[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Sposób działania tiptronica
radek79 - 21-04-2010, 18:24
dzięki wszystkim za podpowiedzi szczególnie chodziło mi o tiptronic i zmianę biegów, zwykłym automatem jeździłem kilka razy więc myślę że jak tylko zarejestruje w tym tygodniu auto to przetestuje dokładnie co potrafi v6 z tą skrzynią
tomusn - 21-04-2010, 22:42
radek79 napisał/a: | dzięki wszystkim za podpowiedzi szczególnie chodziło mi o tiptronic i zmianę biegów | heh a ja o zwykłym Ci napisałem
ig_or - 14-06-2012, 12:36
Panowie, wiem że pewnie głupie pytanie, ale musze zapytać żeby wiedzieć co i jak. W skrzyni z tiprinic'iem jeżeli chcę skorzystać z opcji ręcznego wachlowania biegami to w jaki sposób należy ruszyć autem? Chodzi o to czy stojąć na P od razu przełączam gałę w prawo na manual, włączam + na pierwszy bieg i wtedy gaz, czy ruszam na D a potem gała w prawo i dopiero wachlowanie? To samo jeżeli chodzi o zatrzymanie auta....redukuję do 1 i po prostu hamulec do całkowitego zatrzymania a potem na P?
mar111cin - 14-06-2012, 16:43
jak wolisz, to bez różnicy.
A przy zatrzymaniu no to ekhmm, najpierw zatrzymaj auto, a potem wrzuć P
Jackall - 15-06-2012, 07:32
ig_or napisał/a: | Chodzi o to czy stojąć na P od razu przełączam gałę w prawo na manual | A tak się da? Wydaje mi się, że tylko z D można przejść na manualne sterowanie.
polaff - 16-06-2012, 07:58
Jackall napisał/a: | A tak się da? | nie da się bo przez D trzeba zawsze przesunąć lewarek - taka jest mechaniczna konstrukcja
gołąb - 16-06-2012, 09:02
mar111cin napisał/a: | przejechałem galantem 40tys km, kilka razy miałem odłączany akumulator, jakoś nie zauważyłem żeby sprawiało to mu jakąś różnice, nie zauważyłem żeby moja skrzynia się czegoś uczyła. | Hm. Ja do tej pory też myślałem, że niewiele się dzieje, ale od jakiegos czasu na wakacje jeżdżę z przyczepą kempingową i powiem wam, że po takim holowaniu przez wiele kilometrów i odłączeniu przyczepy dopiero głupoty wychodzą
Jackall - 16-06-2012, 21:11
polaff napisał/a: | nie da się bo przez D trzeba zawsze przesunąć lewarek - taka jest mechaniczna konstrukcja | Ironicznie pytałem wiem jaka jest konstrukcja
polaff - 16-06-2012, 22:20
Jackall napisał/a: | polaff napisał/a: | nie da się bo przez D trzeba zawsze przesunąć lewarek - taka jest mechaniczna konstrukcja | Ironicznie pytałem wiem jaka jest konstrukcja |
ja ironicznie odpowiedziałem bo chyba każdy kto choć lewarek widział wie
Jackall - 16-06-2012, 22:32
polaff napisał/a: | ja ironicznie odpowiedziałem | to się zrozumieliśmy
|
|
|