[96-02]Colt CJ0 - Prasa o Colcie CJ0
Rafal_Szczecin - 04-11-2008, 23:53
jak dla mnie , to super tekst, autor jak tu juz ktos napisal naprawde pokazal, ze wie "co mowi" i nie bazgrze byle bazgrac,
no i skany wkoncu wkleil ktos odemnie
witamy na forum:D
Anonymous - 05-11-2008, 00:05
Miałem kupić nowy auto swiat, bo jest porównanie/test nowego lancera SB, jak ktoś już go ma to może by zrobić skana i zapodać, ja jutro mam zamiar go kupić, jak znów nie zapomnę:)
Marcin-Krak - 05-11-2008, 00:25
To tak tylko dla tych, którzy nie czytują Motoru regularnie dodam, nie robiąc tu żadnej reklamy, że większość ich testów/porównań jest napisana w ten sposób.
I tak sobie pomyślałem, że z tej okazji nawet napiszę do nich meila z podziękowaniem za rzetelny opis auta - a co
wojtas20 - 05-11-2008, 14:13
Bardzo dziękuję za skana
Opisane bardzo obiektywnie i prawdziwie, jestem pod wrażeniem.
Anonymous - 05-11-2008, 23:12
Trzeba przyznać, że artykuł całkiem przyzwoity tylko ceny używanych są zaniżone. Chyba zapomniał autor, że dobrze utrzymana "japonia" ma swoją wartość.
[ Dodano: 05-11-2008, 23:16 ]
zibii napisał/a: | Tez z zaciekawieniem czytałem ten artykuł. Niektóre zarzuty w stosunku do misia się potwierdzają, co nie zmienia faktu, że plusy górują nad małymi minusami. W związku z opisem numeru VIN mam pytanie: w dowodzie rejestracyjnym mam wpisany rok produkcji 2001 a numer VIN'u wygląda tak: JMBMNCJ1A2U000345 Co Wy na to? Czasami się zastanawiam czy mam silnik 12 czy 16 zaworowy (1300 ccm)
Nadmienię tylko, że gdy kupowałem pasek rozrządu to od Colta nie pasował, a podszedł od Space Stara. I bądź tu mądry. Pozdrawiam wszystkich! |
Z Twojego kodu VIN wynika, że masz 2002 rok, gdyż cyfra 2 w ogólnie przyjętych oznaczeniach oznacza właśnie ten rok.
Wszystko zależy od tego jak odczytali rok produkcji na pierwszym przeglądzie przed rejestracją, a mogli się pomylić i w tym wypadku na Twoją niekorzyść.
Anonymous - 25-12-2008, 12:45
Z tym zatrzesieniem coltow w Niemczech to troche autor artykulu przesadzil. Osobiscie poluje na czarnego CJO w wersji avance (103 konie) i na niemieckich gieldach internetowych znalazlem zaledwie kilka takich ofert. Za cene takiego modelu mozna niekiedy kupic 2 colty w wersji 1.3
zbilak - 26-12-2008, 10:46
no to jak? 96-02
SHARK1979 - 10-01-2009, 14:16
naprawde jest niskawo, pare razy przyczesałem pod MCdonaldem
zielas87 - 24-04-2009, 18:28 Temat postu: Opis Colta w auto świecie zapraszam do lektury, ja z polowa opowiesci dziwnej tresci sie nie zgadzam ale to moje zdanie:)
Marcin-Krak - 24-04-2009, 19:37
Widzę, że pan dziennikarz auta w Polsce do zdjęć nie znalazł
Może wypadałoby, podać źródło na podstawie której powstał artykuł
zielas87, dzięki za skany
Anonymous - 24-04-2009, 19:46
Bardzo ciekawe są ceny w tabelce. Ciekaw jestem, z którego palca ten redaktorzyna owe ceny wyssał. Przykładowo amortyzator tył: cena poza ASO: od 486 PLN/szt. A ja przedwczoraj za KYB Excel-G zapłaciłem 185 PLN/szt. Filtry też jakoś dużo taniej kupuję... Aż strach pomyśleć, jakie ceny podałby, pisząc o pasku rozrządu czy przewodach wn - pewnie poniżej tysiąca by nie zszedł. I ze względu na takie właśnie absolutnie nierzetelne artykuły nie kupuję tego brukowca.
Hugo - 24-04-2009, 20:37
Kolejny artykuł napisany przez typowego kiepa, który na codzień porusza się jakimś barachłem zza zachodniej granicy i nie może zrozumieć jak kilkunastoletnie auto może nie sprawiać żadnych problemów. Nie dziwię się, że "walnął" taki artykuł, działał przecież pod wpływem emocji. "Colt nie jest autem rzucającym się w oczy"- nooo może i nie jest obecnie, za to np. polo z tych lat powala swoim wyglądem (kupa rdzy i nic więcej). Żałosne.
Rafal_Szczecin - 24-04-2009, 20:57
wydaje mi sie, ze gosc duuuzo czerpal od nas z forum ...
Marcin-Krak - 24-04-2009, 22:58
Rafal_Szczecin napisał/a: | wydaje mi sie, ze gosc duuuzo czerpal od nas z forum ... |
Napisałem właśnie o tym, w temacie dotyczącym ewentualnej współpracy naszego Forum z tą gazetą Moim zdaniem nie powinniśmy tego zostawić, bez jakiekolwiek odzewu z ich strony. Jak chcieli znaleźć samochód, to napisali. Ale o tym skąd w większości brali dane, nie byli już w stanie napisać, pewnie chciał się popisać, że coś sam zrobił, to podał ceny części
Anonymous - 25-04-2009, 17:37
Z tym opisem 1.6 HDI przesadził to nie pasuje. Poza tym artykuł potwierdził że Mitsu to konkret a co do ceny części to te podane w artykule trzeba podzielić na połowę.
|
|
|