To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.6] Welurowe pokrowce - tzw. dedykowane i szyte na za

arekb - 03-07-2009, 13:10

shark1979
mogłbys dac namiary do tego sklepu z pokrowcami? jesli jest w lodzi, to podjechalbym sobie i obejrzal, be tez chce jakies kupic- tyle, ze z niebieskimi akcentami.

SHARK1979 - 03-07-2009, 20:20

arekb, witam wiesz co jak bede na czasie porobie u niego foto telefonem i wstawie oki, a jak cos koles u mnie w City z tym stoi, jeszcze w Kutnie, lub Grotniki a w łodzi raczej nie. Jak wystawie foto i Ci sie co spodoba to wpłata na konto i ja wysle albo zgadamy sie jakos daleko nie masz do mnie, ja nabede i ci przekaze i cos utarguje napewno :wink: pozdro
arekb - 21-07-2009, 18:15

Znalazlem fajny sklep z pokrowcami- a wlasciwie to szwalnie. Miesci sie ona na legionow 75 nazwa: Rocco. nick z allegro to pokrowce_lodz . Od razu mowie, ze kolory tkanin nazdjeciach z ich aukcji nieco inaczej wygladaja w rzeczywistosci.
Ja podjechalem do tego sklepu - jest tam chyba 6 stanowisk szwalniczych. Babeczki maja szablony do wielu aut- w tym do Carismy. Dodadkowo wyskoczyly z miara o obmierzyły mi auto. A jak przyszedlem do nich pozniej z czekoladkami, to uszyly mi dodadkowo ( w cenie pokrowcow) pokrowce na te 2 waskie czesci tylnej kanapy( jak je nazwac??), ktore sa na slupkach tylnych miedzy siedzeniem, a drzwiami. A za druga czekoladke mam 2-kolorowe pokrowce na zagłówki-tak, ze pasuje to wszystko calkiem fajnie. Polecam podjechac tam autkiem osobiscie i sie dogadac. Aha , bylbym zapomnial - na zagłowki tez na miare mi uszyly. ( dzien przed odbiorem zostawilem im 2 zagłowki na miare)

Centosz - 21-07-2009, 18:39

Witam.Możesz wstawić jakieś fotki jak to wyszło?
turek61 - 21-07-2009, 18:54

arekb, zrób foty...
arekb - 22-07-2009, 18:49

Tak jak obiecałem wrzucam fotki i kilka słow jeszcze do nich. Jak widzicie na zdjeciach tylna kanapa wyszła naprawde niezle- z tym tylko , ze musiałem odkrecic zaorwno oba siedziska i oparcia zeby efekt byl ladny. Duzo prosciej jest wtedy ladnie ponaciagac pokrowce. Na zdjeciach widac wyciecie w pokrowcu na trzeci ( srodkowy ) pas ( troszke zbyt plytkie moim zdaniem) oraz takie sama w siedzisku na zapinanie dle 3 pasa. Nie ma tez powycinanych dziur na nozki zaglowków - musialem ponakłówac je srobokterem/nozem. Ogolnie z tylku jestem bardzo zadowolony.
Jesli chodzi o przod , to po pierwsze: zalozylem narazie tylko 1 pokrowiec- robilem to na szybko, wiec efekt jest kiepski jak dla mnie. Jak bede mial chwile , to musze jeszcze doszyc ze 2 tasiemki, coby rozciagnac ten pokrowiec na baoki, zeby sie tak nie faldowal. Poza tym tak , jak pisze robilem to na szybko.
Zarowno z oparcia przednich foteli , jak i siedziska material schodzi ( jest wypuszczony) troche do dolu- tak z10 cm. Z tylu nachodzi on na podloge bagaznika. Zacznaczone na czerwono na zdjeciach. Ja zrobilem w nim malutkie dziureczki i przeciagnolem tam tasiemki od mocowania pokrowcow. Dlkatego tez nie zawija sie on i efekt jest ladny.
Podobnie jest z tylem przednich foteli- u mnie te 10 cm wystajacego materialu, ktory jest zawiniety pod siedzenie. Tu niestety nie dziurawilem go- troche sie przez to pozawijalo wszystko:(. Ale zdejme ten pokrowiec , zrobie dziurki i poprzeciagam przez nie te tasiemki. Poza tym doszyje jeszcze ze 2 i mysle, ze efekt bedzie lepszy.

A teraz link do fotek
http://foto.onet.pl/av0sx,gzp94lzo998k