To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA5A] Witam prae problemów. i pytań..

Anonymous - 03-04-2009, 10:03

Akumulator to faktycznie sobie wymien na wiekszy, proponowalbym cos okolo 55Ah- 60Ah. Olej na Twoim miejscu itak bym wymienil a co do tych srub zabezpieczajacych to moze byc ciezko :P Moze nawet sie nie obyc bez wycinania felgi :P Zapytaj kolesia od ktorego kupiles czy przypadkiem nie ma do tego klucza.
rosomak1983 - 03-04-2009, 12:12

SlaVkoEg napisał/a:
a co do tych srub zabezpieczajacych to moze byc ciezko :P

moze być... ale mysle ze wystarczy je rozwiercić...

londolut - 03-04-2009, 12:24

gregorbu napisał/a:
Sugeruję wymianę rozrządu. Lepiej zapłacić parę złotych i mieć pewność niż zawierzyć handlarzowi i - odpukać i odpluć - zerwać pasek i robić remont silnika. A taki remont sporo kosztuje...
Szczególnie na DOHC. Remont silnika po strzale mija się z celem bez roboty popychaczy, które pewnie dzwonią jak w kościele.
SlaVkoEg napisał/a:
proponowalbym cos okolo 55Ah- 60Ah
Raczej 55Ah.
rosomak1983 napisał/a:
SlaVkoEg napisał/a:
a co do tych srub zabezpieczajacych to moze byc ciezko :P

moze być... ale mysle ze wystarczy je rozwiercić...
Gwint tak czy siak zostanie i rozwiercanie nie wiele da, no chyba, że wymianę szpilki.
Klucz - inaczej się nie da bez szkód i wydatków.

l_i_p_a - 03-04-2009, 12:31

Niestety w weekendy odpadam ale będziemy w kontakcie:) jak nie masz garażu to pogadaj z Maretzky85 on ma garaż z kanałem i chętnie ci pomoże ogarnąć furkę:) pzdr
rosomak1983 - 03-04-2009, 13:39

londolut napisał/a:
Gwint tak czy siak zostanie i rozwiercanie nie wiele da, no chyba, że wymianę szpilki.

no chyba wyjdzie taniej niz ciecie felg :P

Misiek :) - 03-04-2009, 13:43

K4G3 napisał/a:
poproszę adres ASo

zapraszam do działu w mazowieckim polecane warsztaty
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1501
K4G3 napisał/a:
przypomniało mi się jeszcze prosił bym o nazwę i namiary na głośniki bo jak pisałem wcześniej koleś je wyjął a myślę ze seryjne powinny grać dobrze chyba ze macie jakieś sprawdzone propozycję w rozsądnych cenach.. i dobrym dźwięku

przód 10 bardzo płytkie, BARDZO, tył boczki 6'x9'. Ja mam przód i tył w półce te rozmiary boshmann, i gra nieźle. Nie jest najwyższa półka, ale za 200 zł komplet głośników, plus radio
K4G3 napisał/a:
hmm... nie wiem jeszcze jak się dostać do żarówek z przodu bo nie mam świateł postojowych

postojowe W5W, musisz od strony silnika, prawy żeby wyjąć trzeba odkręcić zbiorniczek z płynem
olej radze kupić szybko, i nie tani, tylko jakiś dobry

K4G3 - 03-04-2009, 19:34

rosomak1983, Policjant?? mi powiedział ze pracuje w salonie mitsu.. :| dobry kolo..
i wiem już co jest z szyba zrobiła się pętelka na lince i dlatego sie nie opuszcza a czemu się nie domyka jeszcze nie wiem... muszę albo przeciąć linkę i dać nową albo cały mechanizm już znalazłem na allegro za 120 zł i wymienić

kartomaniak gti, filtry są nowe paski też.. olej wymienię niedługo :) wiem ze wielka ściema jadąc tam spodziewałem się poważnego człowieka a nie dresa który po 30 minutach poszedł na siłkę porażka..

gregorbu, zrobię jeszcze będę jeździć tylko jutro bo mam ur i biorę ziomali w dobrych furach [A3, Z3, TT] i jedziemy na kargo.. :D Z3 już ogarnąłem :D jutro reszta ;)
i potem będzie stać aż go nie zarejestruje myślę ze przez ten jeden dzień nic mi nie walnie w min.. Mam jeszcze forda mondeo też 94 rok do sprzedania póki co nim będę jeździć..

SlaVkoEg & londolut, , jeżeli chodzi do śruby to koleś nie ma ich.. ale pozwiedzał ze 12kątny klucz 21 i da się odkręcić jeszcze nie sprawdzałem... Ale sprawdzę..

rosomak1983, nie bede nic rozwiercać.. szkoda mi jeszcze coś zepsuje się co :/

l_i_p_a, no spoko nie ma problemu.. zgadamy się hmm.. a jak się z nim skontaktować bo przydała by mi się pomoc. :)

Misiek :) , Już byłem na przeglądzie przeszedł i mam papier :)
czyli boshmanna są seryjne? a radio mam już czyli same głośniki..
A olej pół syntetyk.. już jest w planach..

Z tymi drzwiami dopiero zauważyłem ze jest spaw wewnątrz na dole chyba trzeba go poprawić
wymyśliłem ze wezmę włożę między drzwi a ramę klocek drewniany [tam gdzie wpadają drzwi] i będę lekko doginać tam gdzie odstaje dlatego potrzebuje kogoś kto się na tym zna do pomocy.. żebym nie zepsuł tego bardziej..

Edit by gregorbu:
Wulgaryzmy nie są tu mile widziane. Żółta kartka. Następnym razem będzie ostrzeżenie.

l_i_p_a - 03-04-2009, 20:47

To jest jego nick na forum Maretzky85 cały czas na forum jest kiedy może :)
K4G3 - 03-04-2009, 20:58

ok thx już się ustawiłem z nim :)
Misiek :) - 03-04-2009, 22:00

Boschmann nie jest seryjny, ale za stosunkowo niewielką kase nieźle gra:)
głośno się nie da słuchać, ale w aucie na ogół się nie robi dyskoteki:P:)
po cichu wg mnie gra bardo ładnie (jeszcze dużo zależy od radia). Ja się na caraudiu nie znam dokładnie.

rosomak1983 - 03-04-2009, 23:19

K4G3 napisał/a:
SlaVkoEg & londolut, , jeżeli chodzi do śruby to koleś nie ma ich.. ale pozwiedzał ze 12kątny klucz 21 i da się odkręcić jeszcze nie sprawdzałem... Ale sprawdzę..

rosomak1983, nie bede nic rozwiercać.. szkoda mi jeszcze coś zepsuje się co :/

no spróbuj jesli nie da rady masz dwa wyjscia
1.rozwiercic nakrętke i jesli trzeba srube. (dasz do zrobienia zawodowcom to nic sie nie stanie)
2.ciać felgi :?
3.zamawiać lawete jak złapiesz gume :roll: Nie wyobrażam sobie sytuacji ze nie mozna sciagnac koła :shock: i jezdzic sobie :shock:
A jak wierzysz temu typowi to nie zmianiaj pasków... Tak to policjant z salonu mitsu.. Wszystko wiemy. Nasi ludzie juz weszyli :wink: .... Z tymi kluczami bije zakład ze sciemniał...

Anonymous - 04-04-2009, 00:39

Na poczatku
K4G3 napisał/a:
Edit by gregorbu:
Wulgaryzmy nie są tu mile widziane. Żółta kartka. Następnym razem będzie ostrzeżenie.

Nie chce byc wredny ale dlaczego ja nie dostalem zóltej kartki tylko odrazu ostrzezenie????!!!!

K4G3 napisał/a:

Na Twoim miejscu zainteresowalbym sie tym przed zlapaniem gumy ;)

K4G3 napisał/a:
kartomaniak gti, filtry są nowe paski też..

Skad masz ta pewnosc? Zwlaszcza ze piszesz, ze sprzedawca nie byl do konca uczciwy?

K4G3 - 04-04-2009, 09:56

SlaVkoEg, aż taki zielony to nie jestem, do filtrów zajrzałem jeszcze przed kupnem i pasek też widać ze jest nowy poza tym potwierdziły mi to już 3 osoby w tym maniak bmw :)
Anonymous - 04-04-2009, 09:59

K4G3 napisał/a:
SlaVkoEg, aż taki zielony to nie jestem

tego nie napisalem ale czasami sie olewa niektore rzeczy a pozniej jest wielkie rozczarowanie ;)

Anonymous - 04-04-2009, 13:05

SlaVkoEg napisał/a:
Nie chce byc wredny ale dlaczego ja nie dostalem zóltej kartki tylko odrazu ostrzezenie????!!!!
Bo nie jesteś nowym użytkownikiem tego forum.
K4G3, to że pasek wygląda na nowy, nie musi wcale oznaczać, że jest nowy. I uwierz - nikt nie chce Cię narażać na niepotrzebne wydatki. Po prostu warto zapłacić raz i mieć spokój niż wydawać naprawdę spore sumy i poszukiwać niedostępnych części do GTi w przypadku zerwania paska rozrządu. Remont silnika w GTi harpagana trwał kilka miesięcy i skończył się zbudowaniem pewnej hybrydy z dwóch różnych silników - ze względu na brak dostępności części do 4G93 DOHC.