To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer RallArt sedan i sportback w sprzedaży

banzajek - 05-05-2009, 23:35

mi chodziło o różnice między Ralli a Evo :) A Evo teraz najtańsze 168 990 PLN :) te za 143 990 to 2008 rocznik których własciwie już nie ma. Swoją drogą gdyby Evo występowało w wersji SB nie wiem czy sam bym się nie skusił... gdyby zagwaranowali mi rozkład masy jak w sedanie
Anonymous - 05-05-2009, 23:40

To sam widzisz, że różnica w cenie jest bardzo duża.
Nie jeździłem ani jednym, ani drugim, więc nie mogę wydać rzeczowej opinii, ale wątpię, żeby różnica między Evo i Ralliart była aż tak duża, żeby była warta ok. 50 000zł... W każdym razie nie w naszych realiach...

A prywatnie gratuluję samochodu :wink:

jaca71 - 05-05-2009, 23:45

Michal1 napisał/a:
Skupiłem się tylko na kwestii wyglądu. Mając do wyboru SB i sedana w wersjach Ralliart wybieram SB.

Jak juz napisałeś to jest Toje zdanie. Dla mnie Sb jest jakimś dziwnym niewypałem... Zaczynając od wyglądu, najkrócej mówiąc dyskusyjnego poprzez to że w każdej wersji jeździ gorzej od sedana. Dlaczego tak im nie wyszedł?

banzajek - 05-05-2009, 23:53

Nie znam pełnej specyfikacj RalliArt oficjalnej,ale masz rację że 50k różnicy wart nie jest zapewne. Mnie bardziej martwi to,że wciskają SST na siłę - dobrze że chociaż w Evo zostawili wolny wybór.

jaca71 - nie wychodzą im bo mają mało doświadczenia... myślę że w następnej wersji albo w trakcie FL będzie już dużo lepiej...

jaca71 - 06-05-2009, 00:14

banzajek napisał/a:
jaca71 - nie wychodzą im bo mają mało doświadczenia... myślę że w następnej wersji albo w trakcie FL będzie już dużo lepiej...

Ale jedno trzeba przyznać target na SB jest ogromny - po Kraku jeździ ich więcej niż sedanów. Ba, mam wrażenie że SB jeździ nawet więcej niż sedanów wersji CS ;P

Co skrzyni to bym się nie zgodził - obecny trynd jest taki że skrzynie dwusprzęgłowe zaczynają pretendować do standardu... I dobrze.

banzajek - 06-05-2009, 00:16

z takim lagiem przy starcie jaki jest w Evo MR nie wróże tej skrzyni przyszłości. Poza tym słyszałem że paskudnie się sypie. Już lepszy dobry pancerny manual.
jaca71 - 06-05-2009, 00:32

Jest nawet dyskusja na ten temat SST vs Manual ;) Przynajmniej z tego co czytałem poza startem nie ma tragedii. Ale o sypaniu jeszcze nie było. Ciekawe, poszperam w sieci tak z ciekawości. Nie należę do przeciwników automatów. A poza tym RalliArt ma byc dawka adrenaliny dla plebsu a nie tylko dla wybrańców.
mobista - 06-05-2009, 00:35

@jaca71 jeżeli Sportback aż tak źle się prowadzi, to sedan jest chyba idealnym autem :D
jaca71 - 06-05-2009, 00:47

mobista napisał/a:
@jaca71 jeżeli Sportback aż tak źle się prowadzi, to sedan jest chyba idealnym autem :D

Nie chodzi mi o prowadzenie - nie mam porównania ;) Ale o same dane na papierze. W kazdej wersji silnikowej SB wypada gorzej :) oczywiście na papierze ;) Jedynie wizualnie mnie się nie widzi tak samo jak na zdjęciach tak i w rzeczywistości. Nie ma tego błysku co sedan... A może dlatego że same czarne widuję? W czarnym wygląda ok, ale traci zadziorność rysów gdzieś się rozmywają. Dzisiaj widziałem jednego niebieskiego (THUNDER BLUE) SB i wyglądał klasa.

I tak jak kolega wyżej napiszę że są to jak najbardziej moje subiektywne odczucia co do wyglądu.

krzychu - 06-05-2009, 07:25

banzajek napisał/a:
mi chodziło o różnice między Ralli a Evo :) A Evo teraz najtańsze 168 990 PLN :) te za 143 990 to 2008 rocznik których własciwie już nie ma.

Mówisz o EVO z menualem a RalliArt ma od razu SST (może Tobie to nie pasuje ale jest droższa). EVO z SST jest droższe więc różnica jest większa a będzie jeszcze większa jak to RalliArta bedą sprzedawać rocznikowo starszego.

Mnie osobiście nie pasi serwisowanie EVO wszyscy piszą że co 7500 przeglądu sprzęgło łatwo spalić, skrzynie tą menualną przy ostrym traktowaniu też można położyć. Klocki co chwila, tarcze to samo itd itp... Z RalliArtem powinno być pod tym względem dużo lepiej.

jaca71 - bo CS-y były skrajnie mało popularne w PL. W sumie nie wiem czemu skoro teraz wszyscy je wychwalają pod niebiosa :finga:

Krzychu

banzajek - 06-05-2009, 07:48

Bez przesady - co 7500 jest tylko wymiana oleju :) Hamulce i klocki jesli Ralli będzie traktowany jak Evo to pójdą jeszcze szybciej .
Koton - 06-05-2009, 17:17

Jak będzie jazda rajdowo-artystyczna to paliwo wiadrami, pieniądze wiadrami. :D
Radość też odmierzana wiadrami. :D

.swat. - 12-02-2015, 23:06

banzajek napisał/a:
mi chodziło o różnice między Ralli a Evo :)
Trochę odświeżę teamat. Czy maska przednia od EvoX pasuje do Ralliarta?
yogurt - 17-06-2016, 08:05

.swat. pasuje
.swat. - 30-06-2016, 12:39

Dziękuję za info