To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - q u b e c Car audio system Outlander

Anonymous - 09-06-2009, 15:33

ni ma ....
jachupda - 09-06-2009, 15:42

rafaelcx napisał/a:
ni ma ....

jestes pewny , ze nie ma ?

[ Dodano: 09-06-2009, 18:26 ]
jachupda napisał/a:
rafaelcx napisał/a:
ni ma ....

ok bylem w serwisie , jesli chodzi o gwarancje jak przyniose im taki sprzet zamontuja nie ma problemu gwarancja bedzie tylko cena montazu jest rozna w zaleznosci od dealera :)

rezon - 09-06-2009, 20:10

rafaelcx, to czekam na opinię - Małopolska niedaleko, jakby było warto...
Anonymous - 10-06-2009, 09:39

rafaelcx napisał/a:
ni ma ....

TAK, w tym modelu jest tak napisane w specyfikacji technicznej .

jachupda - 10-06-2009, 09:50

rafaelcx napisał/a:
rafaelcx napisał/a:
ni ma ....

TAK, w tym modelu jest tak napisane w specyfikacji technicznej .

Zgadza sie potwierdzam :) Ale jak napisales bez tego da sie zyc :)

Anonymous - 12-06-2009, 15:22

hmm pojawiła się ciekawa alternatywa
http://www.allegro.pl/ite...ka_radiowa.html
wiem że ten plastik jest obrzydliwy, ale można go oddac do lakiernika i zrobić pod kolor naszych srebrnych nawiewów i zamontować super radio 2 din bez kompromisów.
Zacząłem szukać kostek iso do podłączenia i sterowania z kierownicy lub czegoś podobnego ..

Anonymous - 12-06-2009, 15:46

Dzwoniłem do przedstawieciela na Polskę tego Qbec car i już wiem że tej taniochy nie kupię.
Primo, przedstawiciel firmy nie potrafił odpowiedzieć na podstawowe pytania odnośnie kompatybilności z Rockfordem, na szczęście uczciwie przyznał że jeszcze nie zamontowali tego w żadnym Mitsubishi, Puegocie ani Cytrynie.
Na moje pytanie o instrukcję obsługi powiedział że ma ale nie po polsku. Na moją prośbę żeby przesłał to co ma, odparł że nie ma w pliku tekstowym, więc nie potrafi wysłać a zapisać do PDFa nie potrafi. :lol: Załamka.

Secundo; O odczycie komunikatów z komputera pokładowego można zapomnieć. Niepewna jest nawet kwestia pełnego sterowania z kierownicy - pan stwierdził że "powinno się dać zrobić"

Tercjo; Jakość urządzenia jest kiepściutka. Przykładowo monitor ma tak niską rozdzielczość i słaby kontrast że oglądanie na nim czegokolwiek to jest zwykła masakra a niby zaletą tego urządzenia jest możliwość oglądania TV. Przy mocniejszym słońcu prawie nic na nim nie widać.

Plusy; bardzo niska cena i system operacyjny Win CE 5.0 umożliwiający instalację dowolnego oprogramowania nawigacyjnego. IMHO to zdecydowanie za mało jak dla mnie. To już wolałbym kupić radio-komputer 2 DIN i cieszyć się możliwościami PC-ta w samochodzie z internetem włącznie i nad tym jeszcze się zastanawiam (albo kupię MMC), natomiast Qubeca skreślam z rozważań.

coluche - 12-06-2009, 20:20

Wszystko co jest sprzedawane w tym kraju MUSI mieć instrukcję obsługi po polsku...... :!:
jarekN - 12-06-2009, 22:58

na amerykańskim ebay-u można kupic ramkę 2DIN za 2dzieścia pare $, kiedyś to znalazłem tylko trzeba wstukac outlander II
karol_alasz - 13-06-2009, 03:41

Dzięki niezawodny2 za tak rzeczowe podejście do tematu i ocenę... Temat mógłby zostać zamknięty ale każdy w sumie powinien mieć świadomość ,że ma się to za co się płaci (w pryzmacie ceny vs. jakości).Funkcjonalne urządzenie na pewno jest ale jeżeli jakość stoi na tak niskim poziomie (samego urządzenia jaki "przedstawicielstwa") no to w jeszcze bardziej cieszę się,że mam MMCS-a :D Czekam tylko na jakieś konkretne uaktualnienie navi na Polskę...
MarcinB - 13-06-2009, 11:29

Lepiej wydać trochę pieniedzy na to:
http://www.studiocarhifi....ojekt.php?id=43

paf - 13-06-2009, 12:04

Jakub, na stronie US cena za ten zestaw to $ 445 ( z reverse camera). Polski dystrybutor oferuje 3500 PLN. Czy to jest dokładnie to samo ? Cena wraz z kosztem shippingu ze stanów jest 2 razy mniejsza. Ale nazwa jest nieco inna.
kolak - 13-06-2009, 13:08

pytanie jest zasadnicze :

Czy te wszystkie urzadzenia "zamienniki" oryginalu obsluguja komputer pokladowy ?

Bo jak nie to placimy duza kase a otrzymujemy 40% mozliwosci - nie warto wowczas.

Wole dolozyc i miec 100% satysfakcji.

Ale wydac 8tys - spory wydatek :(

jachupda - 13-06-2009, 16:01

niezawodny z kim rozmawiales bo ja wlasnie w poniedzialek ide do firmy ktora montuje te urzadzenia i na dodatek jest pelne wsparcie serwisu na toto . Jak bede wiedzial cos wiecej dam znac ale to dopiero w przyszlym tygodniu.

[ Dodano: 13-06-2009, 16:06 ]
kolak napisał/a:
pytanie jest zasadnicze :

Czy te wszystkie urzadzenia "zamienniki" oryginalu obsluguja komputer pokladowy ?

Bo jak nie to placimy duza kase a otrzymujemy 40% mozliwosci - nie warto wowczas.

Wole dolozyc i miec 100% satysfakcji.

Ale wydac 8tys - spory wydatek :(

piszesz o MMCS-ie ze obsluguje komputer bo chyba nie zwykly odbiornik montowany w misku.

Generalnie nie zawracal bym sobie gitary gdyby nie to ze radio poprostu gubi fale i sie wqrzam !!!!

kolak - 13-06-2009, 16:21

Cytat:

piszesz o MMCS-ie ze obsluguje komputer bo chyba nie zwykly odbiornik montowany w misku.

Generalnie nie zawracal bym sobie gitary gdyby nie to ze radio poprostu gubi fale i sie wqrzam !!!!

problem z gubieniem fal to problem radia, zglaszasz to do dealera. Podlega to gwarancji

Ale przyznam sie, ze jestem cieakwy jak ten qubec bedzie dzialal

Nie zastanawiales sie nad navi-media ?