[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zgubiony pilot - dokupic pilot czy centralke?
rick - 08-06-2009, 13:24
ja niedawno zakładałem centralke sterującą bo nie miałem pilotów, i roboty było na jakieś 3h, nie jest to trudne(chociaż minimalne pojęcie trzeba mieć o elektryce), ważne aby była dobra instrukcja dołączona, przy alarmie roboty jest trochę więcej jeżeli wstawiasz od podstaw nowy, a z tymi scyzorykami to może być ból bo immo oryginalnie jest zatopione w tym plastiku przy kluczu i ciężko było by to przenieść (mam w domu cały centralny zamek z takimi pilotami i niestety musiałem wstawić inny z oddzielnymi pilotami...
Student - 08-06-2009, 14:03
Ostatnio dorabiałem w ASO cały kluczyk i piloty do centrali w Cari, wiem że jest to trochę inne ustrojstwo ale operacja zamknęła sie w 500zł.
Dodatkowo serwisant powiedział że wszystkie kluczyki i piloty których nie ma a były do tego auta nie będą już działać bo zmieniono kody.
irekkczek - 10-06-2009, 19:58
ja polecałbym jednak wszystkim co nie posiadają pilotów zamontować nową centralkę, ponieważ koszt zakodowania nowego pilota + koszt pilota wyniesie więcej niż centralka a w dodatku jeśli ktoś ma możliwość i trochę umiejętności to na prawdę nie jest to trudne.
tak jak kolega napisał wyżej: dobra instrukcja i każdy sobie poradzi. w razie pytań piszcie.
Anonymous - 25-06-2009, 21:50
Witam. Mam taki problem. Mialem pilota "scyzoryka" ale sie polamal. Wiec kupilem drugi. Ale gdy przelozylem do niego grot to nie chce mi juz dzialac. Co sie moglo stac ? Immo wyparowalo z niego czy jak?
Owczar - 26-06-2009, 11:31
Kolego przecież immo nie jest w grocie, tylko pewnie było w tym starym scyzoryku. Musisz przełożyć grot i kapsułkę immo.
Anonymous - 26-06-2009, 17:00
A jak to wyglada? Grot juz przelozylem ale nie wiem jak wyglada immo? i czy musi byc zasilane?
Owczar - 26-06-2009, 19:08
Nie musi, jest zasilane bezprzewodowo ze stacyjki. Immo wyglądają różnie. Pewnie gdzieś w tym scyzoryku jest, ale przeważnie jest blisko grotu, a nawet nie wiem czy nie powinno się stykać.
Anonymous - 26-06-2009, 19:32
Ok. Dziekuje. Juz chyba to znalazlem. Sprobuje przylozyc to do stacyjki i zobacze czy odpali
Anonymous - 28-06-2009, 09:31
mozna tez zamontowac sterownik z poliftowego galanta JDM i uzyc pilota z takiego galanta, mamy wtedy dodatkowo domykanie szyb w orginalnym pilocie/kluczyku
firtiris - 09-12-2009, 00:28 Temat postu: [EA2A] jak zmienić sterownik centralnego zamka Witam
Mam 1 kluczyk i 1 pilot w stanie "smierci klinicznej"
Poprzedni wlasciciel (kobieta o długich paznokciach) rozwalila pilota a potem go skleila
jakąś poksyliną czy czymś takim razem z rozwalonymi gumkami.
Chcialbym wymienić sterownik i dorobić nowy komplet kluczy razem z pilotami.
Kto mi powie jak to zrobić i co najlepiej wsadzić.
Myśle o mozliwości otwierania bagażnika z pilota.
pozdrawiam
beno729 - 13-12-2009, 10:03
Panie Kolego.
Na pewno musisz kupić coś przynajmniej dobrego - ja polecam ci taki zestaw:
http://stig.pl/produkty.p...uktu=311&id=287
Pilot ze scyzorem - dokupujesz sobie grot za 10zl, docinasz u zegarmistrza. Zakodowanie nowego immobilisera u mnie to wydatek 45 zł - to wszystko, nowy pilot, klucz i immo gotowe.
Jeśli nie chcesz scyzora, nie chcesz bawic sie w dorabianie/przekladanie - napisz do stig.pl aby dali Ci inny, zwykly pilot - jest do wyboru kilka wzorow, musisz tylko do nich zagadac.
Centralka ktora podalem ma kanal dodatkowy - np do klapy bagaznika.
Do tego bedziesz potrzebowal jeszcze silownik, ktory pociagnie za zamek i go otworzy - w galancie bedzie to silownik na linke - sam taki posiadam, sprawuje sie znakomicie - naciagnalem dodatkowo sprezyny klapy tak ze po kliknieciu w pilot maska sama sie podnosi do gory.
http://stig.pl/produkty.p...uktu=103&id=284
Do tego potrzebny jest jeszcze przekaznik - ktory sami Ci zaproponuja bo jest niezbedny - kosztuje ok 10zł u nich, 1-3zł w lokalnym sklepie elektronicznym
W zestawie jest instrukcja - jeśli bedziesz mial problemy, pisz na priv, chetnie pomoge - mam temat alarmu i silownikow za sobą
pozdrawiam
Owczar - 14-12-2009, 10:44
beno729 napisał/a: | Zakodowanie nowego immobilisera u mnie to wydatek 45 zł |
beno729, gdzie tak tanio kodują immo?
beno729 - 14-12-2009, 19:05
Bielsko Biała centrum handlowe Sfera - zegarmistrz na parterze - monter akrobata, czego to on nie robi. Sam bylem w szoku gdy powiedzial mi 45zł - tak, własnie tyle. Ktoś potrzebuje to podesłać i załatwie
xor - 12-01-2010, 15:56
Jak dokładnie jest z pilotami do galantów EA ? czy do swojego auta mogę zakodować jakiegokolwiek pilota z EA ?
Czy nap. takie :
da radę zakodować w moim galu z 98 - oryginalnego miałem innego pilota, z wąskimi gumowymi przyciskami i diodą. Zresztą - czy ktoś wie czy te z fotki są aby na pewno firmowymi, oryginalnymi pilotami od EA ?
tomuswoszu - 13-01-2010, 15:03
te na fotce to oryginalne. tylko chyba od 99. Oferty tylko na PW lub w dziale sprzedam.
|
|
|