[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - cena szyby przedniej z sensorem
seweryn - 18-08-2011, 13:44
Witam! ja wymieniałem w ASO Wrocław - koszt ok 3000 PLN z AC bez utraty zniżek. Coś mam wrażenie, że te szyby to jakieś cieniuteńkie są. Mi w szybę uderzył właśnie kamyk z ciężarówki. Ile kamieni przyjeła szyba w 206 hoho i nigdy nie miałem pęknięcia. Jedyne co to jakiś tam odprysk. Pozdrawiam serdecznie
maciej79 - 18-08-2011, 16:02
seweryn napisał/a: | Witam! ja wymieniałem w ASO Wrocław - koszt ok 3000 PLN z AC bez utraty zniżek. Coś mam wrażenie, że te szyby to jakieś cieniuteńkie są. Mi w szybę uderzył właśnie kamyk z ciężarówki. Ile kamieni przyjeła szyba w 206 hoho i nigdy nie miałem pęknięcia. Jedyne co to jakiś tam odprysk. Pozdrawiam serdecznie |
czesc ,w jakim towarzystwie masz AC
prosto - 21-03-2012, 23:27
ja zdecydowanie mysle ze te szyby są jakies felerne, czy cos bo ja mam lancera (kupiłem uzywany - szyba byla 100% ok) no i wracając nim do domu widzialem jak spod kółek pojazdu przedemną wypadł MALUTKi kamyczek, widzialem jak uderzyl i zaraz pojawił sie odprysk wielkosci 2x2mm, 2 tygodnie pozniej znowu dostałem kamieniem tym razem odprysk wiekszy powiedzmy z 5x5 mm, natomiast jezdząc poprzednim autem 5 lat (!) - renault megane - tez zdarzyly sie uderzające w szybe kamyczki a odprysku przez całe 5 lat zadnego nie bylo, natomiast w lancerze po miesiącu mam juz dwa... :/
seweryn - 22-03-2012, 19:06
Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję:( Mój zakład ubez maciej79 napisał/a: | ie miałem z nimi problemu. Poza tym obsłgują ASO z Wrocławia tam gdzie jeżdzę na przeglądy. Wymiana szyby - decyzja w 5 minut. Polecam a stawki na prawdę mają OK. Gdybys potrzebował kod promocyjny daj znać to Ci podeślę -dostaniesz jeszcze chyba zniżki 60 PLN na pakiet. Pozdrawiam - Seweryn
[quote="maciej79"] seweryn napisał/a: | Witam! ja wymieniałem w ASO Wrocław - koszt ok 3000 PLN z AC bez utraty zniżek. Coś mam wrażenie, że te szyby to jakieś cieniuteńkie są. Mi w szybę uderzył właśnie kamyk z ciężarówki. Ile kamieni przyjeła szyba w 206 hoho i nigdy nie miałem pęknięcia. Jedyne co to jakiś tam odprysk. Pozdrawiam serdecznie |
czesc ,w jakim towarzystwie masz AC |
berladi - 22-03-2012, 19:44
Witam.
prosto napisał/a: | ja zdecydowanie mysle ze te szyby są jakies felerne |
Zgadzam się,pomijając ilość malutkich odprysków,to szyba jest bardzo podatna na zarysowania od wycieraczek.Skrobaczki nie używam w zimie.
mjsystem - 23-03-2012, 09:50
Rok temu wymieniłem na nową(z AC ) ale nie na orginał. Ale dostałem taki sam, badziew jak orginalna. małe kamyczki robią wielkie dziurki i nic się nie da poradzić.
BRUNNER - 28-06-2012, 10:31
no i mnie wczoraj kamyk dopadł...
kilka razy już widziałem jak od przedniej szyby odbijają się kamyki. I do tej pory nie zostawiały śladu... a teraz DOKŁADNIE pośrodku szyby zrobił się okrągły odprysk z dziurką. Zastanawiam się co robić.
Myślę, że na początku podjadę do firmy specjalizującej się w naprawianiu szyb. I niech doradzą: łatać, olać czy wymieniać.
Jeżeli wymieniać to na pewno z AC - mam full w Benefia. Tylko nie wiem jak w tym towarzystwie wygląda sprawa utraty zniżek za takie cóś. Ma ktoś doświadczenia?
[ Dodano: 03-07-2012, 10:55 ]
Szybę udało się naprawić. takie spawanie kosztuje 140 złotych, trwa pół godziny i na dobrą sprawę, to jeżeli ktoś się starannie nie będzie przyglądał, to nie zobaczy, że szyba miała jakąś przygodę.
prosto - 27-08-2012, 18:31
BRUNNER napisał/a: | takie spawanie kosztuje 140 złotych |
to iscie warszawska cena ja za "łatanie" dwoch odpryskow zapłaciłem 60zł, czas trwania około godziny. sladu prawie zadnego
Beny_s - 07-04-2013, 15:02
tomekrvf napisał/a: | gier napisał/a: | Koszt całkowity ( pokryty przez pzu) .................. 5311 zł |
Może żeby nie wprowadzać w błąd, napisz że sama szyba(do czujnika) kosztuje 1500PLN a reszta to koszt innych prac przy samochodzie |
A jakby się ktoś teraz zastanawiał to koszt całkowity w ASO (z AC) wynosi jedyne 4100,-
Z czego: szyba 2700, uszczelka 300 i listwa 300.
jaca87 - 04-06-2013, 16:39
No i stało się, pęknięcie szyby przedniej z powodu kamyczka.
Na szczęście mam ubezpieczenie w PZU Auto Szyba. W ASO zaśpiewali mi za wymianę szyby (bez sensora) 2 100 zł. Chciałem to zrobić w ASO ale pzu nie idzie na taki układ.
Mają podpisaną umowę z siecią Nordglass i tam będą mi wymieniać szyba na nie oryginalną macie jakieś negatywne doświadczenia z tą firmą ? Na co zwrócić uwagę ?
maniax86 - 04-06-2013, 16:51
jaca87, wszystkie szyby w firmowych berlingach wymieniamy w sieci nordglass (też mamy pakiet na szyby wykupiony w PZU bo średnio raz na miesiąc któreś auto ma od kamienia walniętą przednią szybę)... My akurat korzystamy z punktu wymiany w Raciborzu bo mamy najbliżej i nigdy żadnych problemów nie było....
george2 - 15-06-2013, 12:23
Witam!
Szyba przednia(Pilkington) z sensorem deszczu i wymianą w Warszawie 640 zł.
VWeei - 18-07-2013, 23:53 Temat postu: Poznań Witam,
Szyba pękła od kamyczka. Koszt szyby (zamiennik) z sensorem 550zł + 120zł montaż.
W Poznaniu. Szyba identyczna z oryginalną. Nie zauważyłem do tej pory różnicy. Wymieniałem w grudniu 2012.
Wszystko gra.
|
|
|