Carisma - Ogólne - [Carisma] Naelektryzowany...
cherminator - 21-03-2009, 20:13
hehe muszę wypróbować waszą fajną metodę:D do tej pory kopało mnie jak otwierałem auto i zamykałem oraz kopały inne rzeczy poza autem poręcze, klamki, inni ludzie.
moją dotychczasową metodą było puknięcie w blachy jak do drzwi domu, kostka w palcu jest twarda więc lekki ból powodował że nie czułem elektrycznego kopnięcia czasami wyglądało to dziwnie jak ktoś mnie zauważył jak pukam do auta
natomiast jeszcze nie obczaiłem metody na ludzi a może też ich pukać?
saphire - 23-03-2009, 08:49
A nie prościej zmienić ciuchy na naturalne? Wszystkie syntetyki się elektryzują. Dodatkowo jeszcze do prania jakiś płyn do płukania o własnościach antyelektrostatycznych i po sprawie a na dodatek zdrowiej.
kornel - 23-03-2009, 16:46
gratulacje dla nowego taty!!!!!!
odnosnie tematu to czasem nawet jak wkladam kluczyk do zamka to az niebieska iskra przelatuje miedzy kluczem,a zamkiem.
maxsus84 - 24-03-2009, 20:18
marek2122 napisał/a: | A ja znam inny sposób. Gdy wysiadasz z auta trzymaj ręką za drzwi dopóki nie postawisz nogi na ziemi. I tyle. |
Ten opis rozwiązania "elektryzowania" spisuje się jak najlepiej.
Gdy ktoś będzie miał podobny problem... Spróbujcie
motyldarek75 - 05-04-2009, 00:56
A ja zamykając dzwi robię to pchając za szybe nie dotykam części metalowych i mnie nie kopie
Anonymous - 27-04-2009, 01:55
jest prostrzy sposob wyprobowany
czy wsiadasz czy wysiadasz do auta
klepnij dlonia np w dach auta nawet nie poczujesz wyladowania ele.
a jak ktos sie zapyta ciebie dlaczego tak robisz to powiedz ze to jest gest " dumny jestem z ciebie moja CARI "
|
|
|