To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Dystanse mdf do Carismy

Ninja - 15-02-2010, 19:29

Na pewno to już było gdzieś pisane,ale nie mogę tego znaleźć.Wszędzie gdzie widzę dystanse do Cari to pisze że są one do rocznika 99.Mam auto z 2000r czy do montażu 165,5 potrzebuję również dystansu???? :roll:
Chooper - 15-02-2010, 20:23

jak nie dasz dystansu to:
1. będą Ci ładnie blachy w drzwiach brzęczeć
2. nie otworzysz szyby do końca, bo przywali w magnes, chyba, że jakieś ultrapłaskie woofery znalazłeś

Kamilofone - 15-02-2010, 20:27

Powiem Ci że przerabiałem ten temat w Toyocie Avensis do której zamawiałem z allegro i...
oczywiście wielkość OK ale rozstaw śrub już nie pasowała. Zdemontowałem stary głośnik wraz z obudową i na podstawie oryginalnej obudowy dorobiłem sobie ze sklejki jak znalazł.
Polecam to rozwiązanie gdyż materiały niedrogie i pewność że będzie pasować jak trzeba :)

Ninja - 16-02-2010, 17:30

A czy np mogę dać tulejki zamiast dystansu tam gdzie są śruby,a przerwę wypełnić silikonem???
Chooper - 16-02-2010, 23:40

Ninja napisał/a:
A czy np mogę dać tulejki zamiast dystansu tam gdzie są śruby,a przerwę wypełnić silikonem???

ale ja nie rozumiem po co, skoro piszesz że znajdujesz dystanse to czemu ich nie kupisz? kilkanaście PLN za kawałek pierścienia MDF to za dużo? to kup u pierwszego lepszego stolarza kawałek płyty i sam sobie wyżynarką wytnij, a nie próbujesz stosować jakieś druciarstwo. Głosnik musi być stabilnie i sztywno dokręcony do dystansu osobnymi wkrętami !! aniżeli te, którymi jest dystans kręcony do poszycia drzwi.

Ninja - 17-02-2010, 07:40

Obecnie przebywam w Szkocji i tu za cholerę nie mogę dostać takich dystansów więc muszę improwizować,chyba że ktoś mi wyśle z allegro,ale sprzedający nie są zbyt chętni wysyłać za granicę,więc sam rozumiesz że mam problemik w tej sprawie.
Chooper - 17-02-2010, 07:47

to może jest szansa abyś znalazł w okolicy sklep/zakład z "furniture" i tam pytał o kawałek płyty. Bo chyba nie wszyscy zaopatrują się w Ikei ;)
Ninja - 17-02-2010, 15:36

W pobliżu nie mam nic takiego,ale widziałem swietne JBL tylko że 13,więc chyba raczej je kupię,a będąc w Polsce zaopatrzę się w dystanse i wtedy zmienię na 165.

[ Dodano: 28-02-2010, 10:52 ]
No i kupiłem 13 Vibe i się strasznie zdziwiłem jak rozkręciłem drzwi.Fabrycznie zamontowane były 17.Zł byłem sam na siebie ,że wcześniej tego nie spawdzilem,ale cóż trudno.Kupiłem 17 Vibe i te pasowały bez żadnych przeróbek i dystansów.