[02-06]Lancer CS0 - Ile oleju w silniku 1.6? ... i 2.0?
krzychu - 16-04-2013, 13:04
Arktic - może dlatego Ci tyle weszło bo ja leję tak na 2/3-3/4 zakresu. A 1mm (jak dobrze zrozumiałem) to nawet nie próbuj odsysać.... Nie ma sensu.
Ale i tak warto ten 1l mieć bo się coś tam doleję (mi konsumuje 1l na dolewki tak na 3 wymiany). Tak, że kupuję gdzieś 13l na 3 wymiany z dolewkami.
Arktic - 16-04-2013, 20:04
krzychu, dobrze zrozumiałeś poziom oleju na bagnecie jest 1mm ponad poziom maksymalny. Jeśli chodzi o dolewki to w moim przypadku przez 15tkm nie musiałem robić żadnej, olej był zawsze na tym samym poziomie więc zużycie musiało być minimalne(to pewnie przez spokojny styl jazdy).
krzychu napisał/a: | A 1mm (jak dobrze zrozumiałem) to nawet nie próbuj odsysać.... Nie ma sensu. |
Co do odsysania to zastanawiam się czy to robić, wyczytałem gdzieś w necie ,że za wysoki poziom może powodować wydmuchiwanie uszczelek przez zbyt wysokie ciśnienie. Z drugiej strony nie wlałem tam o litr więcej niż przewiduje producent:P więc to spuszczanie może faktycznie nie miec sensu. Jeśli ktoś zna temat to niech się wypowie z góry dzięki
krzychu - 16-04-2013, 21:50
Arktic - na pewno 1mm nie gra roli.
|
|
|