[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zablokowane tylne koło
sroger - 09-01-2010, 14:47
nie mam tarczo bębna tylko zacisk i tarcze
czekoladka_1981 - 09-01-2010, 14:52
sroger napisał/a: | nie mam tarczo bębna tylko zacisk i tarcze |
Masz tylko nie wiesz! a ręczny to gdzie idzie? słuchaj się kolegi robertdg że sama nazwa tarczo/bęben = klocki+ szczęki(ręczny)
Rafal_Szczecin - 09-01-2010, 14:57
sroger napisał/a: | nie mam tarczo bębna tylko zacisk i tarcze |
masz tarcze, klocek hamulcowy i do tego szczeki hamulcowe, sluchaj co mowia.
wiem, bo sam niedawno zmienialem hamulce z tylu i w galach montowane sa tarczo bebny
robertdg - 09-01-2010, 15:23
sroger napisał/a: | nie mam tarczo bębna tylko zacisk i tarcze | kolego z opisu w Twoim profilu wynika ze na 100% masz, czekoladka_1981 i Rafal_Szczecin, już Cie uświadomili, a nowiciuszami nie są spójrz jak to wygląda dokładniej, tylko pstrykaj w zdjecie, aby je powiększyć.
sroger - 03-02-2010, 18:49
chciałbym wymienić wszystko co możliwe z tyłu .
czyli co?
cylinderki, tarcze , klocki ,szczeki, linki ręcznego i co jeszcze? te tarcze są zarówno bębnami .
Bartek - 03-02-2010, 18:53
Szczęki są raczej wieczne - warto czasem (tak raz na 3 lata) toto rozebrać i posmarować samoregulator (5 na obrazku) oraz miejsca styku szczęk z obudową
fredfm - 18-09-2012, 21:39
Koledzy odkleiła mi się okładzina w miesiecznych szczękach hamulcowych.. Efektem tego przyblokowało mi tylne koło, a po rozebraniu okazał się że dodatkowo "zgniotło" mi samoregulator hamulca (5 na rysunku robertdg dwa posty wyżej), i tu problem... czy w sklepach można taki kupić nowy?? czy może pasuje od innego samochodu?? Na allegro znalazłem używkę, jednak potrzebuję autko na piątek rano i wątpię żeby regulator doszedł:/
Bartek - 18-09-2012, 22:17
W Twoim regionie kilka osób rozmienilo Galanty na drobne, jak nie znajdziesz daj znać jutro do 15, wyślę kurierem, we czwartek będzie u Ciebie.
fredfm - 19-09-2012, 11:18
Objeździłem auto złomy.. bez rezultatu;/ udało się jednak zamówić na allegro od użytkownika CzesciGalant i dziś ma zostać wysłany kurierem... więc jutro będzie i będę sładał.
Tak więc dziękuję kolego Bartek za dobre chęci.. w ramach podziękowania w okolicach grybowa mogę zaprosić na lokalnego
|
|
|