[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera
el_diablo - 18-03-2009, 22:20
mazin napisał/a: | brak podgrzewania lusterek |
Jak to? U mnie grzeją.
$iwy - 18-03-2009, 22:26
pawelek32 napisał/a: | - beznadziejny podłokietnik- zarówno z prawej jak i lewej strony nie bardzo jest jak oprzeć rękę. no chyba, że zimny łokieć z lewej na lato. |
Zimny łokieć odpada - za wysoko.
To faktycznie jedna z większych wad (szczególnie w dłuższych trasach). Dodam jeszcze że jest dość głośny (szczególnie przy ok 3500 obr. - powyżej 4000 robi się znośnie), plastiki mogłyby być choć trochę mniej twarde, bagażnik - sedan - wykończenie - nieporozumienie
Jeszcze coś do marketingowców:
dlaczego nie można wybrać tego co się chce (wyposażenie)
mazin - 18-03-2009, 22:32
el_diablo napisał/a: | mazin napisał/a: | brak podgrzewania lusterek |
Jak to? U mnie grzeją. |
No a w informie (mojej, czyli najtańszej wersji) niestety nie. Dodam, że instalacja jest podciągnięta do kostki, tylko "zaoszczędzili" na matach grzejnych, które na allegro są po 4,99
$iwy - 18-03-2009, 22:41
piomic napisał/a: | elturu napisał/a: | Zalety:
- trzyma się drogi jak nienormalny | Zaaplikowałem to ostatnio żonie - stosunkowo łagodny łuk dwupasmówki pojechałem na tempomacie, tak jak na wcześniejszej 2km prostej (a wszystko co było zostawało z tyłu). Efekt był natychmiastowy — wychyliło ją w bok z fotela a samochód szedł jak po szynach... |
Super test. Będę musiał taki przeprowadzić tylko najpierw muszę kupić stopery żeby zaraz po zaaplikować sobie do uszu.
Trik - 18-03-2009, 23:29
Zalety:
Fantastyczne hamulce
Kontrola trakcji, która pojawia się w odpowiedniej chwili ale bez przesadyzmu i pozwala nadal kontrolować samochód
Wszystko co przydatne pod ręką i optymala ilość przycisków, integracja z pojazdem błyskawiczna.
Wady:
Tak jak u innych, z pominięciem spalania ,
Anonymous - 19-03-2009, 11:50
Jak dla mnie istotne wady to:
- lakier
- wykończenie bagażnika - prawdziwa żenada, na szczęście łatwa do poprawy
mobista - 19-03-2009, 13:05
@mazin co do instalacji subwoofera to kable wszystkie będziesz musiał ciągnąć, ponieważ ich nie ma. Ja mam pionka w bagażniku i jestem zadowolony trochę tablica rejestracyjna dzwoni, ale jak jakąś uszczelkę wcisnę pod spód to będzie wszystko oki myślę
Anonymous - 19-03-2009, 13:11
A ja wlasnie wszedlem na stronke mitsubishi.pl i dostalem bannerem lancer od 29985 czy jakos tak.
Wiec z ciekawosci a ze to pierwszy stopien do piekla i mi tam po drodze wchodze i co..
Owszem, ale wkredycie 50/50 i pokazuja ze to Inform, a na zdjeciach INSTYLE-Navi
To sie nazywa marketing
Pozdr
AK
Radassss - 19-03-2009, 15:26
zdecydowana zaleta to zawieszenie, jedzie jak po szynach
hamulce tez daja rade, wyposazenie seryjne niespotykane praktycznie za taka kase (INVITE)
a tam wad nie ma a co...
"INFO" moze z 2 razy narazie naciskalem wiec dla mnie mogloby byc nawt pod siedzeniem,
brak niektorych podswietlen... a kto otwiera szyby w nocy?? po co??
no dobra troche twarde plastiki to minusik, ale z zewnatrz... hehe mam wrazenie ze ludzie sie na mnie gapia
ogolnie full wypas i gitara gra
a ceny w ASO... a w d... z nimi nie mam zamiaru nic popsuc
filippoz - 19-03-2009, 15:32
Radassss napisał/a: | ale z zewnatrz... hehe mam wrazenie ze ludzie sie na mnie gapia |
to nie wrażenie, tak naprawdę jest
Radassss - 19-03-2009, 15:35
w szkole w takich sytuacjach to sie zastanwialem czy nikt mi nic glupiego na plecy nie przykleil, ale przeciez nie bede na swiatlach obchodzil auta do okloa zeby zobaczyc czy cos sie nie przylepilo
powiem tak... rozsiewa czar hehe
PunTomas - 19-03-2009, 16:07
filippoz napisał/a: | Radassss napisał/a: | ale z zewnatrz... hehe mam wrazenie ze ludzie sie na mnie gapia |
to nie wrażenie, tak naprawdę jest |
Fuckt, już nawet po tych 10 dniach jeżdżenia, zauważyłem, że auto wzrok przyciąga... I ja sam się lampię na najnowsze lancery... A i już dwa razy chciano się ze mną "ciąć" spod świateł; jakaś octavia w dezlu i focus...
filippoz - 19-03-2009, 16:23
PunTomas napisał/a: | A i już dwa razy chciano się ze mną "ciąć" spod świateł; jakaś octavia w dezlu i focus... | przerabiam ten temat praktycznie dzień w dzień ale nie patrze kto sie chce ciąć, wyciągam dwa Tic-Taci (tylko 2kalorie tzn łącznie 4) biorę łyk Tigera i z poczuciem wyższości patrze jak koleś marnuje swoje auto wyrywając do przodu hehe
tak sobie właśnie myślę, jak ja bym jeździł (bujał się) gdybym miał EVO hehe
mazin - 19-03-2009, 17:11
filippoz napisał/a: |
tak sobie właśnie myślę, jak ja bym jeździł (bujał się) gdybym miał EVO hehe |
Głównie od stacji benzynowej do stacji benzynowej. A po drodze do bankomatu. EVO, przy dynamicznej jeździe pali znajomemu 45 l/100 km. Czyli po 100 km z malutkim haczykiem zapala się rezerwa
[ Dodano: 19-03-2009, 17:32 ]
mobista napisał/a: | @mazin co do instalacji subwoofera to kable wszystkie będziesz musiał ciągnąć, ponieważ ich nie ma. Ja mam pionka w bagażniku i jestem zadowolony trochę tablica rejestracyjna dzwoni, ale jak jakąś uszczelkę wcisnę pod spód to będzie wszystko oki myślę |
A napisz jaki wzmacniacz i jakiego subka zapodałeś (głośnik)? Ze schematu wynika, że instalacja do wzmacniacza powinna być pod fotelem kierowcy. Nie ruszam tematu do końca gwarancji, ale potem z pewnością coś zapodam. Pociągnięcie zasilania to nie problem, ale jeśli radio nie ma wyjścia liniowego (a pewnie nie ma), to będę musiał kupić wzmacniacz z wejściem na sygnał głośnikowy. Coś w rodzaju:
http://www.allegro.pl/ite..._gwarancja.html
I do tego głośnik, do zabudowania, np:
http://www.essa.com.pl/of...id=180&pid=1104
Będzie wyglądało pewnie tak:
http://www.extremecaraudio.pl/Zabudowy/LagunaK.htm
Radassss - 19-03-2009, 17:53
a ja tam wiem ze MIVEC TDIka wciaga nosem... tzn jest tak przy starcie TDI lekko odjezdza wiadomo Lancerek musi sie wkrecic, ale pozniej to juz masakra... i do 100 wystarcza 2 biegi hehe miodzio... a tak swoja droga my tu przezywamy, a ci co maja EVO sie z nas smieja... hehe
chociaz z 2 strony to ten TDI duzo mniej spali tak jezdzac
|
|
|