[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Plastikowa, dolna osłona silnika.
kamil892411 - 14-04-2009, 23:24
ja niestety swoja zostawilem gdzies na trasie przy zawracaniu po pomylce... ale mi sie zerwala z nadkola od str pasazera...ma ktos moze taka? chcetnie kupie czy cos lub wlasnie jak to znalesc na allegro ...
mkm - 15-04-2009, 01:07
Maciej Cieśnik, dzieki Tobie wiem jak wyglada oslona silnika... Chyba nie przesadze piszac, ze 95% Coltow juz takowych oslon nie ma... Czy mozna jezdzic? Mozna. Moj tego plastiku nie ma "od poczatku". Czy aerodynamika sie zmienia? Moze bardziej "chce maske otwierac", ale to juz przy predkosciach niedupuszczalnych w PL wiec problemu nie ma.
Maciejos - 15-04-2009, 09:32
mkm napisał/a: | Chyba nie przesadze piszac, ze 95% Coltow juz takowych oslon nie ma |
Zraniłeś mnie tymi słowami ...oczywiście wiem, że nie specjalnie...po prostu chodzi o to, że uszkodziłem unikatową część mojego miśka i znalezienie jej będzie teraz bardzo ciężkie
No ale nic, pora zamieścić ogłoszenie w dziale "Kupię" oraz przeglądać działy "Sprzedam" m.in. na Coltomanii oraz przeszukiwać systematycznie moto-Allegro.
rosomak1983 - 15-04-2009, 10:41
Maciej Cieśnik, nbie przejmuj sie wydaje mi sie ze predzej czy pózniej by poszła... Skoro kazdy ja kiedys roawalił to znaczy ze tak ma byc
Jogurt - 15-04-2009, 17:35
rosomak1983 napisał/a: | Skoro kazdy ja kiedys roawalił to znaczy ze tak ma byc | moja ma się całkiem dobrze, jakoś jej nie urwałem ani nie połamałem przez 4 lata
Maciej Cieśnik, zadawaj pytanie sprzedającym co rozbierają jajka na części bo na ogół nikt nie wystawia takich części
Maciejos - 15-04-2009, 22:43
Jogurt napisał/a: | zadawaj pytanie sprzedającym co rozbierają jajka na części bo na ogół nikt nie wystawia takich części |
Tak też zamierzam zrobić
...obiecałem sobie, że kupię i wymienię tę osłonę (już przepytuję różnych sprzedawców, "szrociarzy" jak ich nazywam, czy nie mają takiej osłony).
Na pewno, za jakiś czas, zamieszczę zdjęcie Miśka z nową osłoną
[ Dodano: 02-05-2009, 17:08 ]
karolgt napisał/a: | w sumie tylko sam kawałek plastiku |
Jeżdżąc bez tej osłony zaobserwowałem...hmm, powinienem napisać usłyszałem....że w Colcie zrobiło się głośniej.
Gdy jadę trochę szybciej, słyszę głośniejszy bądź cichszy (w zależności od prędkości) szum wiatru, którego wcześniej nie było słychać...albo był ledwie słyszalny
TRAWOR76 - 02-05-2009, 22:01
mam jeden egzemplarz , fakt to mało spotykany element ,ale jeden był taki rodzynek info na pw lub tel 501450373 ,jeśli chodzi o CB0 nie było tam tych osłon raczej..
Maciejos - 03-05-2009, 12:43
TRAWOR76 napisał/a: | info na pw lub tel 501450373 |
Hej,
Napisałem info na priva, na pewno też zadzwonię - ale dopiero jutro, gdyż nie chcę zawracać głowy w święto
[ Dodano: 03-05-2009, 12:45 ]
rosomak1983 napisał/a: | Skoro kazdy ja kiedys roawalił to znaczy ze tak ma byc |
Jestem w trakcie zakupu jednej (tej od Travora76 - cuda jednak się zdarzają) ...jak i tę drugą rozwalę to wtedy dopiero uwierzę, że tak po prostu musi być
idas - 03-05-2009, 21:08
Cytat: | jeśli chodzi o CB0 nie było tam tych osłon raczej.. |
a to dziwne bo ja chyba coś takiego posiadam:) (co przy obniżonym zawieszeniu mogę uznać za mega szczęście)
rosomak1983 - 03-05-2009, 23:32
idas napisał/a: | Cytat:
jeśli chodzi o CB0 nie było tam tych osłon raczej..
a to dziwne bo ja chyba coś takiego posiadam:) (co przy obniżonym zawieszeniu mogę uznać za mega szczęście) |
ja też mam jakis palstik pod zderzakiem ale to chyba nie o to chodzi... Bo pod samym silnikiem jest prześwit
karolgt - 03-05-2009, 23:40
osłona osłoną, gdybym ja miał, to własnie w piątek bym ją urwał całkowicie
zjeżdzałem ze skarpy i zawisnąłem w sumie bokiem, tzn tak że 5 cm w dół i urwałbym zderzak, więc z osłony myśle że nie został oby nic, a mogła by jeszcze pociągnąć za sobą zderzak czy coś innego, więc chyba lepiej żeby jej nie było.
Maciejos - 04-05-2009, 06:06
karolgt napisał/a: | a mogła by jeszcze pociągnąć za sobą zderzak czy coś innego, więc chyba lepiej żeby jej nie było. |
Hmmm, być może masz rację, bo mnie kilkakrotnie zdarzyło się wjechać na zbyt wysoki krawężnik lub jakiś nasyp (aż w końcu rozerwałem biedną osłonę na strzępy).
Czyli nie było to tak, że raz tylko zahaczyłem osłoną i ją uszkodziłem.
Jednak dla mnie czynnikiem przemawiającym na korzyść osłony jest hałas, który stał się teraz słyszalny w samochodzie.
Być może nie zwróciłeś na to uwagi , dla mnie jednak hałas, który powstał po odkręceniu (resztek z ) osłony jest naprawdę wkurzający.
Słychać jak wiatr "buszuje" w silniku i reszcie osprzętu
mead - 04-05-2009, 19:04
U mnie przez ta oslone + wysoki kraweznik zderzak stracil boczne zaczepy :/. Po naprawie zderzaka wytrzymala jeszcze miesiac i podczas szalenstw na sniegu postanowila jednak rozstac sie ze zderzakiem. Mimo ze porysowalem przez nia zderzak, to jakby sie komus trafila za nieduze pieniadze to chetnie przygarne
|
|
|