[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Rozrząd i serwis w Galancie EAxx
Marcino - 01-10-2006, 21:39
POwiem szczerze, Conti po rabatach moge mieć za 240zł a Mituboshi za 270... taka jest róznica, tyle ze bede musiał jezdzic gdzie indziej za rolkami a gdzie inadzej za paskiem. Skonatktuje sie jeszcze z Jappaneze i dowiem sie jak u niego ceny stoja.
POzdrawiam
Anonymous - 01-10-2006, 21:42
Ja bym wział od Japaneze:-) Ostatnio za pasek Mitsuboshi z rolką Koyo (taki zestaw mialem poprzednio) zapłaciłem ok.150zł. Myślę że warto;-)
Anonymous - 01-10-2006, 23:04
Marcino napisał/a: | Conti po rabatach moge mieć za 240zł a Mituboshi za 270 |
Hmm nie zastanawialbym sie zwlaszcza gdy:
diapazon napisał/a: | Mitsuboshi z rolką Koyo (taki zestaw mialem poprzednio) zapłaciłem ok.150zł. |
bo:
po I - gdyby pekl Mitsuboshi - to nie mozliwe
po II - gdyby pekl Conti - to bym sobie w brode plul do konca swiata i jeden dzien dluzej
Matejko - 01-10-2006, 23:09
dayco to tez dobra firma od paskow to tak jakby co
Krzyzak - 02-10-2006, 17:52
Co do Conti - koledze z Krakowa pasek Conti (na szczęście balansowy) rozpadał się w rękach przy skręcaniu na boki. Dodam, że miał 60 tkm przebiegu i główny pasek Mitsuboshi po tym przebiegu wyglądał jak nowy.
Gates też nie jest taki super (Bartkowi pękł).
Osobiście uznaję paski:
- MGP
- Mitsuboshi
- Sun
- Flennor.
Boscha, Conti, Gates - do kosza.
Anonymous - 04-10-2006, 18:29 Temat postu: Rozrząd Pewnie juz gdzies to było ale jakoś sie dokopać nie mogę. Musze wymienic rozrząd w Gasi 97 2,5 V6. Chciałbym zrobic mu wszystko na bogato bo nie wiem co poprzedni właściciel założył. Co muszę kupić i jeśli macie jakieś doświadczenie gdzie najlepiej zrobic takie zakupy? Jesli macie jeszcze symbol tych części to byłbym happy. Boje sie że kupie nie takie rolki albo ze miały ich byc 2 a ja kupiłem tylko 1 itp.
Hubeeert - 04-10-2006, 18:33
spox73 napisał/a: | Chciałbym zrobic mu wszystko na bogato bo nie wiem co poprzedni właściciel założył. Co muszę kupić i jeśli macie jakieś doświadczenie gdzie najlepiej zrobic takie zakupy? |
Marek Malik - japaneze. Kupić u niego - doradzi i skóry nie zedrze. Tylko dzwonić a nie mailować
roch_27 - 04-10-2006, 19:43
spox73 napisał/a: | Musze wymienic rozrząd w Gasi 97 2,5 V6. Chciałbym zrobic mu wszystko na bogato bo nie wiem co poprzedni właściciel założył. Co muszę kupić |
Przy wymianie będzie Ci potrzebne:
- rozrząd :
Napinacz (koszt około 550 PLN) - Nie zawsze trzeba wymieniać, należy sprawdzić czy ten co masz jest OK Dobry mechanik powienien Ci sprawdzić i ocenić jego stan. Generalnie rzadko sie uszkadzają
Pasek rozrządu (220 PLN) - Mitsuboshi, Gates, Sun
Roki 2 szt. (jedna około 70 druga 80 PLN)
- świece platynowe:
Oryginał: DENSO PK20PR11
Zamienniki :najlepiej NGK PFR6G-11 (ewentualnie Champion RC9YC4, lub BOSH FR6DP1X)
- pompa wody
- oleje i filtry.
pozdro
Marcino - 04-10-2006, 22:25
Czy pompe wody trzeba wymieniać???
POzdrawiam
Hubeeert - 05-10-2006, 07:58
Nie trzeba ale dla świętego spokoju co 2 wymianę rozrządu można żeby potem nie rozbierać jak zacznie cieknąć.
Anonymous - 02-11-2006, 22:16 Temat postu: paski Ostatnio wymienilem pasek klinowy i od alternatora, teraz jak uruchamiam silnik to piszczy. O co moze chodzic? czy to dlatego ze paski sa nowe?
saphire - 02-11-2006, 22:51
Trzeba napiąc pasek ciut mocniej.
Anonymous - 02-11-2006, 23:34
Dzieki za podpowiedz, jutro tak zrobie i zobaczymy czy cos pomoglo.
KaWu - 03-11-2006, 13:49
Albo tak jak saphire, napisal-za luzne albo moga byc np brudne od smaru itp. Czasami przy wymianie zdarza sie je pobrudzic.
Ja ostatnio wymienialem kolesiowi paski Gatesa. I klinowy po przebiegu 6kkm gwizdal caly czas. Nie pomagalo naciaganie. Kupilem nowy Conti i problem z glowy.
Anonymous - 12-11-2006, 22:31
Paski nadal piszcza, sa dobrze naciagniete, moze jakies kolo pasowe?? czy jak to sie tam zwie albo od pompy wodnej?, bo jest nawet tak ze uruchomie silnik piszcza, porzadnie przygazuje nie piszcza, zaczynam ruszac i znowu zaczyna piszczec, denerwujace jest to jak jestem na skrzyzowaniu, albo wrzuce na drugi bieg to tez piszczy:/ to jest irytujace!!! pasek od wspomagania i klimy jest bosh, a ten drugi to nie wiem co jutro zobacze i napisze firme, przy okazji zwroce uwage co dokladnie piszczy. Szlag mnie trafi:(
|
|
|