jedyną zmianą bo duże koła i seryjne zawieszenie wygląda tragicznie[/quote]
Czyli co? Jeżeli wstawię 16 i nie obniżę to lipa? No bez przesady... 17 i 18 odpadają, szkoda mi autka, po 50 tysiącach kilometrów będzie nadawać się na złom, a obniżenie, jak mieszkam na osiedlu i wszędzie mam hopki to szkoda mi karoserii...
Owczar - 23-07-2009, 14:33
Gleba poprawia wygląd, ale bądźmy realistami. Ja swojego też nie opuszczę niżej... A felgi poprawią wygląd tak czy inaczej...
Starion - 24-07-2009, 00:34
ja osobiście sądzę że Galant to nie Tico, ma na tyle spore nadkola że 16 się ładnie wkomponują nawet w aucie zawieszonym na serii, bez gleby. Jeśli jeszcze odpowiednio dobierzesz profil opony żeby nazbyt od fabrycznej średnicy koło nie odbiegało to będziesz miał i fajne felgi i niezdziwaczały wygląd auta.
Mi złoty kolor też przypominałby taką Subarynkę. Grafit może nieco jaśniejszy z lakierem metalizowanym takimi grubszymi drobinkami (no tymi co odbijają światło, wiecie o co chodzi, nie wiem jak to profesjonalnie nazwać ) widziałbym na nim idealnie.
Najlepiej to VT (nie mylić z Village Tuning ) i sobie porównaj na kilku rodzajach i kolorach felg. (I nam pokaż )
Psikus - 24-07-2009, 08:52
mlodzianinwawa, 16 jest duża felgą ale w golfie 2 generacji. dla galanta 16 cali i odpowiednia do tego gumka jest tak " w sam raz" . Pisząc duża felga chodziło o 17 cali wzwyż. Gleba - ja się osobiście wyleczyłem póki co i obniżę mojego kombi ( w końcu po tylu latach jakiś komfort )
Jeśli więc masz zamiar włożyć 16 cali to dobrze będzie jak felga będzie jakaś stonowana - bez ekstrasów - w sumie to dotz shuriken co by nie mówić na galancie wygląda dobrze. Rota ma kilka fajnych wzorów felg ( przy czym felgi są bardzo lekkie i dają sobie radę z naszymi drogami). Wszystkie felgi pokroju najtańszych modeli oferowanych na naszym rynku odradzam - te felgi na starcie z nowymi oponami wymagają naklejenia większej ilości ciężarków niż większość droższych markowych felg po kilku sezonach
|
|
|