To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] ELEKTRYKA - Przełacznik sterowania elektrycznymi s

Matejko - 28-07-2006, 16:13

aaaaaaaaaaa mogles foty porobic, bo to sie psuje a nie idzie praktycznie nigdzie tego dostac
JCH - 28-07-2006, 17:03

luk_szc napisał/a:
I te zaczepy plastikowe - wciskane (połamane) zastąpiłem blaszkami z otworkami i je wkleiłem w klawisz .

Wow :!:
Zrób taką sztancę co to będzie te blaszki hurtowo trzaskać. Będziem sprzedawać po 49,90 zeta :)

[ Dodano: 04-09-2006, 20:55 ]
Znalazłem na allegro klienta, który ma przełączniki do szyb do Speja i Carismy.
Kto w potrzebie to jazda --> klik

Anonymous - 12-01-2007, 22:00
Temat postu: podnoszenie szyb-space star ,carisma
czy ktoś zna sposób na naprawę ciągle psujących się przełączników podnoszenia szyb.to jest jakaś zmora tych samochodów!!!!!!
JCH - 13-01-2007, 00:00

Sposób jest chyba jeden - kupić nowy "dynks" tzn. przełącznik bo chyba o to Ci chodzi jak rozumiem :?
Gdybyś potrzebował to mogę dać namiary na dostawcę.

Anonymous - 19-01-2007, 23:16

:idea:
...po nowe "dynksy" zapraszam do siebie. :lol:

JCH- rozumię, że jesteś zadowolony z zakupionego przełacznika :?:

Nie ma jak żywa reklama na tak zacnym forum amatorów tych japońskich (i prawie :? japońskich) pojazdów

turek61 - 20-01-2007, 07:15

@ 10wojtek10
Czy na wszystkie bolączki elektrycznych szyb wystarczającym lekarstwem jest ten "dynks" ?
W mojej Cari szybka od strony pasażera śmiga aż miło zaś moja czasami pracuje dobrze a czasami zatrzyma się w połowie i dopiero dłuższe(1-2 min.) przytrzymanie dynksa spowoduje jej zamknięcie.
Czasami przy zamykaniu dojdzie do końca i odbije zatrzymując się w połowie :evil:
Mój zaprzyjaźmniony elektronik przeczyścił i sprawdził panel sterujący i stwierdził, że wszystkie ścieżki są w porządku.Razem z zaprzyjaźnionym mechanikiem zdjąłem tapicerkę z drzwi i sprawdziliśmy napęd, który wydaje się też być O.K.
Czy wymiana tego przełącznika może rozwiązać mój problemik :?:
Jako, że jesteś dodany w Moim Allegro do grupy Ulubionych Sprzedawców zauważyłem Twoją ofertę: http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html

Anonymous - 20-01-2007, 08:31

:? Największą bolączką elektrycznych szyb w carismach i space star'ach są wyłamujące się przyciski do sterowania tymi szybami. :( Wyłamujące się. Co ciekawe dotyczy to panela sterowania na drzwiach kierowcy (podwójne lub poczwórne) a nie pojedyńczych z innych drzwi (jeśli tamte nie działają to problem styków).

W Twoim przypadku podejrzewam inny problem, bo jak przycisk nie jest wyłamany, to nie powinno nic innego się dziać z szybami.
:idea: A to że szyba się sama nie domyka to być może jest kwestia zaprogramowania szyb.
:idea: Jak zatrzymuje się w połowie i wraca to masz jakiś problem z prowadnicami szyby (masz może zainstalowane owiewki?) a nie z samym silnikiem.
Reasumując - musiałbyś podać więcej szczegułów - może jakoś zaradzimy :D

Matejko - 20-01-2007, 09:27

no luzz tylko troche sporo chcesz za te prztyczki skoro mozna kupic te pojedyncze cale po ok. 30zl i przycisk z nich jak najbardziej pasuje
Anonymous - 20-03-2007, 16:01
Temat postu: [MSS ALL] Przyciski do opuszczania elektrycznych szyb
Witam!Wie moze ktos z Was jaki jest koszt kupna/naprawy przyciskow do opuszczania szyb?Pozdrawiam!
Anonymous - 20-03-2007, 16:58

Czy chodzi o coś takiego?
http://allegro.pl/item175...mitsubishi.html

Anonymous - 20-03-2007, 18:48

Ooo dokładnie o cos takiego ;) dziekuje bardzo za pomoc ;) pozdrawiam!
JCH - 20-03-2007, 19:01

Mogę powiedzieć Ci, że też kupowałem u tego sprzedawcy :)
Anonymous - 20-03-2007, 19:14

Aha ;) czyli to tez nasz klubowicz ;) latwo sie to montuje?
JCH - 20-03-2007, 19:35

Tak, to nasz człowiek - odezwij się do niego przez PW (w razie czego mam telefon).
Montuje się łatwo - tylko wymień komplet tzn. przycisk i ten języczek. U mnie nowy przycisk nie pasował ze starym "języczkiem" - jest jakoś inaczej wykrojony.

Aha, nie wiem czy wyciągaleś już cały panel sterowania szyb - trzeba wpierw zdemontować cały boczek tapicerki z drzwi.

Anonymous - 20-03-2007, 20:56

Ulala,to troszke czasu trzeba bedzie na to poswiecic ;) a dobra jest jakosc tych przyciskow i myslisz,ze nie popsuja sie zbyt szybko? Dzieki za podpowiedzi ;)