Space Star Ogólne - Wasze opinie o Space Starze
Matejko - 03-07-2006, 12:02
JCH napisał/a: | Ten 1 - bordowy DID Comfort |
ale wlacznik ma pojedynczy czyli moze byc taka jakas dziwna wersja
Anonymous - 03-07-2006, 21:15
jaki włącznik?
JCH - 03-07-2006, 21:24
Ka_ti napisał/a: | jaki włącznik? |
Halogenowy. (Ale ten Matejko to wypatrzył - też patrzyłem ale nie byłem pewien czy jest podwójny, czy pojedynczy).
Anonymous - 03-07-2006, 21:47
Jak to? Ma włącznik ale nie ma co nim włączyć?
Matejko - 03-07-2006, 21:51
JCH napisał/a: | Halogenowy. (Ale ten Matejko to wypatrzył - też patrzyłem ale nie byłem pewien czy jest podwójny, czy pojedynczy). |
a bo tak sie przygladalem czy ktos wczesniej z poduszek nie strzelal, bo ta kierowcy cos dziwnie wygladala
Ka_ti napisał/a: | Ma włącznik ale nie ma co nim włączyć? |
wlacza sie nim tylne
Anonymous - 03-07-2006, 22:00
słuchajcie a jak jest z zamiennikami oryginalnych części do Space Stara?
czy są dużo tańsze, czy są coś warte?
Krzyzak - 03-07-2006, 22:07
jak z niemal każdym autem trzeba wiedzieć co i gdzie kupić - co kupować w zamienniku a co jako MGP (Mitsubishi Genuine Parts).
przykład:
- pasek rozrządu Mitsuboshi, który często montowany jest fabrycznie a kosztuje 10 x mniej niż oryginał
- guma stabilizatora, która jako podróba kosztuje 15 zł i wystarcza na miesiąc, a MGP kosztuje 42 zł i wystarcza na lata
(ceny dotyczą akurat mojego auta)
ważny argument - będąc miłośnikiem Mitsu zyskujesz nie tylko auto (jeśli kupisz), ale przede wszystkim niesamowitą, zgraną RODZINĘ, na którą zawsze możesz liczyć - wierz mi - tego nie ma żadna inna marka (na pewno nie w takim zakresie)
Anonymous - 03-07-2006, 22:31
Krzyzak napisał/a: | jak z niemal każdym autem trzeba wiedzieć co i gdzie kupić - co kupować w zamienniku a co jako MGP (Mitsubishi Genuine Parts). |
Zgadzam się. I nalezy z pewna nieufnościa podchodzic do wciskania nawet przez ASO najatwiej dostępnych zamienników np. by JC (really, chcieli mi tkie tarcze z 80 PLN sztuka załozyc )
Krzyzak napisał/a: | ważny argument - będąc miłośnikiem Mitsu zyskujesz nie tylko auto (jeśli kupisz), ale przede wszystkim niesamowitą, zgraną RODZINĘ, na którą zawsze możesz liczyć - wierz mi - tego nie ma żadna inna marka (na pewno nie w takim zakresie) |
Prawda. Dlatego wciąz tu straszę Na Cytrynach siakieś tragiczne smutasy pisują
Pzdrw.
Marcino - 03-07-2006, 23:25
Tak soebie czytam, bo tez sie zastanawiam nad spejsikiem i takie cos znalzłem..
Spejsik
Ale to chyba pomyłka jak w carismach i ma 125 koników a nie 140.
VCo sadzicie o tym egzemplarzu?
Drugie pytanie, czy moze napotkaliscie sie na spejsa z uszkodzonym silnikiem GDI... a pytam bo mam carisme rozbita i chce ja sprzedać, ale sie zstanawiam nad slnikiem jako dawca.... ale sam nie wiem czy sie w to pchac.
Jakie sa wasze opinie?
Jackie - 04-07-2006, 14:14
Ka_ti, no możesz też liczyć na jednego dealera co to stara się pokazać ludzką twarz
Sprzedałem ok. 200 Space Starów - opinia tylko jedna: Miśki dawno nie miały tak udanego modelu.
Marcino, nie wiadomo jaki przebieg...ale autko zapowiada się fajnie i cena dobra. Czeba by oblukać ale wygląda na to, że warto się przejechać.
Pozdrawiam
Anonymous - 25-07-2006, 21:35
Panowie,
A co myślicie o tym ogłoszeniu?
http://otomoto.pl/index.p...78#contact_form
Byłam i oglądałam, generalnie wszystko ok, zainteresowały mnie jednie bardzo widoczne spawy ( w kolorze nadwozia) w komorze silnika w miejscu gdzie mocowane są amortyzatory. Czy inne MSS też tak mają?
jawlo - 25-07-2006, 21:59
Kupowałem w salonie w analogicznym okresie również z pełnym wyposażeniem i zapłaciłem poniżej 70tys. Dlaczego gość pisze tylko o jednej poduszce powietrznej. Ta wersja powinna mieć dwie z przodu (kierowca i pasażer) oraz dwie boczne (również kierowca i pasażer). Wokół mocowania amortyzatorów to nie jest spaw lecz prawdopodobnie uszczelnienie (elastyczne - czuć przy dotknięciu) w kolorze nadwozia. Dziwi mnie fakt, że w okresie 3 lat samochód 3 raz zmienia właściciela. Dobry mechanik po oglądnięciu pewnie wyjaśniłby przyczynę.
Pozdrawiam i życzę udanego wyboru, bo ja jestem ze swojego bardzo zadowolony.
Anonymous - 26-07-2006, 14:22
a ja bym szukał jakiejś carismy choć sam MSS mam ale go sprzedaję na jesieni
Anonymous - 26-07-2006, 18:04
dlaczego gumas sprzedajesz? przecież wcale tak dużo nie najezdziles nim(o ile pamietam jakies 60kkm).czyzby cos nie tak??
Student - 27-07-2006, 07:43
A ja mam Cari w starej budzie i przymierzałem się do SS i powiedziałem nie dziękuję w żaden sposób poza marką mi nie odpowiadał . Dla mnie hicior to czarna Carisma DID 116KM ful opcja a i rocznik powyżej 2003 i tego trzeba szukać.
|
|
|