To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - BMW 320d Touring

Robson86 - 21-05-2009, 14:32

Sory za OT ale ile osob (ze tak brzydko powiem zwolennikow diesli przeciwnikow benzyniakow) mowilo gdzies w innych tematach ze padajace wtryski w dieslach to jest ewenement (w kontekscie awaryjnosci tych 2 rodzajow silnikow), jednak jesli juz sie zdarzy co jest wg mnie kwestia czasu to moze zabolec :P i poszly w las oszczednosci z tanszego paliwa...
Pozdroo

Anonymous - 21-05-2009, 14:43

to jest tak... kazdego to bedzie czekac, jak ma CR lub PD... jak sie nie ma kasy to lepiej nie kupowac uzywanego diesla
rosomak1983 - 21-05-2009, 15:23

deenbe, ile suma sumarum wydałes na wtryski???
Anonymous - 21-05-2009, 15:38

2300 za 2 wtryski w styczniu i teraz w maju 2x 1557,14 zl lacznie 5414,28 zl
JCH - 21-05-2009, 21:36

Jaki masz przebieg? I jakie paliwo tankujesz?
Masz jakieś podejrzenia, że to np. kwestia paliwa?

Anonymous - 21-05-2009, 21:40

209 tys km oryginalny
- tankuje tylko vpower diesel, diesel dynamic i bp ultimate diesel

Hugo - 22-05-2009, 00:14

deenbe napisał/a:
jak sie nie ma kasy to lepiej nie kupowac uzywanego diesla
Święte słowa. Takie właśnie mam zdanie na temat aut z silnikami Diesel'a. Kupiłbym tylko i wyłącznie nie starsze auto jak 5 letnie, ale generalnie i tak bym nie kupił :P

Na Diesel'e jest teraz po prostu moda i nie mają żadnych innych zalet. A jak wiemy często to co modne nie jest ładne ani dobre. Kurcze zrymowało się :wink: . Dlatego moim następnym autem będzie prawdopodobnie C-Klasa z silnikiem 2.8 (w benzynie) i jazda...

Anonymous - 22-05-2009, 07:47

Hugo, przed zakupem liczylem czy mi sie oplaca kupno benzyny. Przy moim przebiegu rocznym wtryski zwroca mi sie po roku... Oczywiscie porownywalem spalanie 320d i 320i
Krzyzak - 22-05-2009, 07:49

deenbe napisał/a:
tankuje tylko vpower diesel, diesel dynamic i bp ultimate diesel

tych pozostalych nie znam, ale ogolnie v-power to reklamowany syf
jak jezdzilem Galantem, to palil tego szajsu wiecej niz najtanszego paliwa z auchan
w ogole paliwo na shell to syf - ja sobie bardzo chwale stacje lotos przy REAL w Osowie (nie ta naprzeciw przy Castoramie) - jak wyjade stamtad, to pomimo obciazenia pelnym bakiem nawet na 5 biegu auto zbiera sie super
no i tradycyjnie stacja na Auchan - bdb paliwo i niska cena; sprobuj a przekonasz sie, ze nie warto przeplacac za syf-powery

Anonymous - 22-05-2009, 08:08

Cytat:
tych pozostalych nie znam, ale ogolnie v-power to reklamowany syf

kazdy zna twoja niechec do shella:P

Cytat:
no i tradycyjnie stacja na Auchan - bdb paliwo i niska cena; sprobuj a przekonasz sie, ze nie warto przeplacac za syf-powery

no wlasnie tego syfu nigdy nie zatankuje....

ty na shellu tankujesz benzyne ja diesla...
na gtl vpower diesel wydaje mi sie ze auto lepiej chodzi i mniej pali

Krzyzak - 22-05-2009, 08:19

Daniel - ale wydaje Ci sie, czy masz jakies potwierdzenie wyrazone liczbowo?
A u mnie to nie jest niechec - Galantem po kupnie zrobilem ze 20-kilka tkm na v-power - dopoki sie nie okazalo, ze najtanszego paliwa ze Statoil pali mniej jakies 10%...
przestalem przeplacac i kazdemu to radze
szczytem bylo zatankowanie na Shell przed Chorzowem, gdzie juz na 3 biegu auto mialo problemy z podjazdem pod niewielkie wzniesienie
natomiast - jesli nie chcesz na Aucha - to sprobuj paliwa z tego Lotosa o ktorym pisalem

Anonymous - 22-05-2009, 08:33

Krzyzak napisał/a:
jesli nie chcesz na Aucha - to sprobuj paliwa z tego Lotosa o ktorym pisalem

na lotos dynamic tez jezdze bo mam stacje na chelmie

Matejko - 22-05-2009, 08:44

deenbe napisał/a:
pocieszajace jest to ze wiecej wtryskow do wymiany juz nie ma :mrgreen:

jak to ??
obstawiam ze ciagle masz 4szt.

ale w sumie to tez dziwne, bo padajace wtryski to byla przypadlosc tego 136 konnego diesla, a niby w tym co masz wyeliminowali jego bolaczki typu padajaca pompa, turbiny, czeste nie trzymanie fabrycznej mocy i problemy z wyeliminowaniem tego itp.... widac nic nie zrobili :)

a co do tego ze wtryski ci sie zwroca w porownaniu z benzynowym 320i, to czasu spedzonego w warsztacie nikt Ci nie zwroci :P

dieslom zdecydowane nie!!

male OT - wczoraj spotkalem sie z kofim w warszawie - a on ze mu auto jeszcze 10l/100km nie przekroczylo (galant kombi z automatem 2.4gdi), odpowiedzialem ze mnie tez nie przekroczylo - tyle ze z drugiej strony :)

Fragu - 22-05-2009, 08:53

deenbe napisał/a:
Cytat:

no wlasnie tego syfu nigdy nie zatankuje....

..ja leje ciagle na auchan i nigdy żadnego problemu, mam stacje shella pod nosem i czasami tam zaleje, ale różnicy nie ma...to po co przepłacać. Wg mnie marketing robi swoje :D

Anonymous - 22-05-2009, 09:04

Matejko napisał/a:
jak to ??
obstawiam ze ciagle masz 4szt.

a no tak ze wszystkie 4 juz sa nowe

Fragu napisał/a:
..ja leje ciagle na auchan i nigdy żadnego problemu, mam stacje shella pod nosem i czasami tam zaleje, ale różnicy nie ma...to po co przepłacać. Wg mnie marketing robi swoje :D

ja jak tankowalem colta na auchanie to zawsze albo wiecej wchodzilo do baku albo przejechalem na tym mniej kilometrow...

Matejko napisał/a:
a co do tego ze wtryski ci sie zwroca w porownaniu z benzynowym 320i, to czasu spedzonego w warsztacie nikt Ci nie zwroci :P

to fakt...