Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] świece
maly124 - 23-03-2009, 22:12 Temat postu: świece Panowie coś w tym musi być szfagier ma cari 1,8 msx i miał wcześniej założone briski tuningowe właśnie z tej aukcji na alegro przyszedł czas na wymiane i założył katalogowe i niestety ale cari przysiadła z osiągami może nie daje to odrazu 20 kucy więcej ale różnice widać i "czuć" jechałem tym samochodem
saphire - 24-03-2009, 11:30
Tyle że to GDI więc nie ma co kombinować ze świecami. Jedyne słuszne to NGK IZFR6B
cherminator - 24-03-2009, 13:29
saphire napisał/a: | Tyle że to GDI więc nie ma co kombinować ze świecami |
a jeśli ktoś jutro wstawi np. wykresy z emisji spalin lub jakieś inne wymyślne wykresy pokazujące, że te świece z aukcji są lepsze od IZFR6B? to co wtedy?
chodzi mi o to żeby sztywno nie trzymać się producenta bo jak życie pokazuje producenci są często poprawiani i to na lepsze wiem wiem zaraz ktoś powie "tylko IZFR6B bo tak było zawsze i jest najlepiej" Panowie technika idzie do przodu. Oczywiście nie mam też zamiaru żeby wstawiać do auta wszystko z allegro co ma w nazwie "tunningowe".
dotknę, zobaczę że lepsze to biorę
chętnie sam bym wstawił dla samego przekonania na własnej skórze, ale tarcze i klocki są pierwsze na liście
saphire - 27-03-2009, 14:33
Bardzo chętnie zobaczę takie wykresy z hamowni i analizatora po założeniu nowych IZFR6B i kolejne zrobione zaraz kilkanaście minut później po wymianie na te zamienniki
demeone - 10-04-2009, 19:39
Jakis czas temu wymienilem swiece i dopiero teraz zauwazylem ze te stare to byly BKR6E-11. Wymienilem na IZFR6B czyli takie jakie powinny byc .
Co dziwne powiem ze na tych BKR6E-11 chodzil mi lepiej (przynajmniej tak mi sie wydaje).
W wolnej chwili (i jak sie dowiem z innego postu jaki rozmiar klucza potrzebuje do swiec) wymienie na te stare i zobacze czy jest jakas roznica.
jurekkraków - 10-04-2009, 20:41
demeone napisał/a: | Jakis czas temu wymienilem swiece i dopiero teraz zauwazylem ze te stare to byly BKR6E-11. Wymienilem na IZFR6B czyli takie jakie powinny byc .
Co dziwne powiem ze na tych BKR6E-11 chodzil mi lepiej (przynajmniej tak mi sie wydaje).
W wolnej chwili (i jak sie dowiem z innego postu jaki rozmiar klucza potrzebuje do swiec) wymienie na te stare i zobacze czy jest jakas roznica. |
kolego jak dobrze pamiętam to klucz 16
BamboOS - 10-04-2009, 20:50
Witam,
jakies nowosci a propo DOR15LGS ?? ktos je rzeczywiscie ma i dzialaja (niegorzej od ngk?) - bo jesli tak to sobie nabede komplet pewnie - bo akurat musze - a cena przystepna.
demeone - 18-04-2009, 15:39
Jak pisalem pare postów wyzej okazalo sie ze moje stare swiece byly calkiem inne niz zalecane. Dzisiaj wymontowałem swoje nowe swiece (IZFR6B - czyli te zalecana) i założyłem stare swiece (BKR6E-11). Co dziwne auto nie jest takie zamulone jak było na IZFR6B. Pojezdze jeszcze troche i napisze pozniej jak wyglada spalanie.
maly124 - 18-04-2009, 23:46
masz może foty jak one wyglądają chodzi mi o (BKR6E-11)
demeone - 19-04-2009, 02:14
Jutro wykrece jedna i zrobie.
A propo czy w kanałach/gniazdach swiec powinien byc olej czy raczej powinny byc suche. Jesli suche to jakies pomysly jak to wyczyscic?
saphire - 19-04-2009, 18:25
Jasne że mają być suche.
demeone - 19-04-2009, 20:41
To jak to wyczyscic. Próbowałem szmatka na przedłużce od klucza do swiec ale ciezko wchodzila bo ciasno było. Moze ktos ma jakis inny sposób?
BTW. maly124Próbowalem zrobic zdjecie swiecy ale z ostroscia mi nie wyszlo moze pozniej jak dorwe aparat.
turek61 - 20-04-2009, 07:56
U mnie jak podniosę maskę na niej od spodu jest nalepka w jęz.holenderskim ale rozszyfrowana:
UŻYWAĆ BEZWZGLĘDNIE TYLKO ŚWIEC IZFR6B !!! i tego się na pewno będę trzymał.
prosty81 - 27-04-2009, 14:37
I założył ktoś te świece BRISK DOR15LGS do silnika 1.8 GDI 92 kW??
Srebrzana99 - 11-05-2009, 21:56
cześc,dużo razy przeglądałem ten temat o świecach,że aż sam postanowiłem je sobie kupic,i powiem wam ze różnicy miedzy nimi a NGK nie widze,no może w cenie.moja GDI chodzi tak samo a może i ciut lepiej,ale na pewno nie gorzej.wiec można je śmiało zakładac.pozdro
|
|
|