To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

UK & IRLANDIA - Commercial

Hubeeert - 22-08-2009, 01:53

shinai napisał/a:
(hubert w innych działach tepisz takie rzeczy)
Tu starałem się przemówic do rozsądku. A to co mu opisuję widziałem w TV w dwóch programach o Policji i jej pracy a na dodatek nasłuchałem się od Irlandczyków w którymi pracowałem. Jeden stracił trzyletni samochód w ten sposób - jak go podliczyli z karami, holowaniem itd to musiał sprzedać Vauxhala.
fergul11 - 14-09-2009, 11:44

witam rodaków :lol:
zacznę od tego ze garda sprawdzała mi paliwo juz wielokrotnie(butelka z przezroczystego plasiku z wężykiem ) , a uściślając nie garda a castom miał facio na kamizelce napisane .
zawsze miałem diesla :P choć bywało ze i na greendiesel się jeżdziło :mrgreen:
jechaliśmy kiedyś szefa toyota landcruiser110 i tak sie złożyło ze wcześniej to ona była comersial ,a on wstawił fotele i nie dopłacił watu !!! zatrzymali sprawdzili paliwo i sie dziadek do taxroad dysku przyczepił ,był za 288e a powinno być coś pod 1000e za 5litrowy motorek pod maską .
kolega palił fajki to nawet akcyze mu sprawdził ze nie irlandzka .skończyło sie na tym ze wózek na lawete , 25. 000e kara za tax i sprawa w sadzie ,jaki był wyrok ,nie pytaliśmy ,ale samochodu we firmie już nie widzieliśmy :cry:
Maszyny rolnicze i budowlane mogą jeżdzić na greendieslu LEGALNIE koparki, fastraki, dumpery itd. :D
jeszcze raz pozdro z Ennis

Faraonix - 14-09-2009, 23:01

Jak sie przerobi na commercial to nie mozna potem wrocic do private. Nie mozna poprostu doplacic taxu. Przy przerabianiu na commercial kaza zaspawac wszystkie otwory gdzie byly montowane fotele i pasy. W irlandii comercial zostaje dozgonnie. Napewno dalo by sie exportowac i zarejestrowac jako normalny w innym kraju, a potem spowrotem do irlandii ale to sie nie oplaca.
Ja osobiscie sobie darowalem przerobke na commerciala i place za pajerke cos kolo 1300e Tax'u. Da sie jakos przezyc choc szkoda, ze nie mozna np na jakis czas przerejestrowac jako commercial jesli nie jest potrzebna tylna kanapa

fergul11 - 14-09-2009, 23:49

no widzisz człowiek sie całe zycie uczy a i tak głupim umiera . to teraz jestem o kolejna nauke madrzejszy na temat commrcial cars 8)
a swoja droga to jaki musiał być z niego HAHOR ze takie wałki chciał zrobić , szkoda wózeczka bo ta toyotka była z 06'
see u