Off Topic - Drugi samochód rodzinny
Anonymous - 28-04-2009, 09:24
sruba napisał/a: | może się mylę ale dci to diesel. na dodatek Reno. |
Nie mylisz sie. W pierwszym zdaniu napisalem co mysle w drugim doradzilem co spelnia wymagania z pierwszego postu.
cns80 napisał/a: | Te wymagania spełnia Kia Ceed. |
Ewentualnie hyundai i30. Faktycznie koreanskie marki moga byc tu dobrym pomyslem.
gzesiolek - 28-04-2009, 13:01
A czy drugim samochodem rodzinnym nie może być Lancer 1,5 Inform?
z tego co wiem zostalby niezly zapas benzyny bo w cenniku w promocji byl za cos ok 54-55k PLN
Ja mam Invite'a i po miescie duzym z koreczkami (Kraków) jak na razie w 8l/100km spokojnie sie mieszcze... a dla rodzinki miejsca az nadto...
Fragu - 28-04-2009, 13:37
Ja także obstawiam cee'd, wiele niezaprzeczalnych atutów.
krzychu - 28-04-2009, 14:14
Fragu napisał/a: | wiele niezaprzeczalnych atutów. |
Jakieś przykłady?
cns80 - 28-04-2009, 14:53
krzychu napisał/a: | Fragu napisał/a: | wiele niezaprzeczalnych atutów. |
Jakieś przykłady? | Pierwszy radiowóz na który Policjanci nie narzekają, mimo że przed otrzymaniem płakali że bedzie diesel, a nie benzyna. Podobno są mile zaskoczeni
krzychu - 28-04-2009, 15:01
cns80 napisał/a: | Pierwszy radiowóz na który Policjanci nie narzekają |
Widziałem takie kombi w policyjnych kolorach z napisem "a moja Kiła ma 7 lat gwarancji" po jakimś miesiącu widziałem już bez tego napisu....
Krzychu
Anonymous - 28-04-2009, 15:52
Cytat: | Widziałem takie kombi w policyjnych kolorach z napisem "a moja Kiła ma 7 lat gwarancji" po jakimś miesiącu widziałem już bez tego napisu.... |
moze dlatego ze policyjne wozy nie powinny miec takich napisow?:)
Anonymous - 28-04-2009, 16:04
A może Fabia Combi?
gigant87 - 28-04-2009, 16:04
cns80 napisał/a: | Podobno są mile zaskoczeni |
Ja słyszałem coś innego- diesel po ostrej jeździe potrzebuje "ochłonąć", a tymczasem charakter pracy nie pozwala na taką dbałość...
krzychu - 28-04-2009, 16:09
deenbe napisał/a: | Cytat: | Widziałem takie kombi w policyjnych kolorach z napisem "a moja Kiła ma 7 lat gwarancji" po jakimś miesiącu widziałem już bez tego napisu.... |
moze dlatego ze policyjne wozy nie powinny miec takich napisow?:) |
Może nie powinny w każdym razie bardzo minie rozśmieszył sam napis a nie to że go potem usunięto znaczy usunąć powinni go od razu.
Krzychu
Anonymous - 28-04-2009, 18:34
Golfy są droższe, a jednak chciałbym jakiś porządniejszy silnik. Jeśli chodzi o Bravo, benzynę można kupić T-Jeta 120 KM w tej cenie, a diesla Multijet 105 KM, który lepszy?
Anonymous - 28-04-2009, 18:50
gigant87 napisał/a: | a słyszałem coś innego- diesel po ostrej jeździe potrzebuje "ochłonąć", |
kazde auto z turbo
krzychu - 28-04-2009, 18:51
Tytus napisał/a: | Golfy są droższe, a jednak chciałbym jakiś porządniejszy silnik. Jeśli chodzi o Bravo, benzynę można kupić T-Jeta 120 KM w tej cenie, a diesla Multijet 105 KM, który lepszy? |
Oba silnik są fajne. Ja bym tam disla nie chciał od razu bym wziął tą benzynke ale za pewne spalanie x1,5. Z tym że disel jak ktoś lubi to w tym samochodzie do miasta bardzo udana konstrukcja jak jeździłem jeszcze starym punto z pierwszą wersją tych silników to średnie na dojeździe do pracy 4,5-4,7l....
Krzychu
Anonymous - 28-04-2009, 20:23
Tytus napisał/a: | a jednak chciałbym jakiś porządniejszy silnik |
Co rozumiesz przez pojęcie "porządniejszy silnik" - trwałość, moc?
cns80 - 29-04-2009, 07:47
gigant87 napisał/a: | Ja słyszałem coś innego- diesel po ostrej jeździe potrzebuje "ochłonąć", a tymczasem charakter pracy nie pozwala na taką dbałość... | A czy to wina samochodu ??? Przecież to wina charakteru ich pracy. A Policjanci mają to w nosie, bo to nie ich prywatne auto.
Chyba że kolega potrzebuje samochód, który będzie ostro pałował, a potem wybiegał z niego jak oparzony Ale chyba nie oznacza to "rodzinny".
|
|
|