To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Rozpórka przednia, górna

swinks_UK - 06-01-2010, 23:59

Poszedłbym na takie coś panie Krzysztofie, ale przez ten tuningowany wydech u mnie ta rozpórka mi nie wejdzie bo rura za duża i za nisko.

A cena jak za wyrób Cusco nie jest duża :wink:

Krzys - 07-01-2010, 08:01

Wiem,dla jednego nie duza,dla drugiego spora... :wink: dlatego łatwiej by bylo kupic ja w pare osob i powiedzmy kazdy da 100zl czy nawet 50zl(teoretycznie) i pozniej dorobic powiedzmy tez ok 100zl i by mial rozpórke w sumie za 150-200zl ,to jest bardzo nie duza kwota w porownaniu do oryginału a moze byc jeszcz mniej w zaleznosci od ilosci chetnych osob... i tak na marginesie mozna robic tak samo z wieloma elementami do auta i miec cos "prawie" oryginalne za nie duze pieniadze niz nie miec wcale :( bo nie kazdego stac na oryginał. tylko ze rzadko idzie sie dogadac ze wszystkimi bo zawsze jest jakies ale :| a Ty swinks_UK, mysle ze dalo by sie jakos ja zmodyfikowac delikatnie i by Ci przypasowala ta rozpóreczka i mysle ze mniej by Cie "bolalo" :wink: modyfikowac "podrobke" niz oryginał :wink: i kazdego z nas,bo ja tez chce przy wydechu pogrzebac przed latem... Przynajmniej ja tak uwazam... no ale co z tego wszystkiego wyjdzie... hmmm... niech sie reszta wypowie :D
Anonymous - 11-01-2010, 18:58

robertdg napisał/a:
Hugo napisał/a:
Fantastyczna. Gdzie to kupić?
Na stronce nie było opcji kup,

dzis dostalem odpowiedz z Azji od producenta koszty podobne do orginalnej , przesylka z azji tez powala no i do tego trzeba pozniej doliczyc clo przy odbiorze przesylki u nas w kraju :evil:

poprosilem o fotke tego strut bara pod maska Galanta jesli maja i zapytalem czy pasuje do kazdego silnika

jkrzysztof80 - 11-01-2010, 21:08

Znalazłem rozpórkę od VR4 http://cgi.ebay.co.uk/MIT...=item2557f394fc
może kogoś zainteresuje.

Anonymous - 04-02-2010, 23:38

Owczar napisał/a:
Hugo napisał/a:
Fantastyczna. Gdzie to kupić?

O gustach się nie rozmawia... a co do sztywności tego cuda było już kiedyś pisane na forum, że wątpliwa może być funkcjonalność tej rozpórki.
...pisane bylo ale nie o roozporce Alutec'a , tylko jakijes 'no name' z alledrogo

dzis znalazlem opis dotyczacy Aluteca
"Alutec strut bars help enhance vehicle stability & handling capability. Available in aerospace grade aluminum & carbon fiber for selected models. Aluminum series are constructed from grade 6061 (main tower bar) aerospace aluminum with the strut bar mountings using grade 7005 aerospace aluminum – supplied mainly by Alcoa USA, the same company supplying to Boeing for construction of aeroplanes! Alutec breaks tradition by manufacturing an entire strut bar piece from aerospace aluminum, even the strut mounts. Most other brands use cheaper metals such as steel for strut mounts to keep manufacturing costs low. As Alutec’s parent company is a major global raw aluminum materials supplier, Alutec is able to manufacture all its strut bars entirely using aerospace aluminum, yet priced them competitively against brands made from inferior materials. This unique construction is hardly adopted in the market today and has 2 main advantages – Aerospace aluminum has superior tensile strength (Alutec strut bar tensile strength are certified between 29.5kg/mm2 to 42kg/mm2 ) & it’s also super lightweight. All Alutec strut bars come anodized & CNC-machined and weigh just 1.5kg (with the exception of special edition models)!! Alutec strut bars enhance a vehicle’s stability during cornering, reducing suspension tower flex effectively. "

narazie zainwestowalem w ori od VR4 ale mysle ze jak juz dotrze to go sprzedam i jednak kupie sobie tego Alutec'a :twisted:

[ Dodano: 06-02-2010, 17:45 ]

link do sklepu online na Aluteca

http://www.heeltoeauto.co...productid=64641

[ Dodano: 10-02-2010, 00:33 ]
otrzymalem dzis fote w dobrej rozdzielczosci

mkm - 16-02-2010, 15:44

Ladna.
Anonymous - 16-02-2010, 15:50

towar na miejscu

wiecej zdjec po wejsciu w moj " i blog "

[ Dodano: 24-02-2010, 13:45 ]
mam info odnosnie odnosnie kosztow na Aluteca do EA (duzo nizsze niz z linka powyzej do ktorych nalezy dodac przesylke i wysokie clo u nas w kraju ) aha i czas przesylki krotszy bo okolo tygodnia :lol:

dodam moze dosc wazna informacje ze firma daje dozywotnia gwarancje na wady fabryczne

Torp12 - 04-04-2011, 19:35

A co myslicie o tej rozpórce ??
m6riano - 04-04-2011, 20:18

Też myślałem..ponoć chłam...zapomnij.
ps. Ten Alutec ciekawy..dostępny w Polsce?

Juiceman - 04-04-2011, 22:39

Cuuube go sprzedaje jego się pytaj. Ale znacznie taniej idzie wyrwać chyba oryginał z ebaya.
m6riano - 04-04-2011, 22:53

Już wszystko wiem...;-) Niestety dla mnie jak za "gadżet" trochę za dużo...
Anonymous - 28-04-2011, 20:05
Temat postu: Rozpórka - czy jest cokolwiek warta?
Przypadkiem trafiłem na allegro na rozpórkę do EA:

http://allegro.pl/rozpork...1565046776.html

Czy jest ona cokolwiek warta?

Pytam czysto z ciekawości...

m6riano - 28-04-2011, 21:11

Ponoć straszna tandeta...też sie na to napalałem wcześniej...zapomnij jednym słowem.
http://allegro.pl/rozpork...1587603877.html
cuube;-)

raddex - 28-04-2011, 21:33

kuzi napisał/a:
Ponoć straszna tandeta...też sie na to napalałem wcześniej...zapomnij jednym słowem.

Czy ktoś mógłby rozwinąć szerzej temat dlaczego tandeta?
Czy nie spełnia swojego zadania?
Czy po prostu wygląda mało atrakcyjnie?

Też nad nią się zastanawiałem.

Anonymous - 28-04-2011, 21:41

raddex, to nie moje słowa ;)

nawiasem mówiąc na ebayu ori używka z VR4 kosztuje 99$, w PL 500PLN