Nasze Miśki - The Fart - Mała angielska historia motoryzacji by Swinks
Anonymous - 22-04-2009, 13:36
nie no. musze powiedziec ze serca wlozyles kawal w to auto. wyglada swietnie, pozazdroscic jest czego.
swinks_UK - 22-04-2009, 17:10
I tak się zgłoszę do ciebie Robert na podciągnięcie go na mapach , chyba, ze warto podmienić mu ECU z post-lifta, w co wątpię czy się opłaca.
Kofi - 22-04-2009, 17:24
Sliczne auto. Muszę przyznać, że nie podobały mi się soczewki na fotkach lamp, ale na zdjęciach auta w aucie prezentują się całkiem fajnie. Ciekawe jak na żywo?
Pozdrawiam.
kochajj - 22-04-2009, 20:49
swinks_UK napisał/a: | , chyba, ze warto podmienić mu ECU z post-lifta, w co wątpię czy się opłaca. |
nie warto... zą różniece w mechanice... nie duze, ale mają nie mały wpływ na moc...
swinks_UK - 23-04-2009, 12:11
O której mechanice mówisz? ECU czy silnika, bo ECU różni się oprogramowaniem Eproma.
kochajj - 23-04-2009, 14:37
Są po prostu również różnice w KONSTRUKCJI/MECHANICE silnika i podmiana ECU nie zrobi Ci 280 KM
swinks_UK - 24-04-2009, 16:47
Nie tyle fizyczna podmiana ECU mnie kręciła, co podmiana map, bo mapy z post-lifta łatwiej modyfikować pod względem odcięcia przy 5k rpm (ale to już przegadaliśmy przez telefon ).
Teraz mi chyba zostaje zbierać funciaki na Map2 w Eurospec.
wilk88 - 02-06-2009, 22:56
Swinks mógłbyś wrzucić jakieś foto, jak Ci się tam w środku świeci? Zależy mi głównie na tych dodatkowych wskaźnikach
swinks_UK - 04-06-2009, 22:59
Kurcze nie mam aktualnego zdjęcia. Ale na tych zamieszczonych jednak trochę widać.
Zresztą i tak na dniach będę znowu "pruł" środek i przekładał kable więc może się coś pozmienia. Jak skończę to zrobię update.
Rany... czy to kiedykolwiek się skończy???
Anonymous - 05-06-2009, 00:22
Nigdy się nie skończy
A Gal sliczny - taki mnie się marzy - jedyna rzecz jaką bym zmienił to skrzynia biegów oczywiście i będzie jak ta lala
swinks_UK - 30-06-2009, 21:11
Dzisiaj korzystałem z pełnego wolnego dnia, więc odłożone w czasie różne przeróbki doczekały się realizacji.
Zrobiło się 3 zegary (oil temp.; boost; XD-16 wideband lambda) na słupku oraz HKS EVC 4 na stałe tam gdzie schowek na pieniądze:
Na podłodze leży jeszcze wyprowadzenie RS232 z LC-1, które wyląduje w schowku po okularach
W najbliższym czasie zabawa z okablowaniem ECU i wpinanie Apexi SAFC, czyli znowu rozbieranie konsoli...
Ponadto w końcu skończyłem roboty w dolocie silnika. Jest nowy, większy intercooler:
I w końcu "zmieściłem" pod maską filtr BMC CDA-150, na zdjęciu jeszcse go nie ma, bo zapomniałem cyknąć. Jest "dziura" pod niego :
Jutro zrobię zdjęcia z zakończenia prac. Dziś jestem wykończony. Praca na parkingu pod blokiem nie należy do zbyt komfortowych
wilk88 - 30-06-2009, 22:48
huh marzę o tym by go kiedyś zobaczyć na żywo
swinks_UK - 01-07-2009, 13:24
Etap dolotu zakończony
Do tego nowe świeczki Denso IK24.
Wygląda może nie tak pięknie jak Tomka czy Piotka, ale robi swoją robotę. Przepięknie się wkręca już od 2000 rpm (moment przeniesiony w dolny zakres obrotów).
Co śmieszniejsze przy obciążeniu filtr BMC robi "uuuuffff" co przypomina dźwięk odrzutowca, głupie toto jak... mumin w pokrzywach.
Został jeszcze wydech do wykończenia (druga lambda w rurę RPW), de-cat. I potem strojenie w Eurospec. Chyba przed zlotem w sierpniu nie zdążę .
Chyba, że Tomek zna kogoś kompetentnego w strojeniu SAFC za rozsądną cenę...
shinai - 04-07-2009, 10:38
Bedziesz jechac do Eurospec w guildford? jesli tak to daj znac to sie jakos spotkamy na mini spocie werdrew i mike951 pewnie tez podjada
A autko super w planach tez mam VR4
maroon - 09-07-2009, 15:42
Marzenie .. Człowiek chciałby się chociaż czymś takim przejechać a co dopiero posiadać..
|
|
|