To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Carisma] Naelektryzowany...

cherminator - 21-03-2009, 20:13

hehe muszę wypróbować waszą fajną metodę:D do tej pory kopało mnie jak otwierałem auto i zamykałem oraz kopały inne rzeczy poza autem poręcze, klamki, inni ludzie.
moją dotychczasową metodą było puknięcie w blachy jak do drzwi domu, kostka w palcu jest twarda więc lekki ból powodował że nie czułem elektrycznego kopnięcia :mrgreen: czasami wyglądało to dziwnie jak ktoś mnie zauważył jak pukam do auta :shock: :mrgreen:
natomiast jeszcze nie obczaiłem metody na ludzi :? a może też ich pukać? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

saphire - 23-03-2009, 08:49

A nie prościej zmienić ciuchy na naturalne? Wszystkie syntetyki się elektryzują. Dodatkowo jeszcze do prania jakiś płyn do płukania o własnościach antyelektrostatycznych i po sprawie a na dodatek zdrowiej.
kornel - 23-03-2009, 16:46

gratulacje dla nowego taty!!!!!!

odnosnie tematu to czasem nawet jak wkladam kluczyk do zamka to az niebieska iskra przelatuje miedzy kluczem,a zamkiem. :shock:

maxsus84 - 24-03-2009, 20:18

marek2122 napisał/a:
A ja znam inny sposób. Gdy wysiadasz z auta trzymaj ręką za drzwi dopóki nie postawisz nogi na ziemi. I tyle.

Ten opis rozwiązania "elektryzowania" spisuje się jak najlepiej.
Gdy ktoś będzie miał podobny problem... Spróbujcie :!:

motyldarek75 - 05-04-2009, 00:56

A ja zamykając dzwi robię to pchając za szybe nie dotykam części metalowych i mnie nie kopie
Anonymous - 27-04-2009, 01:55

jest prostrzy sposob wyprobowany

czy wsiadasz czy wysiadasz do auta
klepnij dlonia np w dach auta nawet nie poczujesz wyladowania ele.
a jak ktos sie zapyta ciebie dlaczego tak robisz to powiedz ze to jest gest " dumny jestem z ciebie moja CARI "