To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Pomoc :(

j13mk - 27-03-2009, 12:28

Postremus napisał/a:
...dobrze najpierw chciałbym wyczyścić przepustnicę
Tylko nie zrób tak jak ja ;) Śrubokręt wleciał do środka :)

Szkoda, że ojcu nie zrobiłem fotki w tym momencie, w sam raz mówił: nie ma sensu demontować przepustnicy, czysta jest... a tu chlup i śrubokręt znikł :D Udało się go jakoś wyciągnąć.
Poniżej moje narzędzie do czyszczenia.

Postremus napisał/a:
Słyszałem, że dobry "Gazownik" jest koło Kołobrzegu gdzieś przy rozwidleniu. Nazwiska nie pamiętam jutro dowiem się dokładnie to napisze. Może ktoś z Kołobrzegu będzie słyszał o nim.
Jest taki gość w K-gu - Rafał Kożuszek się zwie, myślę że o nim mowa. Masz tutaj namiary Warsztat nie wygląda imponująco, ale robi dobrze... skąd wiem? Dwa samochody (Asconę R.I.P. i Sunny) miałem z założoną u niego instalacją i bez żadnych problemów jeździły i jeden nadal jeździ na LPG.

Gdybyś dobierał się do przepustnicy, mam prośbę - spójrz na pokrywę filtra powietrza, czy u Ciebie też jest taka jakaś opalona i nadtopiona?

turek61 - 27-03-2009, 13:23

j13mk, czyszczenie przepustnicy bez jej demontażu to jak "jeść bułkę przez bibułkę".
Przepustnica jest najbardziej zasyfiona właśnie od wewnątrz czyli od drugiej strony.Moim zdaniem aby ja DOBRZE wyczyścić trzeba demontować:
http://forum.mitsumaniaki...nic%EA&start=15

Postremus - 27-03-2009, 16:15

Koledzy powiedzcie mi gdzie to jest ? ;/ Widzę, ze czeka mnie dużo nauki ;)
Proszę jak możecie zaznaczcie co mam sprawdzić, a czego nie ruszać. :(

j13mk - 27-03-2009, 17:58

turek61 napisał/a:
Przepustnica jest najbardziej zasyfiona właśnie od wewnątrz czyli od drugiej strony
Tak wiem, sprawdziłem ją też od wewnątrz, a i kolektor jest tylko lekko zakurzony... Gdybym zobaczył taki widok jak u niektórych w temacie, który podałeś - to nie zastanawiałbym się nad demontażem.

Postremus - jeśli chodzi o przepustnicę, to masz ją po lewej stronie (stojąc przed samochodem) - na ostatniej fotce nawet zrobiłeś jej zoom'a - przeszukaj forum, są fotki, opisy... np. w tym temacie - co prawda silnik GDi, ale jak ładnie opisane ;)

stary alfer - 28-03-2009, 10:58

Postremus, CZYTAJ .

Wśród tematów znajdź datę 21.07.2003.

Zajc3w - 28-03-2009, 22:42

Zajc3w napisał/a:
(...)
Jak jeszcze nie czytałeś to warto: srona Krzyżaka w dziale "Dane naprawczo-regulacyjne" jest opis czyszczenia przepustnicy.

Postremus napisał/a:

Wszystko elegancko opisane :) Chyba muszę odwiedzić tego Gazownika albo Krzyżaka :)

Już czytał, nie rozumiem czemu jeszcze nie wyczyścił....

Co do gazerów w Kołobrzegu to potwierdzam że ci na 6 brygady są dobrzy.

stary alfer - 29-03-2009, 13:55

Zajc3w napisał/a:
Zajc3w napisał/a:
(...)
Jak jeszcze nie czytałeś to warto: srona Krzyżaka w dziale "Dane naprawczo-regulacyjne" jest opis czyszczenia przepustnicy.

Wybacz, nie dojrzałem, że już ma :wink: