Carisma - Techniczne - Tunel środkowy i zalilanie CB
Anonymous - 10-04-2009, 08:54
Roche87, ten temat był wałkowany wielokrotnie. Przeszukaj forum a znajdziesz co najmniej kilka wątków odnośnie montażu cb w cariśmie.
Generalnie wybór miejsc do montażu cb w cari jest mizerny. Dotychczas miałem swoje przytwierdzone rzepami do tunelu środkowego po stronie pasażera (po stronie kierowcy by mi wadziło), jednak z doświadczenia powiem Ci, że to mało wygodne rozwiązanie. W weekend przenoszę je pod kierownicę - ktoś na forum już opisał takie rozwiązanie i nawet fotki zawiesił. Tak więc zapraszam do lektury
Pozdrawiam,
Mel
Roche87 - 10-04-2009, 09:31
Ok Wielkie Dzieki dzisiaj wroce z pracy do bede szukal
Kofi - 10-04-2009, 11:49 Temat postu: Re: Tunel środkowy i zalilanie CB
pajczer napisał/a: | Witam przymierzam się do montażu CB radia i chciałem wstępnie podpytać gdzie najlepiej wpiąć się w zasilanie pod osłoną tunelu środkowego. Są tam kostki od centralnego i od podgrzewanie foteli ale nie mierzyłem jeszcze miernikiem czy da rade tam złapać napięcie.
Pozdrawiam |
Miałem tak podpięte cb w carismie. W tunelu środkowym są wtyczki od podgrzewania foteli i jest w nich prąd przy włączonym zapłonie. Jednak nie jest chyba zbyt "czysty". Radio tam podpięte szumiało przy wiatraku ustawionym na maxa, przy wycieraczkach na maxa, centralnym i klaskownie.
W galu mam podpiete pod zapalniczke to tez sciagam centralny i klakson, ale duzo ciszej niz w carismie.
Jeśli macie problem z miejscem na radio polecam COBRE 75. Wszystko w gruszce, mozna latwo schowac pod fotel itp. Choć jakość rozmow w porownaniu z lepszymi, zwyklymi modelami jest średnia.
|
|
|