To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Dodge Charger 1970

cns80 - 07-04-2009, 23:07

Juiceman napisał/a:
Mówcie co chcecie ale to cudo rządzi : )
To już bym wolał Challenger'a Daytona
sruba - 07-04-2009, 23:08

to chyba ja mam najskromniejsze marzenia, bo wystarczyłby mi taki zwykły Camaro...:

painkiller - 08-04-2009, 07:19

Juiceman napisał/a:
Mówcie co chcecie ale to cudo rządzi : )

Taką Rivierę Boattail śledziłem kiedyś na mobile.de ale było we mnie za mało szaleństwa żeby brać kredyt i kupować :?

Skończyło się tak że takiego mam na półce:)

ruslana81 - 08-04-2009, 08:25

Wooow, temat wprost dla mnie! :D :D

Ja z chęcią przygarnęłabym te 3 sztuki, chociaż na weekend, pojeździć takim...ryk tych silników powoduje szybsze bicie serca (u mnie :biggrin: ). Uwielbiam hamerykańskie auta, a Dodge'a...to już :love4:

Challenger 1970'

Challenger 1971'

Challenger 1972'

gres - 08-04-2009, 08:41

wow charger wow
aż totka postawie :(

LEWY - 08-04-2009, 11:14

no może nie taki typowy muscle car
ale dzwięk
http://www.youtube.com/wa...feature=related

gres - 10-04-2009, 08:51

eee czemu nietpowy?
góral1 - 11-04-2009, 18:01

Widzę, że mamy trochę miłośników MUSCLE
CARS :twisted: Bardzo sie cieszę bo owszem bardzo lubię MITSUBISHI , ale pierwsze miejsce od kiedy pamiętam zajmowały u mnie MUSCLE CARS właśnie. Kiedyś oglądałem je tylko na zdjęciach, ale niedługo po zdaniu prawka miałem okazje poprowadzić CAMARO chyba '85 z maleńkim silnikiem 5.0 bodajże na TBI. Moc nie powalała ( 190 KM ) , ale tylko na papierze. W rzeczywistości moment obrotowy pozwalał na wyprzedzanie w dowolnej sytuacji, ale najbardziej zapamiętałem respekt dla tych aut. Mają nie za specjalne właściwości jezdne, ale dla miłośników MUSCLE CARS (lub PONY CARS) nie ma to znaczenia :twisted:
Od dawna mam świra na punkcie tych maleństw , ale zaczęło się od Firebirda i na jego punkcie mam największy odjzad (PONTIAC FIREBIRD w wersji TRANSAM 6.6 rocznik 77). Ogólnie temat MUSCLE CARS jest obszerny i tych modeli sporo zapisało sie w historii. Lista filmów też jest spora z autkami roli głównej. Takiego CHargera jak na początku tematu ma szef mojego znajomego , a dokładniej CHARGERa z silnikiem MAGNUM , czyli 7.2 z dokładnie taką budą jak ten na zdjęciach. MUSCLE CARS MANIAC :evil:

[ Dodano: 11-04-2009, 20:04 ]
Oto mój typ z drugiej generacji BIRDA :evil: :evil: :evil:

A to pierwsza generacja :twisted:

To druga :twisted:

Ze stajni Pontiaca był pierwszy w historii MUSCLE CAR, czyli GTO :evil:

A to ewolucja GTO o nazwie z przydomkiem "JUDGE" :twisted:

I jeszcze inne klasyki z MUSCLE CARS ( lub PONY CARS) :evil: :twisted:

Trochę śmieszny, ale bardzo szybki Charger Daytona

Bliźniak Challengera , czyli Plymouth Barracuda (drugiej generacji)

Ze stajni Chevroleta Chevelle

Oldsmobile 442

Mercury Cougar

Chevrolet Nova

Jest też brat bliźniak "Birda" - Chevrolet Camaro

Sa jeszcze inne modele, ale te co podaliście wcześniej i to co udało mi się wyszukać to esencja tych potworów :twisted: :twisted: :twisted:

Anonymous - 12-04-2009, 19:04

Mi najbardziej podoba się HemiCuda podobna do tej zielonej powyżej. Taka od Nasha Bridges'a. W kolorze yellow ale ten green tez moze być. :D
góral1 - 12-04-2009, 20:47

W dużej mierze zgodzę się z tobą ZORRO 123 :twisted: Cuda jest wizualnie dla mnie zaraz po moim ulubionym Birdzie :twisted: też najatrakcyjniejsza wizualnie. No i oczywiście silnik HEMI to już legenda :twisted: :twisted: :twisted:
Misiek :) - 12-04-2009, 21:28

one miały mało wysilone silni = spore spalanie na moc, małe osiągi i moc na pojemność, żywotne
nie zapomnijmy, że seryjne muscle/pony kiepsko zakręcały, były mistrzami prostych
teraz montujemy inne niż serynje zawiasy, troszke inne ustawienia silników, bardziej wysilone i można uznać że autka są super:)

pawliku - 13-04-2009, 00:26

tego chevroleta chevelle SS to bym chciał naj naj bardziej mieć :P

poprostu miodzio :D

P.S można go zobaczyć w najnowszym filmie "szybko i wsciekle" :)

Misiek :) - 13-04-2009, 08:49

ja bym wolał wersje pickup, czyli el Camino
góral1 - 13-04-2009, 11:19

El Camino mają w salonie Harleya w Warszawie w fajnej wersji. Jest czarny, pomalowany w płomienie i ma poprowadzone wydechy pod progami :twisted:

Z filmów ,które pamiętam tak na szybko to można te maleństwa popodziwiać w mi.in. :
- DODGE CHALLENGER (m.in. w dwóch wersjach "Znikającego punktu", w "Za szybcy za wściekli", "Death proof")

-DODGE CHARGER (m.in. "Bullit", "Szybcy i Wściekli", "Szybko i wściekle", "Znikający punkt" remake, "Death proof")

-CHEVROLET NOVA (m.in. "Death Proof")

-CHEVROLET CHEVELLE (m.in. "Szybko i wściekle") [img][/img]

-PONTIAC FIREBIRD (m.in. "Mistrz kierownicy ucieka", "Driver")

-FORD MUSTANG (m.in. "Bullit", "60 sekund" oryginał i remake)

i jeszcze wiele wiele innych . . . . . . . . . . :twisted: :twisted: :twisted:

szpala85 - 13-04-2009, 12:11

Panowie i Panie nie zapomnijmy o : Mitsubishi Galant GTO-R73X

Jednak tamte czasy to było coś :twisted: jestem pełen podziwu dla projektantów :twisted: