To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] Lampy tylne

pawliku - 03-03-2009, 23:53

Piter.v8 napisał/a:
a przeklejenie klosza???????? czy całkiem inne wymiary
nie da rady... całkiem inne wymiary

[OT] EDIT

MacFly - 11-06-2009, 12:38
Temat postu: [EA5A 2.5] Lampy tylnie przed i po lifcie
Czy da radę włożyć lampy po lifcie do starszego modelu np. mój 97r. ??

I ew. czy dużo się różnią ??
Trzeba rzeźbić blachę ??

Chciałbym zmienić bo bardziej podobają mi się lampy z tyłu po lifcie ;)

prelud - 12-06-2009, 03:35

nic nie musisz przerabiac,wyjmujesz lampy przedliftowe i wkladasz poliftowe.roznia sie jedynie kablami co dochodza do kostki,trzeba przerobic 2 koncowki bo nie bedziesz mial przeciwmgielnego.pozdrawiam
Ursus - 12-06-2009, 09:26

prelud napisał/a:
roznia sie jedynie kablami co dochodza do kostki,trzeba przerobic 2 koncowki bo nie bedziesz mial przeciwmgielnego

Tutaj dodam, że jest to trochę dziwna sprawa. Dwa razy kupowałem lampy po lifcie i wkładałem je do dwóch moich Gali, jeden 97` drugi 99` i nigdy nic nie przerabiałem. Gniazda żarówek zawsze pasowały i wszystko świeciło. Możnaby założyć, że nie byłem świadomy do końca, że to wszystko prawidłowo świeciło (choć ja jestem tego pewien) ale panom na stacji diagnostycznej, gdzie zawsze mi sprawdzają światła pewnie by to nie umknęło. Sprzedając ostatnio lampy po lifcie ich nowy nabywca miał kłopot w dopasowaniem bodajże gniazd świateł cofania i przeciwmgielnych. Zdziwiło mnie to, bo ja się z czymś takim nie spotkałem i nie wiem dlaczego...

gumes - 12-06-2009, 17:49

Ja do swojego EA2A 97r. kupiłem lamy firmy DEPO z InterCarsu i musiałem lekko przeszlifować wkładki żarówek. Reszta była idealnie dopasowana.
prelud - 14-06-2009, 12:47

Ursus, dokladnie tak jak piszesz swiatla przeciwmgielne ze swiatlem wstecznego trzeba bylo przerobic.
R2D2 - 10-12-2009, 09:37
Temat postu: [EAxA] Zamienniki lamp tylnych - opinia
Co sądzicie o zamiennikach tylnych lamp?
robertdg - 10-12-2009, 10:01

R2D2, ze swojej strony moge napisac tylko, że jezeli chodzi o DEPO to robi dobre zamienniki, przewaznie w jakosci PJ (zamiennik podwyzszonej jakosci), jezeli bylaby ZJ to jeszcze lepiej. Odstraszajace moga byc detale wykonczeniowe (ostre krawedzie itp.,).
Opinie na temat dopasowania zostawilbym osobom, które przetestowały.

matej1981 - 16-12-2009, 08:07

koledzy i kolezanki. napiszcie gdzie kupie tylne lampy do gala kombi ale tanio
Owczar - 16-12-2009, 08:45

matej1981, napisz ogłoszenie w dziale kupię: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=102

Lub szukaj na allegro. Możesz też zerknąć do działu sprzedam, może ktoś ma jakiegoś gala na części.

zuku3210 - 17-12-2009, 22:55
Temat postu: Lampy tylne po lifcie Stanley,Koito,Depo
Jakie macie oryginalne tylne lampy poliftowych Gali?? Ostatnio czytałem gdzieś na forum w dziale "chcę kupić galanta" że powinno całe oświetlenie być Stanleya. Chce u siebie założyć poliftowe i wydłubałem prawą a Angola, oglądam ją a tam Koito made in Japan :rolleyes: Muszę dokupić teraz drugą (niestety oryginału nie mogę dostać nigdzie od miesiąca) więc zastanawiam się nad lewą od Depo, teraz pytanie czy mocowania podejdą i nie będzie widać różnicy,odcień itp.?? szczerze mówiąc to jeszcze nie wykręcałem tych swoich o nie wiem jak mają się mocowania do tej Koito.
Hugo - 17-12-2009, 23:38

zuku3210 napisał/a:
zastanawiam się nad lewą od Depo, teraz pytanie czy mocowania podejdą i nie będzie widać różnicy,odcień itp.??
Na 100% będzie różnica.
zuku3210 - 17-12-2009, 23:43

Hugo napisał/a:
Na 100% będzie różnica.
chodzi Tobie o odcienie czy o co konkretnie? Bo chyba budowa,kształty i bajery na kloszu powinny być takie same??
robertdg - 17-12-2009, 23:46

zuku3210, rzecz jasna ze jedna bedzie "pachniala" nowoscią a druga nie, ponadto zamiennik nie jest w niektórych miejscach starannie wykonany, poczytaj w tym temacie kilka postów wyzej i wszystkiego sie dowiesz.
prelud - 17-12-2009, 23:58

ja mialem lampy przedliftowe a zalozylem poliftowe oryginalne japonskie KOITO zreszta mozesz sobie zobaczyc w pierwszym poscie tego tematu.Ja widzisz roznia sie one kolorem kloszu od kierunkowskazu.Masz taka sama ta jedna sztuke?