To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Listwy progowe

jaca71 - 18-03-2009, 19:37

dwakola napisał/a:
a tak w ogole to co taka listwa daje, bo de facto w sumie nie widze zadnych konretnych zalet.. ?

Dzieci masz? Bo jeśli nie to nic nie dają. A jeśli masz to pewnie widzisz jak wchodzą/wychodzą z samochodu - staja nogami na progu, a wtedy słychać tylko zgrzyt piachu o lakier...

Anonymous - 18-03-2009, 19:40

Nie mam i pewnie dlatego tego nie zauwazam.

Ale dzieki. Jak sie ich dorobie to wtedy moze zamontuje, a moze wczesniej stanieja oryginaly ;-)

Pozdr
AK

macadoshis - 07-04-2009, 20:42

Dziś założyłem sobie te listwy i przy oczyszczeniu powierzchni lakieru zauważyłem kilka rysek w miejscu montowania, więc sens zakładania listew napewno jest. Niestety potwierdza to po raz kolejny słabą jakość lakieru. Co ciekawe te ryski widać przy samym kancie progu a jak widzę w katalogu orginalne listwy nie ochraniaja go.
poziomka - 08-04-2009, 08:07

pawelek32 napisał/a:
też kupiłem oryginalne i są z całą pewnością ładniejsze, aczkolwiek kosztowały grubo ponad 300zl...

Możesz zapodać fotki, żona ma w Nissan Micra takie nakładki z allegro i wg mnie jakość wykonania pierwsza klasa - wygląd też extra - może się uda uchwycić różnicę

igor

Uwex - 08-04-2009, 09:08

macadoshis napisał/a:
ryski widać przy samym kancie progu a jak widzę w katalogu orginalne listwy nie ochraniaja go.

I dlatego moim zdaniem oryginalne listwy są tylko do ozdoby . Ja założyłem inne bo chodziło mi właśnie o ochronę kantów na progach .

filippoz - 24-04-2009, 21:26

Uwex napisał/a:
Zakupiłem listwy progowe do Lancera . A właściwie , to najpierw zleciłem produkcję , bo takich nie produkowali !
kupiłem kupiłem kupiłem i już zamontowałem. Zleciłem to tej samej firmie i odebrałem osobiście.

Moje różnią się tylko tym że napis jest cały drukowanymi ;-) wygląda dobrze :D oraz chroni kanty na progach :mrgreen:

poziomka - 24-04-2009, 21:49

filippoz napisał/a:
wygląda dobrze :D oraz chroni kanty na progach

Potwierdzam, dzisiaj też zamontowałem u siebie - jakość wykonania - bardzo dobra

basik - 25-04-2009, 10:52

poziomka napisał/a:
filippoz napisał/a:
wygląda dobrze :D oraz chroni kanty na progach

Potwierdzam, dzisiaj też zamontowałem u siebie - jakość wykonania - bardzo dobra

Możesz zapodać jakieś zdjęcia? Chronią też kant progu? Kupiłeś te z allegro?
filippoz Ty tez mógłbyś zdjęcia pokazać.

poziomka - 25-04-2009, 10:54

Cytat:
Możesz zapodać jakieś zdjęcia? Kupiłeś te z allegro?

tak te z allegro. Fotki zapodam za jakieś 2-3 h

pozdrawiam
igor

filippoz - 25-04-2009, 12:39

basik napisał/a:
filippoz Ty tez mógłbyś zdjęcia pokazać.
wedle życzenia zdjęcia poniżej:

1.

2. B&W (przesadziłem z suwakami w PSie ale po to żeby było widać "zagięcie" na progu - zdjęcie było bardzo ciemne :P )

del toro - 03-05-2009, 20:59

Nakładki fajnie wyglądają. Też jestem zainteresowany zakupem.

Mam pytanie, jak montaż, czy te dwie taśmy wystarczają?

filippoz - 03-05-2009, 21:07

del toro napisał/a:
powiem tylko tyle że jak przylepisz to już nie odlepisz, piekielnie mocne ;) tak więc przy montażu należy być bardzo dokładnym.
obeer - 04-05-2009, 21:07

filippoz napisał/a:
del toro napisał/a:
powiem tylko tyle że jak przylepisz to już nie odlepisz, piekielnie mocne ;) tak więc przy montażu należy być bardzo dokładnym.

moje dzisiaj przybyly - jak przylepie, to da znac.
anyway, dzieki za info nt. instalacji

del toro - 06-05-2009, 22:43

Koniecznie daj znać jak Ci poszło i jak wygladają, najlepiej umieść kilka fotek.
Ja juz też zamówiłem i czekam.

obeer - 13-05-2009, 01:06

del toro napisał/a:
Koniecznie daj znać jak Ci poszło i jak wygladają, najlepiej umieść kilka fotek.
Ja juz też zamówiłem i czekam.

Wyglądają bardzo fajnie - niestety żadnej fotki w końcu nie strzeliłem... jak zrobię to wrzucę na pewno ;-)