[XX-92]Colt C50 i starsze - Relingi i bagażnik dachowy Colt C5x
Anonymous - 09-07-2006, 08:23
Tomusn ja ta aukcje widzialem ale cykalem sie czy aby napewno bedzie to pasowac do naszych COltow, takze jak zamontujesz podziel sie refleksjami.
tomusn - 10-07-2006, 21:55
HA!
Bagażnik przyszedł dziś, poleciałem montować....
Z tyłu po wyjęciu metalowych zaślepek pojawiły się ładne dwa podłużne otworki w które ładnie wchodzi wypustka łapy. Tylna łapa jest z taką matą-podkładką, więc nie może się nic porysować. Bagażnik montuje się i łapy skręca się (ściąga poprzez pręt) za pomocą pseudodynamometrycznego klucza (co by nie za mocno).
Przód podobnie. Łapę zakłada się na uszczelkę, należy odmierzyć równo i nałożyć, ale (WAŻNE) zwrócić trzeba uwagę na pręcik umieszczony w uszczelce, przesuwa się on w kanaliku i zapobiega wykrzywianiu/zaginaniu uszczelki podczas mocowania. Pod łapy włożyłem jeszcze dla pewności podkładki z detki rowerowej. Skręciłem z pomocą kolegi i pseudoklucza.
Jeśli chodzi o montaż to pasuje jak ulał.
Zdjęcia wkleję jak zrobię.
aha... generalnie mi się nie podoba, bo obecność tego czegoś na dachu popsuła przepiękną linię Colta, ale czasem walory użytkowe muszą wygrać
josie - 10-07-2006, 22:51
tomusn napisał/a: | zwrócić trzeba uwagę na pręcik umieszczony w uszczelce, przesuwa się on w kanaliku i zapobiega wykrzywianiu/zaginaniu uszczelki podczas mocowania. |
Hehe, a ja ostatnio obmacywałem tą uszczelkę i myślałem na cholerę japońce tam wsadzili coś twardego na odcinku 5cm
tomusn - 11-07-2006, 07:49
nie napisałem nic na temat wykonania...
Wykonanie solidne. Elementy metalowe - łapy - grubo pomalowane; belki w osłonie plastikowej; motylki plastikowe, mocne; śruby skręcające - w osłonie plastikowej, klucz dokręcający - plastik z metalową wkładka sprężynującą. Na łączeniach (gwintach) osłona gumowa - harmonijka. W przedniej belce dodatkowo spojler (?) - klinowata nakładka.
góra - tył, dół - przód, coś z czerwonym patyczkiem - strzałką - pseudodynamometryczny klucz
Krzyzak - 11-07-2006, 09:46
Czyli jednak można...
Bo Daniel z powodu 'małości' bagażnika w Colcie kupił Galanta. Myślał, że ze względu na kształt drzwi nie da się na nim zamontować trumny...
tomusn - 11-07-2006, 09:57
Krzyzak, a myślisz dlaczego kupiłem go tak szybko i bez targowania się?
Kofi - 11-07-2006, 10:08
mysle ze to rozwiazanie jest lepsze niz montaz relingow....
widuje czasem takiego c50 na miescie z relingami i bardz mi sie niepodoba wizualnie.
tomusn - 02-10-2006, 18:51
bagażnik dachowy do CJO -220zł: http://moto.allegro.pl/sh...?item=130819904
a josie dostał pomógł - za rady i zaangażowanie
Anonymous - 25-11-2006, 19:28
ja znalazlem cos takiego- bagażnik do c5x tylko jak razem policzylem to troche drogo wyszlo 464 zl
tomusn - 15-02-2007, 07:46
jest bagażnik na Allegro , było w dziale 'Ciekawe aukcje', ale nikt się nie zdecydował...
http://www.allegro.pl/ite...da_929_323.html
kup teraz za 140 + wysyłka z 15 chyba
|
|
|