L200 Techniczne od 2006r - No to zaczeło się
Witold_Rybarz - 16-04-2009, 12:46 Temat postu: dzisiaj kolejne dobicie do klimy, oględziny i brak wycieków
a robi się coraz cieplej a i czas na dojazdy do serwisu to mi się nie uśmiecha
Anonymous - 16-04-2009, 18:20
Witold_Rybarz, z Twoja skrzynia biegów robi się to samo co z moją. Przełączanie z 3 na 4 przy pedale w podłodze albo prawie w podłodze to jest tragedia - kilka razy pomiesza obrotami o 1000 w górę i w dół zanim się zdecyduję tą czwórkę włączyć - a co najgorsze to w tym czasie nie ma przyspieszenia i można się zdziwić podczas wyprzedzania. A wibracje o których mówisz w okolicach 70 km/godz to jest też skrzynia a nie na pewno silnik. Skrzynia w okolicach tych prędkości tak szarpie że historia i nie wie co zrobić czy wrzucić 3 czy jechać 4. Tragedia jednym słowem. Jak byłem na przeglądzie to usłyszałem o starym sprawdzonym cudownym lekarstwie - wprowadzimy Panu najnowsze oprogramowanie do skrzyni i powinno być dobrze - ono pomaga na wszystko. No i pomogło zajeb...... No a do tego jeszcze zimą w górach ( o dziwo tylko w górach chociaż nie wiem dlaczego tylko tam ) po odpaleniu na mrozie musi sobie z 5 min pochodzić na wolnych obr. zanim skrzynia zechce go poruszyć z miejsca. NIE MA JAK AUTOMAT. Gdyby się ktoś wahał to polecam.
[ Dodano: 21-04-2009, 13:15 ]
Witold_Rybarz, daj znać jeśli możesz czy działasz coś w serwisie aby spróbować jakoś poprawić działanie tego cudownego automatu. Z góry dziękuję.
Witold_Rybarz - 23-04-2009, 13:00
Maciej
Przełączanie z 3 na4 przy delikatnej jeździe 70km/h to osobna sprawa i tak się przyzwyczaiłem że już nie napisałem
A opisywane wibracje obadane już na postoju i tak:
przy 1200 obrotach tak jak by wypadał suw pracy taki rytmiczne szarpnięcia powodujące takie odczuwalne podrzucanie kierowcy zanikające powyżej tych obrotów i pojawiające się znowu przy 1700 lecz z większą częstotliwością i mniejszą amplitudą na siedzeniu
Fakt przy dużym mrozie zanim ruszy z miejsca trzeba postać chwilę - pewnie kiepski olej w skrzyni
tomekrvf - 23-04-2009, 15:36
Witold_Rybarz napisał/a: | Fakt przy dużym mrozie zanim ruszy z miejsca trzeba postać chwilę - pewnie kiepski olej w skrzyni |
Wystarczy pojechać na reprograming do ASO. Problem zniknie
Anonymous - 23-04-2009, 17:06
tomekrvf, który z objawów zniknie po takim zabiegu jaki piszesz ?
Anonymous - 23-04-2009, 17:27
Maciej napisał/a: | tomekrvf, który z objawów zniknie po takim zabiegu jaki piszesz ? |
Witold_Rybarz napisał/a: | Fakt przy dużym mrozie zanim ruszy z miejsca trzeba postać chwilę - pewnie kiepski olej w skrzyni |
miczon - 23-04-2009, 21:28
Witold_Rybarz, może spróbuj w JapanMotors w Bielsku coś podziałać, skoro w Tychach sobie nie radzą....
Będą się bardziej starać, jak się dowiedzą że jesteś forumowiczem, a oni pomagają nam w organizacji tegorocznego zlotu, więc trzeba to wykorzystać
Poza tym zdążyli się już przetrzeć z MItsu na serwisie w ciągu ostatnich dwóch lat, a do tego mają spore doświadczenie z innymi japońcami, bo prowadzą również NIssana i Suzuki (albo nic )
Anonymous - 07-05-2009, 12:57
Witold_Rybarz, dolali mi w serwisie pół litra oleju do skrzyni ( bo niby było mało chociaż na przeglądzie niedawno wszystko grało - a niby powinni poziom sprawdzić ) i teraz zmiana z 3 na 4 przy pedale gazu w podłodze jest płynna bez szarpnięć. Spróbuj i Ty.
|
|
|