Nasze nieMiśki ;-) - FRanka
Morfi - 20-03-2009, 23:58
Sruba pasuje do golfa jest jeszcze łysy na dodatek
Fajne wozidełko ale zakochać bym sie nie potrafił bo to tzw wół roboczy który ma spełniać funkcje tylko przemieszczanią sie z punktu A do punktu B (oczywiście do mój pkt widzenia )
Miłego uzytkowania
Krzyzak - 21-03-2009, 09:59
sruba napisał/a: | oczywiscie, jezeli nie zgadzacie sie z moim tematem tutaj o moim VW, to do kosza go.
nie chce tu nikogo nim urazic, czy też kolić w oczy.
ale teraz Golf to moj misiek... |
Sruba - ani sie waz - jak zrezygnujesz z kontynuowania temu, to sam bede go ciagnal w Twoim imieniu
przeciez wszyscy wiemy, ze jestes Mitsumaniakiem i mamy gdzies czym sie na codzien poruszasz; kazdy kto Cie poznal wie, ze pod maska gruboskornosci jestes wspanialym czlowiekiem
sruba - 21-03-2009, 10:59
Krzyzak, nie zawstydzaj mnie
obiecane zdjęcia:
kolejnymi fotami mam zamiar pokazywać zmiany jakie będą w nim zachodzić...
pawela - 21-03-2009, 11:17
Cytat: | Dres już kupiłem, teraz nadchodzi czas na pozostałe gadżety… |
padłem
Osobiście mam niemiłe doświadczenia z golfem III, bo miałem nim trasę Lublin - Monachium, a auto miało silnik 1.4 z LPG, więc v-max 130 i redukcja do 2 na każdym wzniesieniu.... Od tamtej pory bardzo się zraziłem.
Niemniej długowieczności, bo jest to jedno z tych auto, co nas przeżyją
Rafal_Szczecin napisał/a: | rosomak1983 napisał/a: | ciekawi mnie tez wieśwagon Śruby |
powstrzymaj sie z takimi komentarzami, bo osobiscie wrecze Ci 9 ostrzezenie ,a chyba wiesz co sie z tym wiaze |
to już nie jest śmieszne. Rafi, tym sposobem tylko potwierdziłeś moją teorię, że trwa polowanie na każde słowo rosomaka by wlepić mu to ostanie ostrzeżenie i choć czasowo się go pozbyć...
ŻENADA
Rafal_Szczecin - 21-03-2009, 11:22
Srubek, a naklejka mitsumaniakow zagosci gdzies na VW czy raczej niet ?
pawela napisał/a: | to już nie jest śmieszne. Rafi, tym sposobem tylko potwierdziłeś moją teorię, że trwa polowanie na każde słowo rosomaka by wlepić mu to ostanie ostrzeżenie i choć czasowo się go pozbyć...
ŻENADA |
nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie wieswagon jest okresleniem obrazajacym .
tak samo jak wiestuning, itp. jest to cos czego nalezy sie wstydzic, a wg mnie Srubek nie ma sie czego wstydzic
sruba - 21-03-2009, 11:45
pawela napisał/a: | Osobiście mam niemiłe doświadczenia z golfem III, bo miałem nim trasę Lublin - Monachium, a auto miało silnik 1.4 z LPG, więc v-max 130 i redukcja do 2 na każdym wzniesieniu.... Od tamtej pory bardzo się zraziłem.
|
ten mój ma 90 koni, całkiem niezły moment obrotowy i da się nim naprawdę całkiem wygodnie i dynamicznie jeździć. pod względem dynamiki nie jest to oczywiście moje byłe CA0, ale daje rade
pawela napisał/a: | na każde słowo rosomaka |
Rafal_Szczecin napisał/a: | ale dla mnie wieswagon jest okresleniem obrazajacym |
spoko, napisalem juz, ze sie nie obrazam.
dajmy juz temu spokoj.
sruba - 21-03-2009, 11:47
Rafal_Szczecin napisał/a: | Srubek, a naklejka mitsumaniakow zagosci gdzies na VW czy raczej niet |
no właśnie cały czas się nad tym zastanwiam.
w Chryslerze miałem podkładki pod tablice takie ładne, wypukłe, a tu chyba na tylną szybę strzelę naklejeczkę, tylko z akbim muszę się zobaczyć.
a podkładki pod tablice dostanie z klubu VW
pawela - 21-03-2009, 12:00
sruba, 1Z to 90 konny? Więc momentu masz spory zapas
7 lat w rodzinie mieliśmy Cordobę TD czyli 75KM, dawała radę, szczególnie powyżej 2000rpm, tylko kulturą pracy nie grzeszyła
sruba - 21-03-2009, 12:03
pawela napisał/a: | 1Z to 90 konny? |
1.9 TDi
90 KM,
202Nm/1900 obr.
Morfi - 21-03-2009, 12:07
Te białe zegary sa fajne Przyjade do Gdańska i sam ci nalepie znaczek Mitsu co by nie było jestes NASZ
sruba - 21-03-2009, 12:11
nie są złe, ale ja bym chciał sobie coś takiego zafundować (mniej więcej):
Morfi - 21-03-2009, 12:20
Indeligo a jakies podswietlenie wewnatrz samochodu lub na zewnatrz ???
Nie wiem jakie jeszcze gadzety moga byc do golfów a myslales o aluminowych nakladkach na pedały ???
sruba - 21-03-2009, 12:36
gadżetów do golfów ilośc jest nieprzebrana.
podświetleń żadnych nie planuję, a w najbliższym czasie chciałbym:
- wybrać, kupić i założyc mu już 15-to calowe felgi,
- zmienić przednie lampy na angel eyes i zmienić kierunkowskazy/halogeny w zderzaku na cleary,
- w dalszej perspektywie delikatnie dymione tylne lampy, dzięki którym wykluczę kolor żółty,
- zmienić kierunkowskazy w błotnikach,
- lusterka m3 look z kierunkowskazami, dodatkowo elektryczne i podgrzewane (w tej chwili mam najzwyklejsze w świecie ręcznie sterowane, więc pewnie trochę zabawy z uruchomieniem nowych będzie),
- audio: głośniki rozstawne z przodu, głosniki do tyłu, w dalszej perspektywie wzmak i subwoofer,
- elektryka szyb,
- przycisk do zamykania samochodu od wewnątrz,
- podświetlenie zegarów i konsoli jak na obrazku powyżej, dodatkowo poważnie
- zastanawiam się nad zegarami MFA (delikatne przeróbki w podłączeniu zegarów i mamy na wyświetlaczu spalanie, temperature i inne takie - czyliż komputer pokładowy),
hmm... sam nie wiem co jeszcze..
pawela - 21-03-2009, 12:47
jeśli chcesz, mam instrukcję jak wsadzić tu zegary z golfa IV Pięknie wyglądają
a lampy oczywiście smoked
Krzyzak - 21-03-2009, 13:54
sruba napisał/a: | Krzyzak, nie zawstydzaj mnie |
wiesz Tomku - ja naprawde tak mysle
a ze na codzien sie tego kumplom nie mowi, to inna sprawa
co do auta - nie wkladaj oczoje....ych niebieskich zegarow - to najwieksza porazka nowych golfow... zostaw biale albo wstaw cos zielonego tudziez bursztynowego
a jak chcesz naklejke MM to mam kilka z ostatniego zlotu w Grudziadzu - mozna z nich fajnie wyciac srodek i wychodzi zarabista naklejka MM - vide taka, jak u chudego w pajero
|
|
|