To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Relingi i bagażnik dachowy Colt C5x

Anonymous - 09-07-2006, 08:23

Tomusn ja ta aukcje widzialem ale cykalem sie czy aby napewno bedzie to pasowac do naszych COltow, takze jak zamontujesz podziel sie refleksjami.
tomusn - 10-07-2006, 21:55

HA!
Bagażnik przyszedł dziś, poleciałem montować....
Z tyłu po wyjęciu metalowych zaślepek pojawiły się ładne dwa podłużne otworki w które ładnie wchodzi wypustka łapy. Tylna łapa jest z taką matą-podkładką, więc nie może się nic porysować. Bagażnik montuje się i łapy skręca się (ściąga poprzez pręt) za pomocą pseudodynamometrycznego klucza (co by nie za mocno).
Przód podobnie. Łapę zakłada się na uszczelkę, należy odmierzyć równo i nałożyć, ale (WAŻNE) zwrócić trzeba uwagę na pręcik umieszczony w uszczelce, przesuwa się on w kanaliku i zapobiega wykrzywianiu/zaginaniu uszczelki podczas mocowania. Pod łapy włożyłem jeszcze dla pewności podkładki z detki rowerowej. Skręciłem z pomocą kolegi i pseudoklucza.
Jeśli chodzi o montaż to pasuje jak ulał.

Zdjęcia wkleję jak zrobię. :D

aha... generalnie mi się nie podoba, bo obecność tego czegoś na dachu popsuła przepiękną linię Colta, ale czasem walory użytkowe muszą wygrać :mrgreen:

josie - 10-07-2006, 22:51

tomusn napisał/a:
zwrócić trzeba uwagę na pręcik umieszczony w uszczelce, przesuwa się on w kanaliku i zapobiega wykrzywianiu/zaginaniu uszczelki podczas mocowania.

Hehe, a ja ostatnio obmacywałem tą uszczelkę i myślałem na cholerę japońce tam wsadzili coś twardego na odcinku 5cm :lol:

tomusn - 11-07-2006, 07:49

nie napisałem nic na temat wykonania...
Wykonanie solidne. Elementy metalowe - łapy - grubo pomalowane; belki w osłonie plastikowej; motylki plastikowe, mocne; śruby skręcające - w osłonie plastikowej, klucz dokręcający - plastik z metalową wkładka sprężynującą. Na łączeniach (gwintach) osłona gumowa - harmonijka. W przedniej belce dodatkowo spojler (?) - klinowata nakładka.

góra - tył, dół - przód, coś z czerwonym patyczkiem - strzałką - pseudodynamometryczny klucz

Krzyzak - 11-07-2006, 09:46

Czyli jednak można...
Bo Daniel z powodu 'małości' bagażnika w Colcie kupił Galanta. Myślał, że ze względu na kształt drzwi nie da się na nim zamontować trumny...

tomusn - 11-07-2006, 09:57

Krzyzak, a myślisz dlaczego kupiłem go tak szybko i bez targowania się?
Kofi - 11-07-2006, 10:08

mysle ze to rozwiazanie jest lepsze niz montaz relingow....
widuje czasem takiego c50 na miescie z relingami i bardz mi sie niepodoba wizualnie.

tomusn - 02-10-2006, 18:51

bagażnik dachowy do CJO -220zł: http://moto.allegro.pl/sh...?item=130819904

a josie dostał pomógł - za rady i zaangażowanie

Anonymous - 25-11-2006, 19:28

ja znalazlem cos takiego- bagażnik do c5x tylko jak razem policzylem to troche drogo wyszlo 464 zl
tomusn - 15-02-2007, 07:46

jest bagażnik na Allegro , było w dziale 'Ciekawe aukcje', ale nikt się nie zdecydował...

http://www.allegro.pl/ite...da_929_323.html
kup teraz za 140 + wysyłka z 15 chyba