To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sterowanie radiem z kierownicy wielofunkcyjnej.

poziomka - 09-04-2009, 10:03

filippoz napisał/a:
zgadza się :D dlatego zbieram na iPoda hehe (mam shuffle szafle czy ten taki mały 1GB ale on nie działa w lancerze ;( )

a jak to się ma do sterowania radiem w kierownicy ?

pozdrawiam
igor

krzychu - 09-04-2009, 11:17

Student napisał/a:
wycieraczkę wewnętrznego lusterka

a co to za ustrojstwo następne do zepsucia sie?

Student napisał/a:
dlaczego potrafią zrobić oświetlenie dla pasażera

A ja w swoim mam 3 lampki z przodu 2 do czytania mapy (kierowca i pasażer) jedna centralna od otwarcie drzwi po zgaszeniu auta itd. W nowym oszczędzili na tym?

Student napisał/a:
dlaczego potrafią zrobić 3-6 gniazd zapalniczek łącznie z kufrem.

Ja mam jedno i jakoś z niego jeszcze nie korzystam jak ktoś pisał jeśli chcesz ASO bardzo chętnie zamontuje dodatkowe gniazdka pewnie tam gdzie będziesz chciał.

Student napisał/a:
Podczas produkcji masowej to są grosze, a dają tyle radości.

Może gorszę ale 6 gniazdek zapalniczki nie każdego muszą cieszyć

Student napisał/a:
Połowa nowych użytkowników Lancy i Outka narzeka na badziewne radio, brak sterowania , gubi fale itd. przecież to jest nienormalne.

Może my mamy inna specyfikę zasięgu stacji radiowych albo się im coś pochrzaniło i zapomnieli że fale są troche inne w USA i w Europie. Sam nie wiem ale po wymianie radia na gwarancji przynajmniej Ci z Outków sobie chwalą już potem.

A co do francuzów. Mam w firmie kangura osobowego przebieg kosmiczny 30 tys km ma. Nie działa jedna klamka od tylnych drzwi, drugie się nie domykają tak że trzeba nimi walnąć na siłę, zapalniczka raz działa ładuje nawigację raz nie, jedna szyba elektryczna już nie chodi ja rozumiem gwarancja a co potem?? Dłubanie samemu czy jazda co chwilę do mechanika?

Krzychu

Student - 09-04-2009, 12:10

Nie mylcie jakości z wyposażeniem bo tej Lancerowi nie ujmuję.

Ilość gniazd zapalniczek nie służy do zapalniczek i palenia fajek tylko do skorzystania z 12V np.. na rybach, pikniku itd. czy naprawie koła.

I nie piszcie mi że każdy gadżet to element który może się zepsuć bo w ten sposób to by nie było : radia, podnoszenia siedzeń, wycieraczek, elek. szyb itd.......

Dalej już nie narzekam, jak dostanę podwyżkę idę kupie tego Lancera i będę dalej ślepy i zakochany w Mitsu. :lol:

jaca71 - 09-04-2009, 13:49

Student napisał/a:
Dlaczego france potrafią to zrobić, dlaczego potrafią zrobić wycieraczkę wewnętrznego lusterka, dlaczego potrafią zrobić oświetlenie dla pasażera i do czytania z tyłu, dlaczego potrafią zrobić 3-6 gniazd zapalniczek łącznie z kufrem.
Podczas produkcji masowej to są grosze, a dają tyle radości.

Ja tak i wielu nie kumamy co to jest ta wycieraczka lusterka :shock: Możesz przybliżyć.
Jak juz pisali lampki są wszystkie. Przód - tył, prawo - lewo. Gniazdka są dwa. W bagażniku by się przydało to fakt.

Student napisał/a:
Połowa nowych użytkowników Lancy i Outka narzeka na badziewne radio, brak sterowania , gubi fale itd. przecież to jest nienormalne.

Połowa to grube nadużycie - pewna część. Ale to są dwie rzeczy:
1. Za mała czujność układu radio - antena
2. zamiast po zaprogramowanych stacjach jest zmiana po częstotliwości.
Ad.1. wada fabryczna? złe zamontowane? Nie wiem
Ad.2. Rynek zbytu japońskich samochodów to Stany i Azja. Tam nie ma wynalazków typu stacje ogólnokrajowe. Może to jest przyczyną?

Co do USB to jak wyżej w krajach tych iPod jest tak rozpowszechniony że nawet wejście Aux zwane jest tam wejściem na iPod. Pendrive'y są rzadkością dlatego nie stosuje się tych wejść.

Czym prędzej do nas dotrze że Lancer jest klasycznym, tanim przedstawicielem kompaktów i to bez wodotrysków tym lepiej.

PS Jest parę rzeczy które są dziwne. Np. z kierownicy można radio włączyc ale już wyłączyc się nie da.

Trik - 09-04-2009, 13:53

jaca71 napisał/a:
Np. z kierownicy można radio włączyc ale już wyłączyc się nie da.

Wydaje mi się że można wyłączyć. Chyba przytrzymanie przycisku mode parę sekund na to pozwala?

jaca71 - 09-04-2009, 13:57

Trik napisał/a:
jaca71 napisał/a:

Wydaje mi się że można wyłączyć. Chyba przytrzymanie przycisku mode parę sekund na to pozwala?

Próbowałem i nic, Chyba że za krótko trzymałem. U teścia w camry tak właśnie to działa a u mnie nie :(

filippoz - 09-04-2009, 19:34

poziomka napisał/a:
a jak to się ma do sterowania radiem w kierownicy ?

pozdrawiam
igor
tak to się ma że jak mam ulubioną stację np na 93FM a kolejne których słucham od 100FM to muszę mozolnie naciskać ten zakichany guzik lub oderwać ręce od kierownicy, mając iPoda nagrywam te kawałki które chce robiąc w domu PlayListę i jest gitez majonez, na CD wszystko się nie zmieści nawet w formacie MP3

Ot tak się to ma do sterowania radiem w kierownicy :mrgreen:

Pozdrawiam
Filip

Trik - 09-04-2009, 22:15

A ja mam ustawione stacje tak jak lubię po kolei 1,2,3 i awaryjnie zakresy 4,5,6 z tym samym w innych zakresach jakby zasięg się kończył.
Łapy mi nie upitoli jak sobie ten jeden najbliższy przycisk nacisnę :lol: raz no może dwa na miesiąc. W poprzednim samochodzie to nawet tego nie było i jakoś się jeździło. :wink:

gzesiolek - 10-04-2009, 00:38

filippoz napisał/a:
na CD wszystko się nie zmieści nawet w formacie MP3

Gdzie tak jezdzisz ze Ci 6-10h muzy nie wystarcza ;)

a wracajac do tematu to dzis mnie tez wkurzylo gdzie pomiedzy dwoma stacjami gdzie normalnie lapalo dwie inne dzis zlapalo mi 5, jakies lepsze rozchodzenie sie fal dzis bylo;) zemsta sterowania Lancera... za szybko pochwalilem sie ze mi nie przeszkadza ;)

Anonymous - 12-04-2009, 11:22

Wiecie, że dopiero taki coś zauważyłem w swoim samochodzie (avantar) ?
Nawet nie przypuszczałem, że to jest jakaś wada.
Dla mnie normalka, że na panelu mam zaprogramowane stacje, a na kierownicy sobie mogę ew. przeszukiwać inne, niezakodowane.
Wg. mnie nie jest to żadna wada, a jedynie taka myśl przyświecała inżynierom jak robili to ustrojstwo.
Nie możemy uważać za wadę czegoś co z założenia tak właśnie ma wyglądać.

$iwy - 12-04-2009, 12:07

jaca71 napisał/a:
Trik napisał/a:
jaca71 napisał/a:

Próbowałem i nic, Chyba że za krótko trzymałem. U teścia w camry tak właśnie to działa a u mnie nie :(

Trik ma rację. Oczywiście że się da wyłączyć. Zawsze tak robię u siebie.

filippoz - 12-04-2009, 17:41

:wav: udało mi się podłączyć iPoda Shuffle :D :wav:

yupiiii ;D teraz sterowanie z kiery mi nie jest straszne :D

jmb7 - 26-04-2009, 02:39

to znaczy, ze w roznych wersjac dziala to roznie;

u mie w wersji z 08 oczywiscei Sedan odebranej 1lutego w DE Instyle NAVI przyciskiem na kierownicy przelaczam zaprogramowane stacje i nie moge wyszukiwac stacji;

Navynov - 20-05-2009, 00:07

witam, ja mam panowie inne pytanie - kuplem nowego lancerka sedana invite i chcialem w radyjku zmienic ustawienie czasu na czas 24 godzinny i nie wiem czy to jest mozliwe? Troche mnie to irytuje, prosze o pomoc.
poziomka - 20-05-2009, 00:22

Navynov napisał/a:
witam, ja mam panowie inne pytanie - kuplem nowego lancerka sedana invite i chcialem w radyjku zmienic ustawienie czasu na czas 24 godzinny i nie wiem czy to jest mozliwe? Troche mnie to irytuje, prosze o pomoc.

niestety, nie jest to możliwe
pozdrawiam