Forum ogólne - Wzór nowej plastikowej karty klubowej
akbi - 05-05-2009, 08:58
raddex napisał/a: | Cytat:
też tak uważam .... ale jaką drogę sugerujesz??
Proponowałem już to:
akbi napisał/a:
Zlecenie do profesjonalnego grafika |
Radek, to że projekty Tobie się nie podobają wiem już od dawna ...oczywiście szanuje Twoje zdanie i w żaden sposób nie neguję jego, tylko napisz mi proszę, co od tego czasu zaprezentowałeś?? Bo rzucenie samego hasła - oddajmy projekt do zrobienia grafikowi to jest nic ... należy znaleźć takiego grafika, omówić cenę, projekt itd ...
Poza tym, co jak Mitsumaniakom nie spodoba się ów projekt za który trzeba będzie zapłacić???
Hubeeert, zastanawiałem się jak zareagować na Twój post i przesunięcie jego do śmieci ... chciałem napisać do Ciebie na PW lub gg, ale stwierdziłem, że ze względu na 63 osoby głosujące w ankiecie oraz 5 osób (poza mną) która zaangażowały się w projekt karty, odpiszę tu na forum i przesunę temat do działu OT, aby mogli też swoje opinie wyrazić inni. Zakończyłem też ankietę, bo w obecnej formie nie widzę sensu oddawania w niej głosu.
Hubeeert napisał/a: | Nie chciałbym, żeby karta była wyprodukowana tylko dlatego, że Ty nie chcesz czekać w nieskończoność. |
Hubeeert, zauważ proszę, że temat kart plastikowych powstał 25 listopada 2008 roku - a więc przeszło 5 miesięcy temu Kart plastikowych chce nie tylko ja, ale wiele innych osób - zapoznaj sięproszę z ankietą w tym temacie:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29814
Wiedz też, żę niejednokrotnie do mnie pisano "Kiedy będą karty plastikowe" były też osoby (np DominoS) które podsyłały mi producentów takowych kart - aby to przyspieszyć ich realizację.
Hubeeert napisał/a: | Karta, która jak powiedział raddex powinna być zaprojektowana i wyprodukowana tak żeby zagwarantować jej jakość. |
Co do projektu to nie dyskutuje, bo wielokrotnie powtarzałem - że to tylko kwestia gustu. Co do jakości - to uważam, że znalazłem dobrego producenta, zresztą potwierdził to Raddex, gdy pokazałem mu próbkę.
Hubeeert napisał/a: | Arku - nie jesteś Prezesem bo tu nie ma Prezesów. |
ale o co teraz Tobie chodzi??????????????? Czy ja kiedyś coś podobnego napisałem lub zasugerowałem
Hubeeert napisał/a: | Twoje zdanie liczy się tak jak każde inne |
Oczywiście, nigdy nie twierdziłem inaczej, stąd właśnie niniejsza ankieta. Widzę tylko jednak, że Ty decyzję podjąłeś jednoosobowo
Hubeeert napisał/a: | ta ankieta od początku jest przepraszam ale do DUPY bo nie ma opcji - żaden z projektów mi się nie podoba |
ok ...może masz rację, że należało umieścić taki pkt, po wcześniejszej sugestii Radka, dzisiaj chciałem (bo wieczorami czytam forum zazwyczaj na PDA tak jak to mieało miejsce wczoraj) dodać tą opcję i wysłać maila masowego do klubowiczów w celu oddania głosów w tej ankiecie. Mogłeś również to uczynić.
Hubeeert napisał/a: | wynik ankiety jest zafałszowany bo nie daje mi jako Klubowiczowi możliwości wyrażenia mojej opinii |
Hubeeert, temat kart plastikowych jest poruszany od końca listopada zeszłego roku. Obecnie mamy już 2 ankietę odnośnie tych kart. Ty w tym temacie udzieliłeś się po raz pierwszy (nie licząc naszej rozmowy na skypie właśnie w listopadzie 2008) dopiero wczoraj Hubert, znam Cię na tyle dobrze, że wiem, że stać Cię na bardziej inteligentne argumenty aniżeli to, że Hubeeert napisał/a: | wynik ankiety jest zafałszowany bo nie daje mi jako Klubowiczowi możliwości wyrażenia mojej opinii |
Hubeeert napisał/a: | Daj mi tydzień. |
Hubeeert napisał/a: | Ankieta niniejszym leci do kosza.
|
szybki jesteś, ręce mi opadły
Hubeeert napisał/a: | Arek - wprost - cieszę się, że chcesz coś robić. Ale nie w TEN sposób. |
Hubeeert, Do tej pory wszystkie gadżety Mitsumaniaków opierały się na projektach samych Mitsumaniaków. Uważałem, że i tym razem należy postąpić tak samo. Jeśli Ty uważasz, że projekt karty należało zlecić jakiemuś projektantowi, to ok - nie było by z tym żadnego problemu, ale wybacz ...trzeba było to napisać wcześniej .., miałeś na to 5 miesięcy ...a nie w momencie,gdzie kwestie "rozważania nad kartą" są już niemalże zamknięte, i za 2-3 tygodnie można było puścić pierwszą produkcję.
Uwex - 05-05-2009, 10:45
Panowie - czy naprawdę wierzycie , że wzór karty jaki by nie był zadowoli Was wszystkich ?Przecież to mrzonki . Przeczytanie postów w tym temacie wystarczy aby to pojąć . Moim skromnym zdaniem najważniejsza jest jakość wykonania , oczywiście wygląd też , ale nie na tyle , żeby wszystko przeciągać w nieskończoność . Skoro była ankieta i jakoś nikt nie protestował po jej wstawieniu to o co chodzi ? Wyniki są ? Producent jest ? A chętni na te karty czekają i czekają . Może jeszcze wstawicie ankietę czy zaakceptować wynik ankiety ?
Ja mam taka propozycję - jeśli ktoś chce zatrudniać grafika ( za piwo to on tego nie zrobi ) , to może te osoby zlecą sobie osobną edycje kart ? Będą mieli taką jaką chcą ( ciekawe jak się dogadają - ankieta ? ) . A pieniążki klubowe przydadzą się na coś istotniejszego . Ja swój głos dałem i poczekam na koniec tego ... nie napiszę lepiej czego . No może za 3 lata znowu coś napiszę w tym temacie .
Wybaczcie , że trochę nerwowo napisałem , ale bez urazy - za dużo demokracji nie wpływa dobrze tego typu przedsięwzięcia . Wiem , że łatwo napisać , trudniej coś zrobić dlatego życzę tym co się zaangażowali sukcesu i czekam z niecierpliwością na kartę jaka by ona nie była .
pawlos - 06-05-2009, 00:08
Uwex napisał/a: | za dużo demokracji nie wpływa dobrze tego typu przedsięwzięcia |
ja tu widzę raczej liberum veto
a tak na poważnie to popieram akbi-ego
pozdrawiam
ps. o gustak i guścikach można gadać w nieskonczonośc
Krzyzak - 06-05-2009, 07:46
no szkoda, bo mi sie wzor Arka podobal - tez na niego glosowalem
ann87 - 06-05-2009, 12:49
Co prawda jeszcze nie zapisałam się oficjalnie do klubu(leniwiec ze mnie) ale regularnie zaglądam na forum i chociaż uważam że żaden projekt nie powala to karta Akbi-ego jest jak najbardziej do przyjęcia a w ankiecie mógłby się znaleźć jeszcze głos "żaden - czekam na inne projekty" i wynik by był miarodajny bo przecież na coś trzeba się zdecydować.
Mniej osobiście najbardziej podobało by się coś czym można by oczy pocieszyć np
Zdaje sobie sprawe że nigdy wszystkim nie dogodzi i wyszło to troche zbyt krzykliwie pozatym nie wiem co Mitsubishi na wykorzystanie wizerunku concept car-u ale może coś w tym kierunku? Teraz nawet karty bankomatowe są z różnymi ładnymi obrazkami to może i na karcie klubowej coś takiego umieścić?
Taki rewers karty jak ta podkładka pod mysz również wyglądał by bardzo ładnie a karta była by atrakcyjniejsza.
londolut - 06-05-2009, 13:13
ann87 napisał/a: | Taki rewers karty jak ta podkładka pod mysz również wyglądał by bardzo ładnie a karta była by atrakcyjniejsza. | To jest myśl. Takie coś bardziej by mi odpowiadało niż to co jest. Napiszę do Borka o jakiegoś PSD/CDR i pomyślimy
Student - 06-05-2009, 13:24
Zobaczcie do czego doszło:
Ktoś chciał zrobić coś dobrego, w kontekście słusznej Idei rozpętano burzę łącznie ze stosa - paleniem.
A teraz przenieście to na całe państwo i naród, robimy dokładnie to samo, tylko zwady i szyderstwa.
Ja jestem za każdym projektem który zostanie wybrany tylko aby ta dyskusja trwała jak najkrócej.
Każda z tych kart mogę sobie zrobić sam ale nie o to chodzi!!!!!
Dajcie pracować ludziom którzy maja zapał i chcą coś zrobić.
AKBI głowa do góry.
rosomak1983 - 06-05-2009, 13:39
londolut napisał/a: | ann87 napisał/a:
Taki rewers karty jak ta podkładka pod mysz również wyglądał by bardzo ładnie a karta była by atrakcyjniejsza.
To jest myśl. Takie coś bardziej by mi odpowiadało niż to co jest. Napiszę do Borka o jakiegoś PSD/CDR i pomyślimy |
tez najbardziej mi sie podoba ten projekt z tym ze tło na pierwsdzej jednolicie czarne bym chciał
mlodzianinwawa - 06-05-2009, 15:20
Jestem za tym co pokazała ann87,
Przynajmniej jest się czym pochwalić, wyróżniałaby się w portfelu
Projekt oryginalny i na luzie
Proponuje doszlifować projekt - i Akbi, puszczaj ankietę o akceptację
Jak przejdzie to GIT :] Jeżeli chodzi o projekt grafika - to mam z nimi złe wspomnienia.
Jakiekolwiek projekty zrobione przez osobę z zewnątrz kojarzą mi się z chłamem. A jeszcze za to płacić byłoby zbrodnią.
Jestem na tak!
londolut - 06-05-2009, 17:46
Zrobiłem takie małe co nieco. Czekam na wasze opinie ewentualne pomysły co dodać co ująć.
Przód:
Tył:
Przód wykonany na tle podkładki pod myszę projektu Boreckiego. Mam nadzieję, że nie ma nic przeciwko.
Piwor - 06-05-2009, 22:15
Tył troszkę taki... hm, bezpłciowy? Przód super!
vendetta - 06-05-2009, 22:21
Przód spoko, ale zabrałabym znaczek mitsumaniaków i dała go z tyłu na czarnym tle Generalnie przód jest ok i trzeba by pomyśleć nad tyłem
krzychu - 06-05-2009, 22:28
Ja bym był żeby przód był bardziej spokojny, stoicki i poważny może też ciemniejszy. A nie ociekający czerwonym. Gdzieś był projekt pierwszy takie ciemne kolory lepiej to się prezentuje.
Krzychu
londolut - 06-05-2009, 22:30
Piwor napisał/a: | Tył troszkę taki... hm, bezpłciowy? | Jutro coś pomyślę nad tyłem bo faktycznie lipny
vendetta napisał/a: | Przód spoko, ale zabrałabym znaczek mitsumaniaków | Może być problem chyba, że Borecki ma PSD albo CDR z tym projektem. Ja niestety pracowałem tylko na obrazie.
ann87 - 06-05-2009, 22:53
londolut a może spróbój tą grafike na tył zostawić bez zmian a zrób jakiś pasujący kolorystycznie przód z danymi posiadacza i znaczkiem mitsumaniaków lub coś w ten deseń ? bo jak umieścisz dane na tej "podkładce" to się troche to wszystko zlewa i jest mało widoczne
|
|
|