Zachodniopomorskie - Pomoc :(
j13mk - 27-03-2009, 12:28
Postremus napisał/a: | ...dobrze najpierw chciałbym wyczyścić przepustnicę | Tylko nie zrób tak jak ja Śrubokręt wleciał do środka
Szkoda, że ojcu nie zrobiłem fotki w tym momencie, w sam raz mówił: nie ma sensu demontować przepustnicy, czysta jest... a tu chlup i śrubokręt znikł Udało się go jakoś wyciągnąć.
Poniżej moje narzędzie do czyszczenia.
Postremus napisał/a: | Słyszałem, że dobry "Gazownik" jest koło Kołobrzegu gdzieś przy rozwidleniu. Nazwiska nie pamiętam jutro dowiem się dokładnie to napisze. Może ktoś z Kołobrzegu będzie słyszał o nim. | Jest taki gość w K-gu - Rafał Kożuszek się zwie, myślę że o nim mowa. Masz tutaj namiary Warsztat nie wygląda imponująco, ale robi dobrze... skąd wiem? Dwa samochody (Asconę R.I.P. i Sunny) miałem z założoną u niego instalacją i bez żadnych problemów jeździły i jeden nadal jeździ na LPG.
Gdybyś dobierał się do przepustnicy, mam prośbę - spójrz na pokrywę filtra powietrza, czy u Ciebie też jest taka jakaś opalona i nadtopiona?
turek61 - 27-03-2009, 13:23
j13mk, czyszczenie przepustnicy bez jej demontażu to jak "jeść bułkę przez bibułkę".
Przepustnica jest najbardziej zasyfiona właśnie od wewnątrz czyli od drugiej strony.Moim zdaniem aby ja DOBRZE wyczyścić trzeba demontować:
http://forum.mitsumaniaki...nic%EA&start=15
Postremus - 27-03-2009, 16:15
Koledzy powiedzcie mi gdzie to jest ? ;/ Widzę, ze czeka mnie dużo nauki
Proszę jak możecie zaznaczcie co mam sprawdzić, a czego nie ruszać.
j13mk - 27-03-2009, 17:58
turek61 napisał/a: | Przepustnica jest najbardziej zasyfiona właśnie od wewnątrz czyli od drugiej strony | Tak wiem, sprawdziłem ją też od wewnątrz, a i kolektor jest tylko lekko zakurzony... Gdybym zobaczył taki widok jak u niektórych w temacie, który podałeś - to nie zastanawiałbym się nad demontażem.
Postremus - jeśli chodzi o przepustnicę, to masz ją po lewej stronie (stojąc przed samochodem) - na ostatniej fotce nawet zrobiłeś jej zoom'a - przeszukaj forum, są fotki, opisy... np. w tym temacie - co prawda silnik GDi, ale jak ładnie opisane
stary alfer - 28-03-2009, 10:58
Postremus, CZYTAJ .
Wśród tematów znajdź datę 21.07.2003.
Zajc3w - 28-03-2009, 22:42
Zajc3w napisał/a: | (...)
Jak jeszcze nie czytałeś to warto: srona Krzyżaka w dziale "Dane naprawczo-regulacyjne" jest opis czyszczenia przepustnicy.
|
Postremus napisał/a: |
Wszystko elegancko opisane Chyba muszę odwiedzić tego Gazownika albo Krzyżaka
|
Już czytał, nie rozumiem czemu jeszcze nie wyczyścił....
Co do gazerów w Kołobrzegu to potwierdzam że ci na 6 brygady są dobrzy.
stary alfer - 29-03-2009, 13:55
Zajc3w napisał/a: | Zajc3w napisał/a:
(...)
Jak jeszcze nie czytałeś to warto: srona Krzyżaka w dziale "Dane naprawczo-regulacyjne" jest opis czyszczenia przepustnicy.
|
Wybacz, nie dojrzałem, że już ma
|
|
|