Nasze Miśki - Galant VR-4 TypeS Shadowline - Veronika
Anonymous - 22-04-2009, 12:50
no ja robilem ale nie sam, pomagal mi kolega. niestety wczesniejszy kolega Kamil ktory robil to ze mna, m.in. i moj samochod popelnil samobojstwo i teraz mam tylko pamiatkowe wspomnienia no i samochod ktory ze wzgledu na niego honoruje jego wlasnie imieniem.
fakt robilem to az 3 tygodnie, w trakcie stracilem tydzien na spadanie mojego silnika, izolowanie mojej sciany i zakladanie gazu do mojego. sciana nieruszana, unikam takich operacji, jest troche trudniej wszystko ogarnac i umocowac ale spie spokojniej jak Wy pozniej nimi szalejecie
pierwszego dnia wylecialy graty, drugiego koledzy rozlupali silnik ect. trzeci-czwarty to przerobka, pozniej juz tylko skladanie bylo. gdzies tam dopiero w drugim tygodniu zrobilem elektryke bo stalo zlozone bez pradu.
Bartek - 22-04-2009, 12:50
nabassu, nie ma za co
Owczar, Roch, Kochajj i ja mamy ściany LHD, Roberta metoda polega na dopasowaniu ściany RHD do "ułożenia" zabawek LHD.
Anonymous - 22-04-2009, 12:54
Owczar napisał/a: | Hehe no Robert nie bądź taki skromny i załóż swój temat w nasze miśki. I bez tuningowania to bardzo ładne rodzinne kombi A to na lusterku to zapach? Ciekawe jak pachnie
Mam nadzieję, że Maciek się nie obrazi za delikatny OT W końcu oba VR-4 z jednej stajni, PLPynton jest dla VR-4 niczym Ross Brawn w F1 |
heh dzieki
kiedys zaloze, momentalnie jak widac na zdjeciach mam roznokolorowe plastiki i strasznie glupio bylo by teraz sie chwalic. sam wiesz jak sie dla siebie robi te myki i potem plastiki leza w piwnicy i nie ma ich kiedy podmienic
Owczar - 22-04-2009, 12:54
Czyli dobrze zauważyłem. A jeśli chodzi o pracochłonność to więcej jest rzeźbienia przerabiając czy łatwiej wycninać całą grodź?
Wiem, wiem jak to jest dla siebie niby dobrze, ale nie ma czasu. Sam wiem jak np zakłądam komuś radyjko w aucie, wszystko porządnie zaizolowane, koszulki termokurczliwe, radio przykręcone, a u mnie wrzucone na szybko podpiera się na schowku, a kable izolacją
Niemniej jednak Twoje VR wygląda mimo wszystko dobrze. Kiera jest świetna i fotele. Plastiki to szczegół. U Maćka też jest jeszcze sporo do zrobienia, pasażer musi sobie wygrzebać przełącznik od szyby z dziury w boczku Namówcie Bartka, żeby zmienił lampy Mówiłem mu na spocie
Mam nadzieje, że się Legnumowicze nie obrażą, bo jednak sedan to sedan i w tym wydaniu WR-4 podoba mi się najbardziej
nabassu - 22-04-2009, 12:56
ja z Robertem to jak rodzina niedlugo cykliczne spotkania co pare tygodni no i oba czarne. jedyne czarne w PL :>
p.s. Robert, ja ci podmienie w sobote zamienimy sie robota
p.s.2 piszac 3 tygodnie, mialem na mysli ekspres moj peugeot stral rok na wymianie silnika
Bartek - 22-04-2009, 13:01
Owczar, myślę, że żaden z nas nie odpowie na to pytanie - ani Robert nie robił wymiany grodzi, ani nikt z nas nie robił jego metodą......
Ze swojej strony mogę powiedzieć tak - obie metody mają zady i walety - mnie osobiście blacharstwo nie przeraża, a efekt końcowy jest bardziej LHD - nie masz rzeźby z mocowaniami akcesoriów, wszystko jest w fabrycznych otworach i na fabrycznych mocowaniach
Anonymous - 22-04-2009, 13:01
sciane zazwyczaj oddaje sie komus naprawde fachowemu do pospawania bo to najwazniejszy poza przekladnia tu element. mozna samemu ale trzeba by umiec tak jak umie XartXX (tu celowo nie podaje jasno kto).
przy zachowaniu sciany trzeba ogarnac mocowania wszystkich gratow na nowo, plus wycieraczki bez przekladania silnika plus wloty wyloty w podszybiu ect.
obie metody sa "prawdopodobnie" tak samo pracochlonne wg mnie no ale jak Bartek napisal trudno powiedziec.
docencik87 - 22-04-2009, 13:06
PLPynton, ale widzę, że u Ciebie pasażer jest na pierwszym miejscu . Może regulować sobie wszystkie szybki
Owczar - 22-04-2009, 13:10
Tak czy inaczej podziwiam. Jak zobaczyłem VR4 na ostatnim spocie to obawiam się pewnej choroby... Niestety finansowo to jest dość spore przedsięwzięcie i narazie poza moim zasięgiem. Poza tym chciałbym brać udział w tym własnoręcznie a czasu jak na lekarstwo.
Szacun dla Was chłopaki
nabassu - 22-04-2009, 13:10
kierowca tez moze sa dwa panele duze
wlasnorecznie to ja sobie pasek napedzajacy wspomaganie zakladalem, bo sie rolka rozluznila, spadl wzial i sie rozerwal.
temi rencami, jeszcze mam blizny
Anonymous - 22-04-2009, 13:11
kierowca tez ma panel podobny-lustrzany jak pasazer (na plus zamki pod przyciskiem i sterowanie oknem kierowcy u pasazera nie dziala ). jest taka opcja wiec sobie wstawilem- to ze wzgledu na zone, zeby malemu mogla wlasnorecznie dawkowac ped powietrza.
Owczar - 22-04-2009, 13:17
Chłopaki, a może zmieńcie temat na VR-4 ze stajni PLPynton-a
nabassu - 22-04-2009, 13:19
moze niech salon zalozy
Anonymous - 22-04-2009, 13:24
juz mam tu na miejscu.
Maciek, zapodaj jakies zdjatka z dzis. typu pomalowane plastiki chce zobaczyc jak sie komponuja z ta obszywana deseczka. nie przejmuj sie ze w trakcie, o to chodzi.
swinks_UK - 22-04-2009, 13:24
Maciek, masz Tiptronica, czy manuala?
Pytanie odnośnie mocy pod 350KM
|
|
|