To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój nowy nabytek COLT:):):)

trzeciakos - 24-04-2009, 21:00

Obiecane fotki wnętrza :mrgreen:
w sumie to nie wiedziałem jak i cio pstrykać,bo wnętrze jak wnętrze :)
[img][/img] [img][/img] [img][/img] [img][/img]
[img][/img] [img] [/img]

Jogurt - 24-04-2009, 21:13

trzeciakos napisał/a:
Jogurt szczerze sie przyznam że na widok twojego się posliniłem
więcej obejrzysz w temacie o nim :)
trzeciakos napisał/a:
czy tą listwę boczną sam malowałeś pod kolor czy już tak była,
listwy były malowane pod kolor fabrycznie
trzeciakos napisał/a:
i ten czarny słupek git :D
fabrycznie był czarny, został tylko pomalowany na nowo w czarnym macie bo lakier po kilkunastu latach spłowiał na szary
trzeciakos napisał/a:
Podpytam w sklepie czy mają też podkład do plastiku
jak to sklep z lakierami to muszą
trzeciakos napisał/a:
nie mam :D ,ani sprzętu,ani miejsca a tym bardziej umiejetności
na początek weź inny spraj i pocwicz na czymkolwiek, nakładaj kilka cienkich warst a nie jedną grubą, przy wprawnej ręce można uzyskać przyzwoity efekt
trzeciakos - 24-04-2009, 22:27

Jogurt,już oglądałem,pięknie wykonane zdjęcie http://img235.imageshack....042/jogizp0.jpg ....spróbuje na zimę przy okazji alusków i zacisków z tymi lusterkami i listwą boczną,poćwiczę i będzie git... :twisted:
Proszę o jakis koment....oczywiście to tylko PHOTOSHOP :mrgreen: ,ale zastanawiam się by prysnąć alu na czarny połysk farbką MOTIP-DUPLI z serii grand prix(polecili na forum),przy okazji szczęki na czerwono no i szybki przyciemnić(dla córeczki i siebie) :D
taki jest:
[img][/img]
a tak powierzchownie mółby wyglądać:
[img][/img]

Jogurt - 24-04-2009, 23:32

trzeciakos, chcesz takie ładne foto to się musisz uśmiechnąć do wujka Maklakusa :wink: na zlocie w grudziądzu robił takie hurtowo :D
co do VT wygląda ok ale koniecznie czarna ramka z drzwi

trzeciakos - 25-04-2009, 00:20

Jogurt, Pstrykał dobrym sprzętem???czy obróbka???
"koniecznie czarna ramka z drzwi"?????sprecyzuj :mrgreen: nie łapię :oops:

trzeciakos - 25-04-2009, 15:52

Jogurt, Już kumam heh :D ....powiedz ramkę lepiej prysnąć czy zakupić folię(na allegro widziałem tego troszkę)????z malowaniem to roboty troszkę będzie,zdemontować drzwi itd.... :mrgreen:
Jogurt - 25-04-2009, 21:53

trzeciakos napisał/a:
Pstrykał dobrym sprzętem
bdb
trzeciakos napisał/a:
z malowaniem to roboty troszkę będzie,zdemontować drzwi

:lol: :lol: :lol: godzina czasu i po sprawie

trzeciakos - 25-04-2009, 23:02

Jogurt napisał/a:
:lol: :lol: :lol: godzina czasu i po sprawie

Dzieki kolego a informacje,i wybacz że na ciebie padło,hehe :twisted: ale widzę że jesteś w temacie więc pytam(jak wyjdzie git ogłoszę wszem i wobec że z twoją pomocą dzieło powstało ,heh:D :D :D jak wyjdzie COLT QPA będe milczał :D :D :D .......myśle że mat zakupię w tygodniu,i wezmę się za demontarz drzwi....Powiedz ile taki lakier schnie mniej wiecej...odrazu alu ściągnę i szczęki prysnę,niestety tył bębny jednak chyba też prysnę :twisted: tylko mam dylemat czerwień czy żółć,hmmm coś wybiorę.....Pozdrawiam

Anonymous - 26-04-2009, 19:42

A gdzie są tylne zagłówki ?
trzeciakos - 26-04-2009, 22:25

kaeres napisał/a:
A gdzie są tylne zagłówki ?

hmmm :shock: no właśnie gdzie są moje tylne zagłówki :evil: ,szczerze powiem że dopiero wczoraj jak przeglądałem Colta kolegi JOGURTA to zaskoczyłem że przecież u mnie brak :( ....Tak już zakupiłem mojego Miśka,poszukam i zakupię jak będzie troszkę wolnych pln`ów do wydania :twisted: :twisted: :twisted:

trzeciakos - 28-04-2009, 16:21

A więc już zakupiłem farbę(kolor żółty półmat) oraz cały osprzęt do oczyszczenia zacisków jak i bębnów i na dniach biorę się za oczyszczanie oraz malowanie :twisted: :twisted: :twisted: pochwalę się po zakończonej pracy jak wyszło......w planach jeszcze odnowienie czarnych uszczelek idących wzdłuż dachu nad drzwiami,bo troszku spłowiały przez te lata od słońca oraz czarna ramka drzwi :D ,a co pózniej to za wcześnie,tyle myśli w mej głowie :twisted:
rosomak1983 - 28-04-2009, 17:02

trzeciakos napisał/a:
w planach jeszcze odnowienie czarnych uszczelek idących wzdłuż dachu nad drzwiami

jak masz zamiar to zrobic?

trzeciakos - 28-04-2009, 17:50

rosomak1983, zdjąc uszczelki,myślę o podkładzie pod plastik i lakier :oops: może się mylę....lub zakupić okleinę do słupków i po prostu dokładnie,szczelnie i precyzyjnie okleić..... :D a masz może jakieś informację lub propozycję :wink: będe wdzięczny kolego
trzeciakos - 09-05-2009, 23:16

TAKIE TAM:)

Jogurt - 09-05-2009, 23:41

to drugie foto jest spoko.
aha do malowania ramek nie musisz demontować drzwi :) wystarczy je trochę wypatroszyć, i wyciagnąć uszczelki.
żółty kolor przerabiałem już u siebie na hamowni, od razu kup sobie spray do mycia alufelg bo bez tego bedą żółte bardzo krótko