Carisma - Ogólne - Dystanse mdf do Carismy
Ninja - 15-02-2010, 19:29
Na pewno to już było gdzieś pisane,ale nie mogę tego znaleźć.Wszędzie gdzie widzę dystanse do Cari to pisze że są one do rocznika 99.Mam auto z 2000r czy do montażu 165,5 potrzebuję również dystansu????
Chooper - 15-02-2010, 20:23
jak nie dasz dystansu to:
1. będą Ci ładnie blachy w drzwiach brzęczeć
2. nie otworzysz szyby do końca, bo przywali w magnes, chyba, że jakieś ultrapłaskie woofery znalazłeś
Kamilofone - 15-02-2010, 20:27
Powiem Ci że przerabiałem ten temat w Toyocie Avensis do której zamawiałem z allegro i...
oczywiście wielkość OK ale rozstaw śrub już nie pasowała. Zdemontowałem stary głośnik wraz z obudową i na podstawie oryginalnej obudowy dorobiłem sobie ze sklejki jak znalazł.
Polecam to rozwiązanie gdyż materiały niedrogie i pewność że będzie pasować jak trzeba
Ninja - 16-02-2010, 17:30
A czy np mogę dać tulejki zamiast dystansu tam gdzie są śruby,a przerwę wypełnić silikonem???
Chooper - 16-02-2010, 23:40
Ninja napisał/a: | A czy np mogę dać tulejki zamiast dystansu tam gdzie są śruby,a przerwę wypełnić silikonem??? |
ale ja nie rozumiem po co, skoro piszesz że znajdujesz dystanse to czemu ich nie kupisz? kilkanaście PLN za kawałek pierścienia MDF to za dużo? to kup u pierwszego lepszego stolarza kawałek płyty i sam sobie wyżynarką wytnij, a nie próbujesz stosować jakieś druciarstwo. Głosnik musi być stabilnie i sztywno dokręcony do dystansu osobnymi wkrętami !! aniżeli te, którymi jest dystans kręcony do poszycia drzwi.
Ninja - 17-02-2010, 07:40
Obecnie przebywam w Szkocji i tu za cholerę nie mogę dostać takich dystansów więc muszę improwizować,chyba że ktoś mi wyśle z allegro,ale sprzedający nie są zbyt chętni wysyłać za granicę,więc sam rozumiesz że mam problemik w tej sprawie.
Chooper - 17-02-2010, 07:47
to może jest szansa abyś znalazł w okolicy sklep/zakład z "furniture" i tam pytał o kawałek płyty. Bo chyba nie wszyscy zaopatrują się w Ikei
Ninja - 17-02-2010, 15:36
W pobliżu nie mam nic takiego,ale widziałem swietne JBL tylko że 13,więc chyba raczej je kupię,a będąc w Polsce zaopatrzę się w dystanse i wtedy zmienię na 165.
[ Dodano: 28-02-2010, 10:52 ]
No i kupiłem 13 Vibe i się strasznie zdziwiłem jak rozkręciłem drzwi.Fabrycznie zamontowane były 17.Zł byłem sam na siebie ,że wcześniej tego nie spawdzilem,ale cóż trudno.Kupiłem 17 Vibe i te pasowały bez żadnych przeróbek i dystansów.
|
|
|