To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Zabudowa wolnej luki pod radiem ;)

Owczar - 01-04-2009, 13:25

No właśnie coś takiego miałem na myśli pisząc o zegarach w miejscu zegarka :) No problem wilk88.
A powiedz mi jak kompatybilny jest Touch z Alpine? Twoje radyjko ma aux na audio z Ipoda?
Jak kupiłęm swojego Galanta to było w nim DVD. Co prawda finlux, ale dawało radę. Do tego dwa wyświetlacze. Niestety poprzedni właściciel zamontował je po prostu na dole konsoli środkowej a drugi LCD do podsufitki, w której zrobił dziurę na kable. Bardzo nieestetycznie to wyglądało. Z tym LCD na górze nie było problemu, bo był składany i nie rzucał się w oczy, Przedni musiałem odpinać. Poza tym DVD nie było do otworu na radio tylko przenośne i jeździło w chowku. Zamontowałem je pod schowkiem, nie było widoczne i pilot dawał radę, ale wymiana płyty karkołomna. Poza tym moje radyjko nie ma aux więc korzystąłem z transmitera i jakość audio nędzna :/ Nie jestem audiofilem ale rzęźiło typowo...
Jak odłożę troszke kasy to chyba zainwestuję choćby w jakiś chiński sprzęt np taki:
http://allegro.pl/item575...panasonica.html ewentualnie coś na dwa DIN. Znajomy ma chińszczyznę i jest zadowolony. LCD wkomponuję w zagłowki, obszyję je od skórą, tak żeby wszystko wyglądało estetycznie. Do tego kamerka cofania i będzie w pełni zintegrowany zestaw audio wideo. Co prawda nie najwyższej jakości ale wystarczający na dłuższe podróże.
Chciałbym coś na Windowsie z navi i divx. Wszystko już mam zaplanowane w głowie, połączenia, prowadzenie kabelków, maskownice na radio żeby nie kusiło, skórzane pokrowce na zagłowki, żeby się nie odróżniały od siedzeń itd...

[ Dodano: 01-04-2009, 13:36 ]
Najchętniej kupiłbym taki kombajn: http://allegro.pl/item599...in_z_7_lcd.html

wilk88 - 01-04-2009, 13:47

Jak już to wszystko zrobisz to chcę to zobaczyć! :) Co do tego radia z linku to raczej bym nie ufał, sam chciałem kupić takie ale mój kolega,który zna się na rzeczy, odradził. Powiedział ,że lepiej kupić mniej bajernackie ale markowe, raz że różnica w dźwięku, dwa- nie powinno się psuć. Swoją tezę poparł linkiem z jakiegoś forum gdzie było to radio z DVD co chciałem kupić (nie dokładnie takie jak z twojego, ale podobny próg cenowy) i prawie wszyscy posiadacze byli niezadowoleni: "wyciągałem panel, pękł wyświetlacz" itp. ALPINE chyba jako jedyna firma, ma w ofercie specjalne połączenie z iPodem (taki kabel, kosztuje około 100zł) Dźwięk idealny, nie jestem audiofilem, ale różnicę słyszę ;) przy okazji iPod się ładuje , więc nie ma strachu że nagle padnie :) Jedynym minusem jest to, że muzyką steruje się z pozycji radia a nie iPoda, inne rzeczy można robić w tym czasie ,ale folder z muzyką jest nie dostępny, bez sensu :) Montując go pod radiem chodziło mi bardziej o efekt wizualny (można poustawiać fajne efekty, które naprawdę robią wrażenie, szczególnie nocą), bądź do oglądania filmów, chociaż jeszcze nigdy z tego nie korzystałem :D

[ Dodano: 01-04-2009, 13:49 ]
A tak swoją drogą AUX , USB i jeszcze jakieś inne połączenia też są (nawet bluetooth - tak to się pisze? :P ), ale skoro mam już specjalny kabel to korzystam z niego :D

Owczar - 01-04-2009, 14:17

Bluetooth fajna sprawa, brakuje mi tego na codzień. Sporo rozmawiam przez tel. Używałem słuchawki, ale nie przepadam za tym. Opcja "głośnomówiąca" w telefonie średnio się sprawdza.
No ryzyko jest, ale z 2 letnią gwarancją troszke mniejsze... Tylko ciekawe jak z realizacją napraw gwarancyjncyh... Jeszcze nie kupuje więc mam czas na zastanowienie :) Narazie mam inne wydatki, poza tym idzie wiosna, a we mnei znowu budzi się duch motocyklisty i nie wiem, czy znowu nie zacznę odkładać na GSX-R :D Miał być już, ale lancer odmówił posłuszeństwa i kupiłem Galanta... Jeśli zdecyduję się na motocykl to wszystko inne będzie musiało poczekać... alufelgi takie jak miał Matejko, audio-wideo itd... Ale marzenia są po to żeby je spełniać. Tymczasem muszę się wreszcie zapisać na egzamin, bo kurs skonczyłem w zesżłym roku ale nie miałem czasu na egzamin.

wilk88 - 01-04-2009, 19:16

Wpadłem na jeszcze inny pomysł, ale to na razie tajemnica ;) W każdym razie dokonałem wstępnych pomiarów i ta półka pod radiem ma zaledwie 40mm wysokości ( za mało). Gdyby ją wyjąć to by było 50mm, tylko czy to da się jakoś wyjąć bez zniszczeń?
Owczar - 01-04-2009, 19:19

Tak jasne. Ja ten projekt robiłem dla otworu bez półki. Ją trzeba odkręcić po bokach. Jest troszkę pracy, bo musisz zdjąć boki konsoli i odkręcić. Wtedy masz 50mm i masz dużo łatwiej.