To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Fiat Grande Punto

Anonymous - 05-02-2009, 01:50

Derpin, a za 3 lata bedzie sprzedany jako egzemplarz z malym przebiegiem -50000km :P
leon9995 - 05-02-2009, 17:59

hehe po trzech latach to max co nim zrobie to 30 000 ;)
Anonymous - 06-02-2009, 03:12

miziek napisał/a:
Derpin, a za 3 lata bedzie sprzedany jako egzemplarz z malym przebiegiem -50000km :P

zapewniam Cię, że ta firma nie musi robić takich wałków. :roll:

rosomak1983 - 24-02-2009, 18:55

leon9995, i jak sie punto sprawuje??? :P
leon9995 - 26-02-2009, 11:37

na razie bez awarii żadnej ;) wczoraj pukną pierwszy 1000 :) i ze spalania jestem zadowolony bo powyżej 7.5 ani razu nie zauważyłem a żeby nie opierać się tylko na kompie to na 35l. PB przejechałem 490km i tylko po mieście, na trasie jeszcze nie byłem. Więc na razie na plus
dkr - 20-11-2009, 14:11

tym GP powinieneś jeszcze dłuuugo pojeździć.
Siostra jeździ takim od 2006 roku, tylko że na dieslu. Natłuczone 150 tyś km i żadnej awarii. Serwis w ASO wychodzi ją o połowę niż toyoty yaris, do tego auto mniej awaryjne.

co do opinii o fiatach - po prostu mają złą prasę i tyle.
najlepszy przykład to mechanicy, przyjedziesz do nich naprawiać zawieszenie przy 120 tysiącach VW to powiedzą że już czas, i miało prawo się zużyć, a jak przyjedziesz fiatem - to usłyszysz że fiat to syf i już się sypie...

czarnuch23 - 20-11-2009, 15:16

Ja mam pytanie jak z widocznoscia- jezdze punto 2 przed liftowym i slupki z przodu to jest masakra poza tym tylnia szyba i slupki tez zaslaniaja bardzo duzo.
Mialem okazje przejechac sie GP i mialem wrazenie ze z przdu jest z widoczoscia jeszcze gorzej, ale jezdzilem tylko po miescie. W zakretach bardziej jechalem na pamiec niz widzialem gdzie jade (zakrety w lewo) jak i piesi na pasach z lewej strony to pojawiajace sie i znikajace punkty. W porownaniu do puntka 1- 2 starsznie wypadala pod wzgledem widocznosci a GP zrobilo na mnie pod tym wzgledem jeszcze gorsze wrazenie (ten slupek i szybka bez sensu).
Co do dynamiki:
punto 1.2 ma 60 koni i jest mulowaty jezdzilem GP z silnikiem 1.4 i nie odczowalem zeby byl bardzej wyrywny wrecz bardzo podobne odczucia (co prawda nie palowalem bo to kolegi bylo)
a wiec moze wyzej silnik lepiej oddycha...

Wszyc - 20-11-2009, 19:17

Na "L"ce miałem taki po wyżej 3,5 tyś obrótów to nawet idzie testowałem jak ktoś umie zmieniać biegi to można na prawdę wielu zadziwić na drodze z podobną mocą ale trzeba go kręcić wysoko a jest wtedy niestety już głośny na gazie był na tyle szybki, że na autostradzie osiągał dozwoloną prędkość na benzynie nie testowany ogólnie jak jeździłem na Lce jako kursant to mnie tam wszyscy wkurzali że wolno jeżdżą i zamulają w mieście dobre auto do pracy na dalsze wypady to już nie chciał bym jechać w lato cholernie mi się plecy pociły od fotela mnie też osobiście słupek przedni lewy wkurzał w niektórych sytuacjach bo jest całkiem spory troche gumowaty układ kierowniczy ale to auto do miasta nie na tor wiec nie mam prawa się czepiać. Moim zdaniem ma naprawde urodziwe zegary aż miło się na nie patrzy deska rozdzielcza jest na prawdę fajna puki nie musisz jej dotykać bo jest moim zdaniem ze słabych materiałów ale szczerze w swojej klasie moim zdaniem mimo lekkiej mułowatości jest najlepszy bo jest po prostu uroczy a takiego auta nei kupuje się dla osiągów :) szerokości :)
Kaleid - 21-11-2009, 22:59

Grande Punto...no taki prawie jak Aston DB9 ;) Gratki! oby dobrze służył.
Wszyc - 22-11-2009, 00:07

Bardziej jak Maseratii :)
RTSI - 22-11-2009, 11:37

Mam punto z 2001r. od nowosci z przebiegiem 165tys z silnikiem 1.2 8v 60km
spalanie w miescie to 7-7,5l/100 na trasie 5,5l/100 , bylo robione tylko sprzeglo ,
i pompa wody bo szumila , no i eksplatacyjne , i to wiekszos przebiegu to po miescie,
na miasto super wozidlo , na trase to wiadomo ze slabo

j-rules - 22-11-2009, 18:54

Cytat:
Bardziej jak Maseratii
Quatroporte to to nie jest, ale skojarzenie mam podobne :) )
Wszyc - 22-11-2009, 23:02

a ja miałem na myśli raczej Maseratii Coupe http://www.samochody.info...pe_1024x768.jpg
Anonymous - 22-11-2009, 23:21

punto fajna fura :) , prawie takie swego czasu kupilem bo bylo najtansze w klasie (prawie 10tys tansze niz 206, corsa itd).
czarnuch23 - 22-11-2009, 23:25

Ja mam punto 2003 od nowosci i od nowosci sa "problemy" z silnikiem. Od zawsze zaraz po odpaleniu jak sie da gazu samochod gasnie i serwis nie wie czemu ("prosze pana ten model tak ma") Silnik pracuje pozniej bardzo dobrze i nie ma problemow. Najlepsze jest to ze odpala od 1 kluczyka i jesli mu nie otworzyc przepustnicy chodzi wzorowo- ale jesli mu dac gazu to zgasnie i pozniej trzeba lekko gazowac zeby sie uspokoil po odpaleniu inaczej bedzie prychal kichal i zgasnie.

Mamy go od nowosci ma 125k km serwisowany jest co 10kkm olej 5w50 i pomijajac ta przypadlosc to autko jest do polecenia dla kobiety jako koszyk na zakupy do miasta bo na trasie ma za malo mocy. Wzorowe prowadzenie na plus na minus brak wspomagania i tak mozna dalej. Ale opinia ze TO FIAT nie do konca jest prawdziwa- dobrze serwisowany jest przyjemnym autem i na tej opinii bazujac mam nadzieje ze GP bedzie jezdzil dlugo i bezawaryjnie.......