[97-04]Galant EAxA/W - Pilot kluczyk
plecho1 - 28-07-2013, 21:29
Starej nie trzeba odłączać, wystarczy odnaleźć dwa przewody sterujące i dwa zasilające i jeśli chcesz, dwa od kierunków aby sygnalizowały zamknięcie i otwarcie samochodu i w te w sumie sześć się wpiąć nowym sterownikiem. Dodatkowo trzeba pociągnąć jeden kabel z nowego sterownika do klapy bagażnika i tam zamontować siłownik aby otwierał bagażnik.
MaciejLiebherr - 29-07-2013, 09:04
A gdzie znajduję się stara centralka tzn oryginalna?
[ Dodano: 29-07-2013, 11:03 ]
Pilot dzisiaj zadziałał z tym że odległość zadziałania nie jest zadowalająca - 30cm od przedniej szyby.
plecho1 - 29-07-2013, 22:18
Chyba w drzwiach kierowcy.
Tomasz87 - 29-07-2013, 23:55
MaciejLiebherr napisał/a: | Możesz coś polecić np z allegro tylko nie jakiegoś najgorszego chińczyka. |
http://allegro.pl/sterowa...3408235327.html
Ja używam tego: Link do Alledrogo.pl i jestem całkowicie zadowolony...
Podpinaj się w drzwi pasażera, tam znajdziesz wszystkie potrzebne kabelki... gdzieś na forum jest cały temat o montażu uniwersalnego sterownika zamka centralnego.
magisterek - 24-01-2014, 17:46
Witam. Mam taki o to pilot zdjęcie i tu moje pytanie czy jak go rozbiorę i wymienię baterię to muszę go programować? Jeśli tak to w jaki sposób ?
I drugie pytanie. Próbował ktoś połączyć otwieranie/zamykanie auta z awaryjnymi ? Jakoś przez brak tego sygnału zawsze mam wrażenie ze samochód jest niezamknięty. Wieczorem sprawdza się światło wewnątrz jednak w dzień już jest lipa.
Z góry dziękuję za pomoc !!
lukasz85lukasz - 24-01-2014, 23:09
magisterek,
Baterie możesz śmiało wymieniać, pilot się nie rozkoduje a nawet jeśli to podrzucę Ci instrukcję kodowania. Poza tym jest też gdzieś na forum:)
Hugo - 25-01-2014, 19:22
lukasz85lukasz napisał/a: | instrukcję kodowania | Możesz mi podrzucić? Będę potrzebował. Z góry dzięki.
Juiceman - 26-01-2014, 09:29
W manualu do gala też jest instrukcja programowania pilotów tak aby zaadoptować zupełnie "obcy" pilot. Niestety wymagany do tej operacji MUT ;/
lukasz85lukasz - 26-01-2014, 15:31
Nie jest potrzebne żadne urządzenie ja dokodowałem do swojego auta pilot od pajero i wszedł, procedura jest w bibliotece trzeba tylko zwrócić uwagę na symbol pilota bo nie wszystkie wchodzą zamiennie
draco09 - 28-12-2016, 20:54
Witam,
pojawił się u mnie problem z zdalnym otwieraniem i zamykaniem auta. Posiadam pilot jak ten z postu użytkownika magisterek:
Po kupnie auta i zaprogramowaniu pilota przez jakieś dwa lata wszystko działało, niestety po czasie zaczęły pojawiać się problemy. Pilot czasem odmawiał posłuszeństwa. Wymieniłem baterię na nową i niestety problem nie znikł. Z czasem pilot działał coraz rzadziej (najczęściej z rana - może znaczenie miało to że auto nie było nagrzane od słońca?) Teraz pilot nie działa w ogóle - niestety nie jestem w stanie sprawdzić czy to wina pilota czy może odbiornika sygnału z pilota w aucie. Jest jakiś sposób, żeby to sprawdzić bez posiadania innego pilota? A może ktoś spotkał się z podobny problemem i jest na to jakieś rozwiązanie?
Proszę również o odpowiedź na pytanie:
magisterek napisał/a: | I drugie pytanie. Próbował ktoś połączyć otwieranie/zamykanie auta z awaryjnymi ? Jakoś przez brak tego sygnału zawsze mam wrażenie ze samochód jest niezamknięty. Wieczorem sprawdza się światło wewnątrz jednak w dzień już jest lipa. |
Z góry dzięki za pomoc.
jacek11 - 28-12-2016, 21:17
draco09, Na początek znajdź centralkę,i sprawdź bezpiecznik. Co do podłączenia kierunkowskazów,to jeżeli centralka ma taką opcję,to nie jest to kłopot. Musisz jedynie wpiąć w obwód diody,aby po włączeniu kierunkowskazu napięcie nie poszło na centralkę.
draco09 - 28-12-2016, 21:34
jacek11 napisał/a: | Na początek znajdź centralkę,i sprawdź bezpiecznik. |
Jakaś sugestia gnie ona może się znajdować? Wyżej było wskazane, że w drzwiach kierowcy. To standard czy może być gdzieś indziej? Wole się upewnić zanim rozbebeszę boczki drzwi.
jacek11 - 28-12-2016, 21:59
draco09 napisał/a: | Jakaś sugestia gnie ona może się znajdować? |
Na początek zrobił bym ukłon pod deskę rozdzielczą,bo właściwie nie trzeba nic rozkręcać. Następnie sprawdziłbym za schowkiem. Na końcu drzwi.
draco09 - 28-12-2016, 22:06
jacek11 napisał/a: | Na początek zrobił bym ukłon pod deskę rozdzielczą,bo właściwie nie trzeba nic rozkręcać. Następnie sprawdziłbym za schowkiem. Na końcu drzwi. |
Dzięki, jak tylko znajdę chwilę to posprawdzam. Jeszcze jedna kwestia, czy centralka o której piszesz to to samo co moduł/odbiornik sygnału centralnego zamka czy to dwa różne urządzenia?
jacek11 - 29-12-2016, 11:07
draco09 napisał/a: | czy centralka o której piszesz to to samo co moduł/odbiornik sygnału centralnego zamka czy to dwa różne urządzenia? |
To jest to samo urządzenie. Nie wszystkie galanty miały go montowanego.W moim prelifcie nie było tego urządzenia,i musiałem sam zakładać centralkę. wiele osób tak robi,i dlatego nie wiadomo gdzie urządzenie się znajduje.
|
|
|