[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Tył z jednej strony "siedzi"
rosomak1983 - 22-03-2009, 21:57
Wyglada na ori...
idas - 22-07-2009, 23:32 Temat postu: [CB0] Jako, że dalej nie doszedłem do tego co jest nie tak ze sprężynami tylnymi (nie wyglądają na cięte...) postanowiłem je w najbliższym czasie wymienić bo najprawdopodobniej się już ostro "zużyły" i dlatego nierówno siedzą.Tylko problem jest tej natury że chcę wymienić na standardowe, a nie wiem ile teraz jest auto obniżone (a raczej na pewno jest). Pytanie czy znacznie mi się tył podniesie i czy nie będzie przeszkód gdy tył będzie nieco wyższy od przodu? Wrzucam zdjęcie jak auto wygląda aktualnie:
Anonymous - 01-09-2009, 16:03
idas, wymieniłeś sprężyny?
widzę że auto siedzi - mój podobnie. nie ocierają Ci felgi o nadkola jak ktoś z tyłu usiądzie?
ja wymieniłem sprężyny na nowe ale to nic nie pomogło. siedzi jak siedział, a aluski musiałem sprzedać
idas - 11-09-2009, 22:28
Cytat: | idas, wymieniłeś sprężyny? |
Jeszcze nie:) na drodze do celu wystąpiły spore wydatki związane z wakacjami i ze względu na ograniczony budżet remont zawieszenia tylnego odwleczono w czasie:) Ale zamierzam zakupić sprężyny i od razu ściągacz, aby załatwić wymianę samodzielnie bo apetyt mechaników na pieniądze zdaje się wzrastać...:/
Cytat: | nie ocierają Ci felgi o nadkola jak ktoś z tyłu usiądzie? |
Z trzema przedstawicielkami płci pięknej na tylnej kanapie i jednej na fotelu pasażera nic nie tarło:)
Xiff - 21-09-2009, 21:39
idas napisał/a: | Właśnie powyciągałem gumy i... niestety auto jest niżej o 0.5cm z lewej strony. Albo faktycznie poprzednik obcinał sprężyny, albo dobierał jedną gdyż poprzednia pękła. W każdym razie jeździć się z tym da (w końcu jeździłem tak pół roku i dopiero teraz ojciec mi zwrócił uwagę, że tył z jednej strony jest nieco niżej:) - czasami niewiedza jest lepsza, teraz muszę zbierać na dwie sprężyny tylne coby równiuteńko siedział lancerek bo mnie takie detale denerwują:)) |
no chlopaki bez przesady... 5mm..? to nie apteka... wrzuć se worek cementu z prawej strony i bedzie rowno
|
|
|