To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Outlander... rdzewieje!

Darek21 - 08-03-2009, 07:14

MITSUBISHI OUTLANDER. Klasa niższa średnia/terenowo-rekreacyjne. Silnik diesla 2,0/140 KM. 6-biegowa skrzynia manualna. Wyposażenie standardowe: ABS, EBD i TCS, komplet poduszek i kurtyn powietrznych, centralny zamek z pilotem, dwupoziomowa regulacja kierownicy, regulacja wysokości fotela kierowcy, elektrycznie sterowane szyby, lusterka elektrycznie sterowane i podgrzewane, automatyczna klimatyzacja + chłodzony schowek, radio CD/MP3 + 6 głośników. Gwarancja (w miesiącach): podstawowa - 36 (lub 100 000 km), na lakier - 36, na perforację nadwozia - 144. Auto z napędem na obie osie. Cena: od 109 990 do 139 990 złotych

Taka informacje znalazlem w wyszukiwarce na temat perforacji :bonedemon:

Anonymous - 14-03-2009, 09:54

Mam Cytryne Xare z 2000 roku w 2001 doszło do bliskiego kontaktu z brama wiazdową skutkiem czego "zdarł się " lakier na bocznym nadkolu - lakier odpadł ale blacha cynkowana pozostała i tak do roku bieżącego nie robiłem kompletnie żadnych zaprawek i ZERO RDZY - natomiast mam ten sam problem z odpryskiem na masce outka i mimo zrobienia zaprawki rdza wyszła spod spodu :( - więc chyba tam nie ma warstwy ochronnej :(
dab - 14-03-2009, 10:04

rafaelcx napisał/a:
Mam Cytryne Xare z 2000 roku w 2001 doszło do bliskiego kontaktu z brama wiazdową skutkiem czego "zdarł się " lakier na bocznym nadkolu - lakier odpadł ale blacha cynkowana pozostała i tak do roku bieżącego nie robiłem kompletnie żadnych zaprawek i ZERO RDZY - natomiast mam ten sam problem z odpryskiem na masce outka i mimo zrobienia zaprawki rdza wyszła spod spodu :( - więc chyba tam nie ma warstwy ochronnej :(

jesli tak jest to albo nie ma zabezpieczenia albo jest wada wykonania
Ja tez jezdze juz 2 lata z duzym odpryskiem w drzwiach w lagunie i zadnej rdzy nie ma tylko ocnk... podjedz do serwisu i im pokaz, moze zadzialaja?
A najlepiej to oczscic i dac zaprawke.

Hiszpan - 14-03-2009, 20:26

rafaelcx napisał/a:
natomiast mam ten sam problem z odpryskiem na masce outka i mimo zrobienia zaprawki rdza wyszła spod spodu :(

Sam też mam duży odprysk na masce, ale nic się nie dzieje. Zrobiony chyba ze 2 miesiące po kupnie Outka :evil: , jeździłem z nim z pół roku i nic nie wychodziło, potem kapnąłem kroplę czarnego lakieru i dalej spokój.

Anonymous - 20-03-2009, 11:32

to na pewno jakas chinska blacha, takze nie ma sie co dziwic, jakosc juz nie ta...
krzychu - 20-03-2009, 11:43

Hubert - koledze martin344 przyda się chyba z miesiąc milczenia także na tym podforum.

Krzychu

KowaliK - 20-03-2009, 14:24

No i lipa, trzeba naprawić na własną rękę. :(
Anonymous - 20-03-2009, 15:25

tak to juz jest przy tej marce, mimo ze jest 3 letnia gwarancja wiekszosc rzeczy trzeba naprawiac na swoj koszt, gwarancja z ograniczoną odpowiedzialnością czyli to wszystko wina klienta
tomekrvf - 20-03-2009, 23:47

martin344 napisał/a:
wiekszosc rzeczy trzeba naprawiac na swoj koszt,

Spalone sprzęgło poprzez nieudolne użytkowanie samochodu?

zalesik - 21-03-2009, 15:21

MITSUBISHI_GT napisał/a:
martin344 napisał/a:
to na pewno jakas chinska blacha, takze nie ma sie co dziwic, jakosc juz nie ta...

Widze że atakujesz Mitsubishi za jakość swoich produktów, niestety ale po części zgadzam sie z tym to już nie jest ta jakość co kiedyś. Powiem więcej, mimo tego że lubie Mitsubishi to dla mnie numerem 1 jest Toyota, czytam różne fora tej marki i tam nie ma takich problemów z lakierem i blachą jak w Mitsu. Wogóle w Toyocie jest inne podeiście do klienta, sam sie o tym przekonałem kupując (co prawda nie samochód) ale gadżety firmowe Toyki, ale też znajomy bardzo sobie chwali obsługe w ASO Toyoty, pozdrawiam.

Ostatnio w TVN Turbo przytoczony był przypadek klienta Toyoty. Kupił RAV4 i już przy pierwszym przeglądzie zauważono rdzę na spawach. Toyota oczywiście powołała "niezależnego" rzeczoznawcę, który stwierdził że w samochodzie z tego segmentu (SUV) jest to do przyjęcia. I bądź tu mądry...

Anonymous - 21-03-2009, 21:24

MITSUBISHI_GT napisał/a:
martin344 napisał/a:

Widze że atakujesz Mitsubishi za jakość swoich produktów, niestety ale po części zgadzam sie z tym to już nie jest ta jakość co kiedyś. Powiem więcej, mimo tego że lubie Mitsubishi to dla mnie numerem 1 jest Toyota, czytam różne fora tej marki i tam nie ma takich problemów z lakierem i blachą jak w Mitsu. Wogóle w Toyocie jest inne podeiście do klienta, sam sie o tym przekonałem kupując (co prawda nie samochód) ale gadżety firmowe Toyki, ale też znajomy bardzo sobie chwali obsługe w ASO Toyoty, pozdrawiam.

Wiesz, jak obecnie robią taką lipę to nie ma co chwalic, za tą krytyke zablokowali mnie na forum Lancer, czytam tam że te nowe lancerki niezle sie sypią uzytkownikom, a to lakier odpada, problemy z silnikiami, skrzyniami biegów itd itp, to ja sie pytam gdzie ta japońska precyzja i niezawodnosc?

Zostalem zablokowany przez admina vel Hubeeertusa, który nie zna konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej, co wcale mnie nie dziwi, jak wiadomo przebywa na "garnuszku" królowej angielskiej... ,także wybaczam mu.

Konstytucja Rzeczpospolitej Polskiej

Konstytucja RP jest najważniejszym polskim aktem prawnym i podstawą ustroju państwa polskiego. Gwarantuje prawa i wolności obywatelskie...
Konstytucja gwarantuje: wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się, wolność wyrażania swoich poglądów, WOLNOŚĆ SŁOWA...

Ostatnio z kumplem który chcial kupic auto objechalismy salony w Lublinie i faktycznie jesli chodzi o Toyote to inny swiat (chodzi mi o obsluge i profesjonalizm w jaki podszedl do nas handlowiec, wszystkie modele do jazdy próbnej), a w mitsubishi na Nałeczowskiej lipa nic nie mają zeby zrobic jazde próbna, salon ala kurniczek, do serwisu nie mam tam zastrzezen (serwisowalem 2 auta carisma i outlander)

Hubeeert - 21-03-2009, 22:47

martin344 problem polega na tym, że ja podlegam przepisom UK :wink: , serwer stoi w Niemczech :D a na Forum obowiązuja jego Zasady. Zasady Ci się nie podobają? Zmien je demokratycznie albo sie dostosuj. Brak dostosowania = kolejne ostrzeżenia.

Wycieczki personalne pod moim adresem również podlegają pod niedostosowanie się do Zasad Forum.

A co do wolności słowa - owszem wolnośc słowa obowiązuje właściwie w każdym demokratycznym kraju ale :!: w określonych prawem granicach. Spróbuj na sali sądowej rozmawiać o hodowli truskawek a zobaczysz jak długo Wysoki Sąd bedzie to tolerował. Generalnie jak chcesz ze mną porozmawiac - zapraszam na GG, ICQ, PW, Skype. Do wyboru do koloru. Uzywam również googletalk gdybyś chciał - hubeeert at gmail.com.

Prawem tego Forum są jego Zasady.
A ja jestem od tego, żeby pilnowac jego przestrzegania.

Hiszpan - 22-03-2009, 01:11

martin344, wcale się nie dziwię, że Cię zablokowali. Popatrz na swój post powyżej i powiedz mi w którym miejscu Twoja odpowiedź jest na temat :doubt:
To po pierwsze.
Po drugie.
Jeżeli masz coś do innego usera (Hubeeert też jest userem) zrób to na PW, a nie na ogólnym forum czy w dziale Outlandera. Za to masz RB ode mnie.
Po trzecie.
Jeżeli chcesz się pożalić na admina do tego też są inne działy.

Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia do mnie (w związku z powyższą wypowiedzią) to proszę na PW. Za kontynuowanie dyskusji nie w temacie będę dawał RB.

Anonymous - 22-03-2009, 14:25

Ja tylko wymieniałem spostrzezenia na temat wyzszosci blach japonskich nad chinskimi z uzytkownikiem Mitsubishi_GT, zastrzezen zadnych nie mam, bo i tak wiadomo od dawna zresztą ,że kruk krukowi oka nie wykole.
docencik87 - 22-03-2009, 20:17

Jeżeli chodzi o rdze, to to moim zdaniem normalna sprawa. Przejadę kluczem i gwarantuje, że wyjdzie rdza!! Nieważne jaki samochód. Chcesz by nie rdzewiał od uszkodzonej warstwy ocynku?? Kup sobie Trabanta :D On nie rdzewieje ;) (oczywiście żart ;) )
Każdy mocniejszy odprysk trzeba zabezpieczyć, bo może wyjść rdza :)

A jeśli chodzi o Ciebie martin344, to Admini mają do Ciebie nie lada cierpliwość. Ja już widzę Cię od dawna na forum i nic do niego nie wnosisz!! Wystarczy zobaczyć wszystkie Twoje posty. Nic innego tylko OT i narzekanie, jak to schodzi na psy. Gdybym to ja był moderatorem to już dawno zgarnął byś 9 ostrzeżeń!! Na całe szczęście nie jestem i podziwiam innych, że Cię jeszcze tolerują.
"Nie ma przymusu pisania na forum!!"

Hubert, proszę, obejrzyj sobie wszystkie posty martin344, i przyjrzyj się dokładnie całej karierze!!