[92-96]Colt CA0 - [CA5A] Witam prae problemów. i pytań..
Anonymous - 03-04-2009, 10:03
Akumulator to faktycznie sobie wymien na wiekszy, proponowalbym cos okolo 55Ah- 60Ah. Olej na Twoim miejscu itak bym wymienil a co do tych srub zabezpieczajacych to moze byc ciezko Moze nawet sie nie obyc bez wycinania felgi Zapytaj kolesia od ktorego kupiles czy przypadkiem nie ma do tego klucza.
rosomak1983 - 03-04-2009, 12:12
SlaVkoEg napisał/a: | a co do tych srub zabezpieczajacych to moze byc ciezko |
moze być... ale mysle ze wystarczy je rozwiercić...
londolut - 03-04-2009, 12:24
gregorbu napisał/a: | Sugeruję wymianę rozrządu. Lepiej zapłacić parę złotych i mieć pewność niż zawierzyć handlarzowi i - odpukać i odpluć - zerwać pasek i robić remont silnika. A taki remont sporo kosztuje... | Szczególnie na DOHC. Remont silnika po strzale mija się z celem bez roboty popychaczy, które pewnie dzwonią jak w kościele.
SlaVkoEg napisał/a: | proponowalbym cos okolo 55Ah- 60Ah | Raczej 55Ah.
rosomak1983 napisał/a: | SlaVkoEg napisał/a: | a co do tych srub zabezpieczajacych to moze byc ciezko |
moze być... ale mysle ze wystarczy je rozwiercić... | Gwint tak czy siak zostanie i rozwiercanie nie wiele da, no chyba, że wymianę szpilki.
Klucz - inaczej się nie da bez szkód i wydatków.
l_i_p_a - 03-04-2009, 12:31
Niestety w weekendy odpadam ale będziemy w kontakcie:) jak nie masz garażu to pogadaj z Maretzky85 on ma garaż z kanałem i chętnie ci pomoże ogarnąć furkę:) pzdr
rosomak1983 - 03-04-2009, 13:39
londolut napisał/a: | Gwint tak czy siak zostanie i rozwiercanie nie wiele da, no chyba, że wymianę szpilki. |
no chyba wyjdzie taniej niz ciecie felg
Misiek :) - 03-04-2009, 13:43
K4G3 napisał/a: | poproszę adres ASo |
zapraszam do działu w mazowieckim polecane warsztaty
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1501
K4G3 napisał/a: | przypomniało mi się jeszcze prosił bym o nazwę i namiary na głośniki bo jak pisałem wcześniej koleś je wyjął a myślę ze seryjne powinny grać dobrze chyba ze macie jakieś sprawdzone propozycję w rozsądnych cenach.. i dobrym dźwięku |
przód 10 bardzo płytkie, BARDZO, tył boczki 6'x9'. Ja mam przód i tył w półce te rozmiary boshmann, i gra nieźle. Nie jest najwyższa półka, ale za 200 zł komplet głośników, plus radio
K4G3 napisał/a: | hmm... nie wiem jeszcze jak się dostać do żarówek z przodu bo nie mam świateł postojowych |
postojowe W5W, musisz od strony silnika, prawy żeby wyjąć trzeba odkręcić zbiorniczek z płynem
olej radze kupić szybko, i nie tani, tylko jakiś dobry
K4G3 - 03-04-2009, 19:34
rosomak1983, Policjant?? mi powiedział ze pracuje w salonie mitsu.. dobry kolo..
i wiem już co jest z szyba zrobiła się pętelka na lince i dlatego sie nie opuszcza a czemu się nie domyka jeszcze nie wiem... muszę albo przeciąć linkę i dać nową albo cały mechanizm już znalazłem na allegro za 120 zł i wymienić
kartomaniak gti, filtry są nowe paski też.. olej wymienię niedługo wiem ze wielka ściema jadąc tam spodziewałem się poważnego człowieka a nie dresa który po 30 minutach poszedł na siłkę porażka..
gregorbu, zrobię jeszcze będę jeździć tylko jutro bo mam ur i biorę ziomali w dobrych furach [A3, Z3, TT] i jedziemy na kargo.. Z3 już ogarnąłem jutro reszta
i potem będzie stać aż go nie zarejestruje myślę ze przez ten jeden dzień nic mi nie walnie w min.. Mam jeszcze forda mondeo też 94 rok do sprzedania póki co nim będę jeździć..
SlaVkoEg & londolut, , jeżeli chodzi do śruby to koleś nie ma ich.. ale pozwiedzał ze 12kątny klucz 21 i da się odkręcić jeszcze nie sprawdzałem... Ale sprawdzę..
rosomak1983, nie bede nic rozwiercać.. szkoda mi jeszcze coś zepsuje się co :/
l_i_p_a, no spoko nie ma problemu.. zgadamy się hmm.. a jak się z nim skontaktować bo przydała by mi się pomoc.
Misiek , Już byłem na przeglądzie przeszedł i mam papier
czyli boshmanna są seryjne? a radio mam już czyli same głośniki..
A olej pół syntetyk.. już jest w planach..
Z tymi drzwiami dopiero zauważyłem ze jest spaw wewnątrz na dole chyba trzeba go poprawić
wymyśliłem ze wezmę włożę między drzwi a ramę klocek drewniany [tam gdzie wpadają drzwi] i będę lekko doginać tam gdzie odstaje dlatego potrzebuje kogoś kto się na tym zna do pomocy.. żebym nie zepsuł tego bardziej..
Edit by gregorbu:
Wulgaryzmy nie są tu mile widziane. Żółta kartka. Następnym razem będzie ostrzeżenie.
l_i_p_a - 03-04-2009, 20:47
To jest jego nick na forum Maretzky85 cały czas na forum jest kiedy może
K4G3 - 03-04-2009, 20:58
ok thx już się ustawiłem z nim
Misiek :) - 03-04-2009, 22:00
Boschmann nie jest seryjny, ale za stosunkowo niewielką kase nieźle gra:)
głośno się nie da słuchać, ale w aucie na ogół się nie robi dyskoteki:P:)
po cichu wg mnie gra bardo ładnie (jeszcze dużo zależy od radia). Ja się na caraudiu nie znam dokładnie.
rosomak1983 - 03-04-2009, 23:19
K4G3 napisał/a: | SlaVkoEg & londolut, , jeżeli chodzi do śruby to koleś nie ma ich.. ale pozwiedzał ze 12kątny klucz 21 i da się odkręcić jeszcze nie sprawdzałem... Ale sprawdzę..
rosomak1983, nie bede nic rozwiercać.. szkoda mi jeszcze coś zepsuje się co :/
|
no spróbuj jesli nie da rady masz dwa wyjscia
1.rozwiercic nakrętke i jesli trzeba srube. (dasz do zrobienia zawodowcom to nic sie nie stanie)
2.ciać felgi
3.zamawiać lawete jak złapiesz gume Nie wyobrażam sobie sytuacji ze nie mozna sciagnac koła i jezdzic sobie
A jak wierzysz temu typowi to nie zmianiaj pasków... Tak to policjant z salonu mitsu.. Wszystko wiemy. Nasi ludzie juz weszyli .... Z tymi kluczami bije zakład ze sciemniał...
Anonymous - 04-04-2009, 00:39
Na poczatku
K4G3 napisał/a: | Edit by gregorbu:
Wulgaryzmy nie są tu mile widziane. Żółta kartka. Następnym razem będzie ostrzeżenie. |
Nie chce byc wredny ale dlaczego ja nie dostalem zóltej kartki tylko odrazu ostrzezenie????!!!!
K4G3 napisał/a: | SlaVkoEg & londolut, , jeżeli chodzi do śruby to koleś nie ma ich.. ale pozwiedzał ze 12kątny klucz 21 i da się odkręcić jeszcze nie sprawdzałem... Ale sprawdzę.. |
Na Twoim miejscu zainteresowalbym sie tym przed zlapaniem gumy
K4G3 napisał/a: | kartomaniak gti, filtry są nowe paski też.. |
Skad masz ta pewnosc? Zwlaszcza ze piszesz, ze sprzedawca nie byl do konca uczciwy?
K4G3 - 04-04-2009, 09:56
SlaVkoEg, aż taki zielony to nie jestem, do filtrów zajrzałem jeszcze przed kupnem i pasek też widać ze jest nowy poza tym potwierdziły mi to już 3 osoby w tym maniak bmw
Anonymous - 04-04-2009, 09:59
K4G3 napisał/a: | SlaVkoEg, aż taki zielony to nie jestem |
tego nie napisalem ale czasami sie olewa niektore rzeczy a pozniej jest wielkie rozczarowanie
Anonymous - 04-04-2009, 13:05
SlaVkoEg napisał/a: | Nie chce byc wredny ale dlaczego ja nie dostalem zóltej kartki tylko odrazu ostrzezenie????!!!! | Bo nie jesteś nowym użytkownikiem tego forum.
K4G3, to że pasek wygląda na nowy, nie musi wcale oznaczać, że jest nowy. I uwierz - nikt nie chce Cię narażać na niepotrzebne wydatki. Po prostu warto zapłacić raz i mieć spokój niż wydawać naprawdę spore sumy i poszukiwać niedostępnych części do GTi w przypadku zerwania paska rozrządu. Remont silnika w GTi harpagana trwał kilka miesięcy i skończył się zbudowaniem pewnej hybrydy z dwóch różnych silników - ze względu na brak dostępności części do 4G93 DOHC.
|
|
|