Forum ogólne - Dodge Charger 1970
cns80 - 07-04-2009, 23:07
Juiceman napisał/a: | Mówcie co chcecie ale to cudo rządzi : ) | To już bym wolał Challenger'a Daytona
sruba - 07-04-2009, 23:08
to chyba ja mam najskromniejsze marzenia, bo wystarczyłby mi taki zwykły Camaro...:
painkiller - 08-04-2009, 07:19
Juiceman napisał/a: | Mówcie co chcecie ale to cudo rządzi : ) |
Taką Rivierę Boattail śledziłem kiedyś na mobile.de ale było we mnie za mało szaleństwa żeby brać kredyt i kupować
Skończyło się tak że takiego mam na półce:)
ruslana81 - 08-04-2009, 08:25
Wooow, temat wprost dla mnie!
Ja z chęcią przygarnęłabym te 3 sztuki, chociaż na weekend, pojeździć takim...ryk tych silników powoduje szybsze bicie serca (u mnie ). Uwielbiam hamerykańskie auta, a Dodge'a...to już
Challenger 1970'
Challenger 1971'
Challenger 1972'
gres - 08-04-2009, 08:41
wow charger wow
aż totka postawie
LEWY - 08-04-2009, 11:14
no może nie taki typowy muscle car
ale dzwięk
http://www.youtube.com/wa...feature=related
gres - 10-04-2009, 08:51
eee czemu nietpowy?
góral1 - 11-04-2009, 18:01
Widzę, że mamy trochę miłośników MUSCLE
CARS Bardzo sie cieszę bo owszem bardzo lubię MITSUBISHI , ale pierwsze miejsce od kiedy pamiętam zajmowały u mnie MUSCLE CARS właśnie. Kiedyś oglądałem je tylko na zdjęciach, ale niedługo po zdaniu prawka miałem okazje poprowadzić CAMARO chyba '85 z maleńkim silnikiem 5.0 bodajże na TBI. Moc nie powalała ( 190 KM ) , ale tylko na papierze. W rzeczywistości moment obrotowy pozwalał na wyprzedzanie w dowolnej sytuacji, ale najbardziej zapamiętałem respekt dla tych aut. Mają nie za specjalne właściwości jezdne, ale dla miłośników MUSCLE CARS (lub PONY CARS) nie ma to znaczenia
Od dawna mam świra na punkcie tych maleństw , ale zaczęło się od Firebirda i na jego punkcie mam największy odjzad (PONTIAC FIREBIRD w wersji TRANSAM 6.6 rocznik 77). Ogólnie temat MUSCLE CARS jest obszerny i tych modeli sporo zapisało sie w historii. Lista filmów też jest spora z autkami roli głównej. Takiego CHargera jak na początku tematu ma szef mojego znajomego , a dokładniej CHARGERa z silnikiem MAGNUM , czyli 7.2 z dokładnie taką budą jak ten na zdjęciach. MUSCLE CARS MANIAC
[ Dodano: 11-04-2009, 20:04 ]
Oto mój typ z drugiej generacji BIRDA
A to pierwsza generacja
To druga
Ze stajni Pontiaca był pierwszy w historii MUSCLE CAR, czyli GTO
A to ewolucja GTO o nazwie z przydomkiem "JUDGE"
I jeszcze inne klasyki z MUSCLE CARS ( lub PONY CARS)
Trochę śmieszny, ale bardzo szybki Charger Daytona
Bliźniak Challengera , czyli Plymouth Barracuda (drugiej generacji)
Ze stajni Chevroleta Chevelle
Oldsmobile 442
Mercury Cougar
Chevrolet Nova
Jest też brat bliźniak "Birda" - Chevrolet Camaro
Sa jeszcze inne modele, ale te co podaliście wcześniej i to co udało mi się wyszukać to esencja tych potworów
Anonymous - 12-04-2009, 19:04
Mi najbardziej podoba się HemiCuda podobna do tej zielonej powyżej. Taka od Nasha Bridges'a. W kolorze yellow ale ten green tez moze być.
góral1 - 12-04-2009, 20:47
W dużej mierze zgodzę się z tobą ZORRO 123 Cuda jest wizualnie dla mnie zaraz po moim ulubionym Birdzie też najatrakcyjniejsza wizualnie. No i oczywiście silnik HEMI to już legenda
Misiek :) - 12-04-2009, 21:28
one miały mało wysilone silni = spore spalanie na moc, małe osiągi i moc na pojemność, żywotne
nie zapomnijmy, że seryjne muscle/pony kiepsko zakręcały, były mistrzami prostych
teraz montujemy inne niż serynje zawiasy, troszke inne ustawienia silników, bardziej wysilone i można uznać że autka są super:)
pawliku - 13-04-2009, 00:26
tego chevroleta chevelle SS to bym chciał naj naj bardziej mieć
poprostu miodzio
P.S można go zobaczyć w najnowszym filmie "szybko i wsciekle"
Misiek :) - 13-04-2009, 08:49
ja bym wolał wersje pickup, czyli el Camino
góral1 - 13-04-2009, 11:19
El Camino mają w salonie Harleya w Warszawie w fajnej wersji. Jest czarny, pomalowany w płomienie i ma poprowadzone wydechy pod progami
Z filmów ,które pamiętam tak na szybko to można te maleństwa popodziwiać w mi.in. :
- DODGE CHALLENGER (m.in. w dwóch wersjach "Znikającego punktu", w "Za szybcy za wściekli", "Death proof")
-DODGE CHARGER (m.in. "Bullit", "Szybcy i Wściekli", "Szybko i wściekle", "Znikający punkt" remake, "Death proof")
-CHEVROLET NOVA (m.in. "Death Proof")
-CHEVROLET CHEVELLE (m.in. "Szybko i wściekle") [img] [/img]
-PONTIAC FIREBIRD (m.in. "Mistrz kierownicy ucieka", "Driver")
-FORD MUSTANG (m.in. "Bullit", "60 sekund" oryginał i remake)
i jeszcze wiele wiele innych . . . . . . . . . .
szpala85 - 13-04-2009, 12:11
Panowie i Panie nie zapomnijmy o : Mitsubishi Galant GTO-R73X
Jednak tamte czasy to było coś jestem pełen podziwu dla projektantów
|
|
|