To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Drugi samochód rodzinny

Anonymous - 28-04-2009, 09:24

sruba napisał/a:
może się mylę ale dci to diesel. na dodatek Reno.

Nie mylisz sie. W pierwszym zdaniu napisalem co mysle w drugim doradzilem co spelnia wymagania z pierwszego postu.
cns80 napisał/a:
Te wymagania spełnia Kia Ceed.

Ewentualnie hyundai i30. Faktycznie koreanskie marki moga byc tu dobrym pomyslem.

gzesiolek - 28-04-2009, 13:01

A czy drugim samochodem rodzinnym nie może być Lancer 1,5 Inform?
z tego co wiem zostalby niezly zapas benzyny bo w cenniku w promocji byl za cos ok 54-55k PLN

Ja mam Invite'a i po miescie duzym z koreczkami (Kraków) jak na razie w 8l/100km spokojnie sie mieszcze... a dla rodzinki miejsca az nadto... ;)

Fragu - 28-04-2009, 13:37

Ja także obstawiam cee'd, wiele niezaprzeczalnych atutów.
krzychu - 28-04-2009, 14:14

Fragu napisał/a:
wiele niezaprzeczalnych atutów.

Jakieś przykłady?

cns80 - 28-04-2009, 14:53

krzychu napisał/a:
Fragu napisał/a:
wiele niezaprzeczalnych atutów.

Jakieś przykłady?
Pierwszy radiowóz na który Policjanci nie narzekają, mimo że przed otrzymaniem płakali że bedzie diesel, a nie benzyna. Podobno są mile zaskoczeni :P
krzychu - 28-04-2009, 15:01

cns80 napisał/a:
Pierwszy radiowóz na który Policjanci nie narzekają

Widziałem takie kombi w policyjnych kolorach z napisem "a moja Kiła ma 7 lat gwarancji" po jakimś miesiącu widziałem już bez tego napisu....

Krzychu

Anonymous - 28-04-2009, 15:52

Cytat:
Widziałem takie kombi w policyjnych kolorach z napisem "a moja Kiła ma 7 lat gwarancji" po jakimś miesiącu widziałem już bez tego napisu....

moze dlatego ze policyjne wozy nie powinny miec takich napisow?:)

Anonymous - 28-04-2009, 16:04

A może Fabia Combi?
gigant87 - 28-04-2009, 16:04

cns80 napisał/a:
Podobno są mile zaskoczeni :P

Ja słyszałem coś innego- diesel po ostrej jeździe potrzebuje "ochłonąć", a tymczasem charakter pracy nie pozwala na taką dbałość...

krzychu - 28-04-2009, 16:09

deenbe napisał/a:
Cytat:

moze dlatego ze policyjne wozy nie powinny miec takich napisow?:)

Może nie powinny w każdym razie bardzo minie rozśmieszył sam napis a nie to że go potem usunięto znaczy usunąć powinni go od razu.

Krzychu

Anonymous - 28-04-2009, 18:34

Golfy są droższe, a jednak chciałbym jakiś porządniejszy silnik. Jeśli chodzi o Bravo, benzynę można kupić T-Jeta 120 KM w tej cenie, a diesla Multijet 105 KM, który lepszy?
Anonymous - 28-04-2009, 18:50

gigant87 napisał/a:
a słyszałem coś innego- diesel po ostrej jeździe potrzebuje "ochłonąć",

kazde auto z turbo

krzychu - 28-04-2009, 18:51

Tytus napisał/a:
Golfy są droższe, a jednak chciałbym jakiś porządniejszy silnik. Jeśli chodzi o Bravo, benzynę można kupić T-Jeta 120 KM w tej cenie, a diesla Multijet 105 KM, który lepszy?

Oba silnik są fajne. Ja bym tam disla nie chciał od razu bym wziął tą benzynke ale za pewne spalanie x1,5. Z tym że disel jak ktoś lubi to w tym samochodzie do miasta bardzo udana konstrukcja jak jeździłem jeszcze starym punto z pierwszą wersją tych silników to średnie na dojeździe do pracy 4,5-4,7l....

Krzychu

Anonymous - 28-04-2009, 20:23

Tytus napisał/a:
a jednak chciałbym jakiś porządniejszy silnik

Co rozumiesz przez pojęcie "porządniejszy silnik" - trwałość, moc?

cns80 - 29-04-2009, 07:47

gigant87 napisał/a:
Ja słyszałem coś innego- diesel po ostrej jeździe potrzebuje "ochłonąć", a tymczasem charakter pracy nie pozwala na taką dbałość...
A czy to wina samochodu ??? Przecież to wina charakteru ich pracy. A Policjanci mają to w nosie, bo to nie ich prywatne auto.
Chyba że kolega potrzebuje samochód, który będzie ostro pałował, a potem wybiegał z niego jak oparzony ;) Ale chyba nie oznacza to "rodzinny".