Tuning - Blondi Carisma
Anonymous - 18-07-2006, 20:28
piekny LAMINAT
jedynie co tak naprawde mi sie podoba to aluski przepiekne borbety po ladnej polerce
kto polerowal je dla Ciebie
p.s o gusatach i guscikach sie nie dyskutuje
[ Dodano: 18-07-2006, 20:33 ]
jednoczesnie smuci mnie fakt ze polski tuning opoiera sie na laminacie
Anonymous - 18-07-2006, 22:36
zachar napisał/a: |
...jednoczesnie smuci mnie fakt ze polski tuning opoiera sie na laminacie |
a co złego jest w laminacie?
Zapewnia on bardzo plastyczną i wygodną formę tworzenia.
Jest gorszy od blachy czy plastiku? Tandeta? Właściwości materiału są złe? Czy jak?
A jaki tuning nie opiera się na laminacie?
Proszę zaargumentuj swoją postawę.
Felgi nie były polerowane, tylko chromowane w Poznaniu w firmie FANTACHROM.
I powiem jedno: NIGDY W ŻYCIU TAM NIE DAWAJCIE FELG!!!!!! TRAGEDIA, PARTACTWO, CAŁKOWICIE ZMARNOWANE PIENIĄDZE. Felgi są tragicznej jakości, odpada wszystko przy byle puknięciu, chromowanie ładne przez jeden sezon, później pozostaje już tylko kurwianie, obsługa klienta na poziomie komuny, jedna wielka porażka.
luk_szc - 18-07-2006, 23:05
A mi się podoba i to dość bardzo . Pracy bardzo dużo ale z efektami.
Jedyne czego nie rozumiem to GDI - zwykłe 1,8 DOHC lepiej by pasowało i podatniejsze w/g mnie na jakieś czary .
Co do laminatu - jak nie fabryczne z plastiku czy jakiegoś ABS (nie koniecznie piękne to z czego) tylko z laminatu . Jak się robi projektowe części takie jak zderzaki , spojlery to używa się laminat na kopytku . Jest to materiał bardzo dobry do wszelkiego manipulowania powierzchni -wyciąć , przyciąć i wyrównać .
Ja osobiście w Solid Woks projektowałem takie cuda dla Volvo i to w fazie projektu szło tylko w laminacie .
Rafal_Szczecin - 18-07-2006, 23:27
Geloo_Jedi napisał/a: | Ale na zlocie Mitsumaniaków będe na milion procent |
wooooooooow !!!!!!!!!
juz sie nie moge doczekac, mam nadzieje, ze dasz usiasc w jednym z 4 kubelkow
Anonymous - 18-07-2006, 23:30
Geloo_Jedi napisał/a: |
Arturro, wiem, że moja Cari w ogóle Ci się nie podoba, ale powiedz jak ty to widzisz, jestem ciekawy również twojej opinii. |
eee no bez przesady, kto takie plotki na miescie rozpowiada!? ja uwazam tak: ze albo sie robi cos delikatnego (i w sumie ten styl bardziej preferuje jak widac po moich autach) albo sie idzie na maxa.
twoj samochod znam tylko ze zdjec i moge tylko ocenic stopien przerobek (pod ktorych wrazeniem jestem), zobaczymy jakie wrazenie pozostawi na mnie jak go zobacze na zywo
jezdzac na zloty oduczylem sie oceniac auta z perspektywy czy mi sie podoba czy nie, bo doskonale sobie zdaje sprawe ze ktos montujac parapet z tylu robi to z wlasnej woli, nauczylem sie za to doceniac kunszt i jakosc przerobek.
zachar z laminatu wykonuje sie wiele modeli sportowych min. corvette
Anonymous - 18-07-2006, 23:35
zauwaz ze 75% pseudo tunogowco idzie kupic laminat i okleja autko tym gowne do okola z siateksem na czel i uwarza sie za wielkiego tunera a tunig polega na zabawie z silnikiem wedlog mnie na robieniu ze 100 konnego silnika 150 i na tym ze jak podjedziesz na swiatlach autkiem na kolpakach a obok stanie kozak autem w laminacie to mysli ze jest kims dopoki nie wystartujecie bo potem sie dziwi
[ Dodano: 18-07-2006, 23:37 ]
ale corvetta to auto produkowane seryjnie Laguna nowa tez ma przod z laminatu i nie jestem autem tuningowym tylko seryjnym
Chooper - 18-07-2006, 23:39
luk_szc napisał/a: | edyne czego nie rozumiem to GDI - zwykłe 1,8 DOHC lepiej by pasowało i podatniejsze w/g mnie na jakieś czar |
w drodze usciślenia GDI to jest DOHC, chyba, ze myślałeś o MSX,, bo jak o zwykłym 1.8 to SOHC
Anonymous - 18-07-2006, 23:43
no to sie mylisz bo mozna wyroznic trzy rodzaje tuningu: mechaniczny, wizualny i car audio.
niektorzy wybieraja tylko mechaniczny, a inni wszystkie trzy na raz.
laminat sie do tuningu nadaje doskonale bo jest lekki i latwo daje sie modelowac choc jest malo elastyczny, acha jeszcze jest tani.
piwkotom - 18-07-2006, 23:44
Geloo_Jedi, powiem tak: zrobiles kawal zajebistej roboty. Jestem pelen podziwu dla zaangazowania, wkladu pracy i wogole. Autko wyglada super, srodek i spojler to kwestia gustu wazne zeby Tobie pasowalo
luk_szc - 18-07-2006, 23:57
Chooper napisał/a: | luk_szc napisał/a: | edyne czego nie rozumiem to GDI - zwykłe 1,8 DOHC lepiej by pasowało i podatniejsze w/g mnie na jakieś czar |
w drodze usciślenia GDI to jest DOHC, chyba, ze myślałeś o MSX,, bo jak o zwykłym 1.8 to SOHC |
Chodziło mi o DOHC bez GDI . Chyba takowe były robione i trochę mocniejsze (może MSX)
Efa! - 19-07-2006, 23:21
Woooow!
Bardzo, bardzo ładna Carisma!
Jakby Ci się kiedyś, Geloo_Jedi nudziło, a nie miałbyś carismy do tuningowania, to wiesz, ja mam taką jedną zieloną GDI
Anonymous - 27-07-2006, 15:05 Temat postu: Re: Blondi Carisma
Geloo_Jedi napisał/a: | Słuchajcie,
jestem bardzo ciekawy co sądzicie na temat tej Carismy. |
No ja jestem w szoku !!!
Teraz to istny majstersztyk ta Twoja Cari Moge tylko pogratulowac !!!
Grześku - 31-07-2006, 09:01
A może byśmy tak popatrzyli na nią on-line ?
czas by się było spotkać przed zlotem...
i żeby nie było że OT - wspaniały ogrom pracy! Gratuluję pomysłu i wykonania.
Anonymous - 08-08-2006, 13:54
jako ze wszyscy znajomi raczej wiedza ze palam miloscia do evo nie mniejsza niz do mojej wybranki to zawsze zdarzy sie ze ktos mnie zapyta czy widzialem takie stuningowane biale evo z chinskimi napisami po bokach
swoja droga samochod robi niezle wrazenie na drodze, spojler jest ok mi najmniej sie podobaja felgi ale to kwestia gustu
pozdrawiam
Anonymous - 09-08-2006, 21:04
borecki napisał/a: | ...zawsze zdarzy sie ze ktos mnie zapyta czy widzialem takie stuningowane biale evo z chinskimi napisami po bokach ... |
hehe, dobre , ja też czasem słyszę, ze robiony na evo, ale nie, nie wzorowałem się na evo w żadnym wypadku, w zasadzie to na niczym się nie wzorowałem, poprostu siadłem i robiłem i tak mi wyszło
|
|
|