To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Kuberson CAO 1.6

mkm - 04-07-2009, 00:29

Kuberson napisał/a:

Tylko nie wiem jak te miniaturki

Idealnie.

Anonymous - 04-10-2009, 11:28

Witam Was po małej przerwie. Jak widzicie w moim Colcie prześwit między tylnym kołem a błotnikiem jest mniejszy niż z przodu co niezbyt mi się podoba. Chciałbym aby to właśnie przód był niżej od tyłu. O ile mm musiałbym więc obniżyć sam przód? 30 wystarczy? i czy to w ogóle zda się podczas jazdy?
mkm - 04-10-2009, 13:43

Na początek sprawdz czy wszystkie sprężyny masz jednakowe.

Kuberson napisał/a:
czy to w ogóle zda się podczas jazdy?

Moim zdaniem pogorszy się prowadzenie auta.
Tyl i tak już jest „lekki”, a dodatkowo jak bedzie stal „wyzej”? Może być roznie…

pawela - 04-10-2009, 17:26

Cytat:
Tyl i tak już jest „lekki”, a dodatkowo jak bedzie stal „wyzej”? Może być roznie…
jak ci pisałem na coltmanii, 100% poparcia
Anonymous - 28-08-2010, 12:05

Oj dawno mnie tu nie było, a od prawie roku, kiedy to ostatnio pisałem Colcik się troszkę zmienił. Mianowicie:
Zrobiłem planowaną wymianę przednich sprężyn na Weitec'i -30mm
Efekt wymiany jest nieznacznie zauważalny, wizualnie jak i w trakcie prowadzenia samochodu.
Zaraz po wymianie sprężyn w marcu tego roku:

W kwietniu dokupiłem colcikowi lotkę Gti ze stopem, później zaczęły się wakacje, których początek nie był szczęśliwy, dwie stłuczki nie z mojej winy :(
Pierwsza:

Druga:

Wstawiłem auto na warsztat, w którym pracuję i najpierw zabrałem się za remont silnika, gdyż od jakiegoś już czasu martwił mnie nieznacznie cieknący olej spod głowicy.
Wymieniłem uszczelki: pod głowicą, pod pokrywą zaworów oraz kolektorami, splanowałem głowicę, dotarłem zawory oraz ich gniazda, wymieniłem uszczelniacze i szpilki głowicy, wyregulowałem zawory.

Następnie wziąłem się za blacharkę...

Anonymous - 28-08-2010, 12:19

Pierwsze szpachlowanie:

Podkład:

Bazowanie:

Klarowanie:

Polerka:

Zostały mi jeszcze pieniądze z ubezpieczenia. Na co mogłem je przeznaczyć? Oczywiście na Colta :) Zainwestowałem w car audio które chciałem mieć od dawna.
Tutaj wygłuszanie drzwi:

No i pomału składanie:

Po miesiącu ciężkiej pracy, efekt końcowy:

mkm - 28-08-2010, 13:51

Kuberson napisał/a:
Po miesiącu ciężkiej pracy, efekt końcowy

Warto było.
Wyglada pieknie.

robertdg - 28-08-2010, 23:08

Kuberson, kawał dobrej roboty, autko jak nowe.
Hugo - 29-08-2010, 01:54

Przepiękne CA0.
DjWafel - 29-08-2010, 10:03

Bardzo mi się podoba świetna robota ;]
Anonymous - 09-11-2010, 13:15

A oto zimowa wersja mojego miśka:

kartomaniak gti - 09-11-2010, 13:40

prawie jak subaru
mystek - 09-11-2010, 14:59

Ekstra Ci to wyszło, bez kitu :) taki złoty, że nie rzuca się w oczy tak, jak w Subaru właśnie, ale widać, żę są kotne te feleczki :)
Anonymous - 09-11-2010, 19:05

prawie robi wielką różnicę :)
dzięki mystek, lakier dobrany był właśnie z felg subaru, nie wiem tylko co znaczy że feleczki są kotne?

mystek - 09-11-2010, 19:07

feleczki = felgi, kotne = fajne/ładne... po prostu kotne, no :mrgreen: . Oczywiście w takim kolorze :)