[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Ubywa płynu chłodzącego
Maretzky85 - 17-03-2009, 23:06
Może bezpośrednio w regulacji temperatury nie bierze udziału, ale jak się płyn rozgrzewa to zwiększa swoją objętość i wypuszcza go do zbiorniczka, ja jest go za mało w układzie to sobie pobiera stamtąd. Jeśli zbiorniczek będzie pusty, to gorący płyn może po prostu parować i może go nieznacznie ubywać.
Taka moja teoria
Hugo - 18-03-2009, 16:39
tttwm napisał/a: | taka rada, sądzę że słuszna, mi kiedyś zaufany mechanik powiedział, żeby poziom płynu sprawdzać tylko pod korkiem w chłodnicy. Jeśli jest pod korek to jest ok, i tylko na zimnym silniku | Jest w tym dużo prawdy.
Miroslaw1305 - 18-03-2009, 18:51
taka rada, sądzę że słuszna, mi kiedyś zaufany mechanik powiedział, żeby poziom płynu sprawdzać tylko pod korkiem w chłodnicy. Jeśli jest pod korek to jest ok, i tylko na zimnym silniku. A zbiorniczek wyrównawczy tak naprawdę żadnej funkcji w regulacji temperatury nie pełni więc płyn tam nie jest potrzebny.
I tu się kolego tttwm mylisz.przeczytaj rade Maretzky85
Maretzky85
PostWysłany: Wczoraj 23:06 Temat postu:
Może bezpośrednio w regulacji temperatury nie bierze udziału, ale jak się płyn rozgrzewa to zwiększa swoją objętość i wypuszcza go do zbiorniczka, ja jest go za mało w układzie to sobie pobiera stamtąd. Jeśli zbiorniczek będzie pusty, to gorący płyn może po prostu parować i może go nieznacznie ubywać.
Taka moja teoria
|
|
|